کاهش مصرف لبنیات
میر اسلام تیموری، رئیس هیأت مدیره انجمن صنایع فراوردههای لبنی ایران، با اشاره به تبعات اصلاح نظام یارانهای بر میزان مصرف لبنیات، افزود: 15 تا 20درصد میزان مصرف لبنیات از 22اردیبهشت کاهش پیدا کرد. این میزان کاهش مصرف در کوتاهمدت محقق شده است و پیشبینی میشود در دراز مدت کاهش مصرف لبنیات افزایشی شود.او میزان افزایش نرخ لبنیات بعد از اصلاح نظام یارانهای را 80درصد خواند و گفت: افزایش قیمت سبد محصولات لبنی نسبت به تورم پایینتر است.
کاهش وابستگی به روغن وارداتی
شرکت بازرگانی دولتی ایران اعلام کرد؛ هماکنون، ۱۸۳هزار هکتار از زمینهای کشور زیرکشت کلزا قرار دارد که از آن ۲۹۵هزار تن از این دانه روغنی برداشت میشود و با توجه به اجرای سیاستهای حمایتی در جهت خرید تضمینی محصول از کلزاکاران و افزایش سطح زیرکشت و میزان تولید این محصول استراتژیک، انتظار میرود وابستگی ایران به روغنهای وارداتی کاهش پیدا کند.در زمینه تولید دانههای روغنی و کلزا، استان گلستان با بیش از ۵۱هزار هکتار سطح زیرکشت و برداشت ۸۰هزار تن کلزا در رتبه نخست قرار دارد.
وضعیت تغییر قیمتها در اردیبهشت
بررسی وضعیت قیمت اقلام خوراکی در اردیبهشت ماه نسبت به فروردین ماه نشان میدهد که بیشترین افزایش قیمت در کالاهای منتخب مربوط به روغن مایع با 22.3درصد، شکر با 10.3درصد و قند با 9.4درصد است. در ۴قلم از کالاهای منتخب نیز تغییرات منفی بوده و بیشترین کاهش در قیمتها مربوط به گوجه فرنگی با 16.6درصد، خیار با 9.2درصد، سیب زمینی با 0.6درصد و موز با 0.4درصد است.
سه شنبه 17 خرداد 1401
کد مطلب :
162567
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/M8RYG
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved