• دو شنبه 24 دی 1403
  • الإثْنَيْن 13 رجب 1446
  • 2025 Jan 13
دو شنبه 23 خرداد 1401
کد مطلب : 163108
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/qxGMR
+
-

قدرت‎نمایی صنعتی ایران با تحویل «آفراماکس2» به ونزوئلا

نفتکش غول‎پیکر آفراماکس۲ توانایی حمل ۱۱۳هزارتن نفت خام، معادل ۷۵۰هزار بشکه را دارد

گزارش
قدرت‎نمایی صنعتی ایران با تحویل «آفراماکس2» به ونزوئلا

دومین نفتکش «آفراماکس»، ساخت شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) که به سفارش ونزوئلا ساخته شده‎است، با حضور روسای‎جمهور 2 کشور، تحویل شرکت نفت ونزوئلا شد؛ اقدامی که به‎گفته رئیس‎جمهور، اثبات کارآمدی الگوی اقتصادمقاومتی به‎حساب می‎آید.
به‎گزارش همشهری، تحویل این نفتکش 113هزار تنی به ونزوئلا درحالی‎ است که نخستین فروند این نفتکش در بهار سال1392 برای تحویل به کاراکاس آماده شده بود و قرارداد دو کشور برای ساخت 4نفتکش ایرانی برای ونزوئلا شکل اجرایی به خود گرفت. داستان این قرارداد از جایی آغاز شد که با گسترش روابط دوجانبه تهران و کاراکس در دولت‎های نهم و دهم، محمود احمدی‎نژاد و هوگوچاوز، روسای‎جمهور وقت 2 کشور، در سال1386 طی قراردادی، تفاهم کردند که کارخانه کشتی‌سازی شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) 4فروند نفتکش آفراماکس برای این کشور بسازد، اما به‎دلایل مختلف ازسوی کارفرما و شرکت مهندسی مشاور لهستانی، پروژه با 2سال تأخیر در روند ساخت روبه‎رو شد.
به‎گفته مسئولان، ساخت این کشتی‎ها با چنین ظرفیتی، برای نخستین‎بار بود که در خاورمیانه انجام می‎شد و ازنظر محاسبات مهندسی و ساخت، از حساسیت بسیار بالایی برخوردار بود. در ابتدا ظرفیت ساخت این کشتی‎ها 104هزارتن درنظر گرفته شد، اما در ادامه و با توافق کارفرما، این ظرفیت به 113هزارتن افزایش یافت.

ویژگی‌های آفراماکس۲
نخستین نفتکش که براساس استانداردهای بین‌المللی، کلاس «جی.ال» آلمان و با سرمایه‎گذاری 40میلیارد تومانی ساخته شده بود، در بهار سال1392 آماده تحویل شد و درهمان مقطع نیز ساخت کشتی دوم کلید خورد که به‎گفته مسئولان وقت، قرار بود 2ساله آماده تحویل شود، اما بنا به دلایلی به تأخیر افتاد و دومین نفتکش در روزهای اخیر تحویل ونزوئلا شد. این کشور برای هریک از این نفتکش‎ها 240میلیون دلار به ایران پرداخت می‌کند.
براساس اطلاعات موجود، نفتکش «آفراماکس۲» توانایی حمل ۱۱۳هزارتن نفت خام، معادل ۷۵۰هزاربشکه را دارد. این نفتکش همچنین ۲۱هزارو ۵۰۰تن وزن، ۲۵۰متر طول، ۴۴متر عرض و ۲۱متر ارتفاع تا روی عرشه دارد و از یک موتور پیشران با قدرت ۲۱هزار اسب بخار برخوردار است. علاوه‎براین، «آفراماکس۲» 3دیزل ژنراتور دارد که هریک ۹۰۰کیلووات برق تولید می‌کند و با ۳۶خدمه شامل کاپیتان، افسران، تکنسین‌ها و ملوان‌ها، می‌تواند با سرعت ۱۵گره دریایی در اقیانوس‌ها حرکت کند.

2نفتکش دیگر در حال ساخت است
سیدابراهیم رئیسی، رئیس‎جمهور در مراسم امضای سند تحویل نفتکش سفارشی ونزوئلا با ابراز خرسندی از تحویل این نفتکش به کشور دوست و برادر ونزوئلا افزود: در شرایطی که دشمنان ایران و ونزوئلا تلاش می‌کنند با اعمال محدودیت‌های بسیار و تحریم‌های ظالمانه، سد راه پیشرفت ملت‌های آزاد ایران و ونزوئلا شوند، تحویل نفتکش ۱۱۳ هزارتنی ساخته شده ازسوی مهندسان و صنایع کشتی‌سازی ایران به ونزوئلا، نمونه‌ای از ظرفیت‌ها و توانمندی بالای ایران در صدور خدمات فنی و مهندسی به جهان و اثبات کارآمدی الگوی اقتصاد مقاومتی است. رئیسی تأکید کرد: 2‌فروند نفتکش‌ دیگر نیز درحال ساخت است که امیدوارم به‎زودی آماده تحویل به ونزوئلا شود.

توانمندی تحسین‌برانگیز ایران
رئیس‎جمهور ونزوئلا نیز دراین مراسم ضمن تمجید از ساخت این نفتکش گفت: با دیدن این کشتی با ظرفیت ۸۰۰هزار بشکه، نخستین چیزی که از ذهنم گذشت، چهره رهبر محبوب‌مان، فرمانده چاوز بود که مطمئنم روح وی در این لحظه در هرکجا که باشد، از خوشحالی لبخند به لب دارد. نیکلاس مادورو افزود: ساخت نفتکش برای شرکت‌ دولتی نفت ونزوئلا، برنامه فرمانده چاوز برای تقویت صنعت نفت کشورمان بود، تا آن را در برابر تمامی تهاجم‎های خارجی خودکفا کند. وی تأکید کرد: ساخت این کشتی مدرن و قوی، نشان از توانمندی و ظرفیت بالا و تحسین‌برانگیز صنعتی ایران دارد. ایران یکی از قدرت‌های نوظهور قرن۲۱ است و ساخت این کشتی از نشانه‌های عملی آن است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید