• پنج شنبه 18 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 7 شعبان 1446
  • 2025 Feb 06
سه شنبه 25 اردیبهشت 1397
کد مطلب : 16255
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/wkx8
+
-

اشتباهات عجیب در گزارش تحقیق و تفحص از دوتابعیتی‌ها

موسویان: نه دوتابعیتی‌ام و نه در هیچ اندیشکده‌ای فعالیت می‌کنم

گزارش تحقیق و تفحصی که جمعی از نمایندگان مجلس از وضعیت مدیران دوتابعیتی در کشور جمع‌آوری و منتشر کرده‌اند با اشکالات عمده‌ای مواجه شده است. در این گزارش که به جای پرداختن به اسامی مدیران دوتابعیتی، دستگاه دیپلماسی کشور را نشانه رفته و ادعا شده است فرزندان چهره‌هایی مثل محمدجواد ظریف دارای تابعیت دوگانه هستند، ایرادهای دیگری نیز وارد شده است؛ ازجمله اینکه سیدحسین موسویان مذاکره‌کننده سابق هسته‌ای به‌عنوان یک چهره دوتابعیتی معرفی شده است؛ ادعایی که واکنش موسویان را در پی داشته و او در مطلبی که دیروز در اختیار رسانه‌ها گذاشت، نوشت: «من دارای تابعیت هیچ کشور خارجی نیستم و همیشه یک تابعیت داشته‌ام و آن هم تابعیت ایران است و لاغیر. من نه در دوران ۳۰سال خدمت رسمی خود در دولت، مجلس شورای اسلامی، شورای‌عالی امنیت ملی و مجمع تشخیص مصلحت‌نظام، دارای تابعیت کشور خارجی بوده‌ام و نه بعد از آن. امروز هم تابعیت هیچ کشور خارجی را ندارم و به تابعیت ایرانی خود هم افتخار می‌کنم». در گزارش تحقیق و تفحص از مدیران دوتابعیتی که متن کامل آن پیش از قرائت در صحن علنی در خبرگزاری فارس منتشر شد، موسویان جاسوسی معرفی شده است که با دول متخاصم خارجی در پرونده مذاکرات هسته‌ای تحت تعقیب قرار گرفته و هم‌اکنون در اندیشکده‌های آمریکایی مشغول فعالیت است. موسویان در پاسخ به این ادعا نوشته است: «در گزارش مذکور آمده که من در یک اندیشکده آمریکایی کار می‌کنم. این هم خلاف است. اینجانب در دانشگاه پرینستون آمریکا شاغل هستم و بعد از هجرت هم هیچ‌گاه در هیچ اندیشکده‌ای چه در آمریکا و چه در خارج آمریکا هیچ نوع اشتغالی نداشته‌ام و ندارم. نام دانشکده علوم سیاسی دانشگاه پرینستون «دانشکده وودرو ویلسون» است. آقای وودرو ویلسون یکی از روسای دانشگاه پرینستون بود که بعدا رئیس‌جمهور آمریکا شد. دانشگاه پرینستون هم در شهر پرینستون ایالت نیوجرسی آمریکاست؛ اندیشکده‌ای در شهر واشنگتن هست به‌نام «اندیشکده وودروویلسون». ظاهرا گزارش تحقیق و تفحص مذکور تفاوت این دو که یک موضوع ساده و آشکار است را تشخیص نداده و دچار اشتباه شده است.» در گزارش تحقیق و تفحص از دوتابعیتی‌ها ذکر شده که این گزارش حاصل یک سال تلاش هیأت تحقیق و تفحص، به‌خصوص کارشناسان زبده حقوقی و امنیتی است.

در تدوین این گزارش نام برخی چهره‌های اصولگرای مجلس که در ماجرای آتش زدن برجام در صحن‌علنی هم نقش داشتند، دیده می‌شود؛ ازجمله حسینعلی حاجی دلیگانی و مجتبی ذوالنور. همچنین چهره‌های دیگری مثل جواد کریمی‌قدوسی و سیدحسین نقوی‌حسینی، نمایندگان منتسب به جبهه پایداری و حسن نوروزی نماینده رباط‌کریم در تدوین این گزارش نقش داشتند. هزینه هر تحقیق و تفحص در مجلس چیزی بین 200تا 300میلیون تومان است. حاصل کار یک‌ساله این کمیته تحقیق و تفحص از دوتابعیتی‌ها 33صفحه مطلب و 40صفحه مکاتبه با نهادهای مختلف است که در نهایت در داخل گزارش به اسامی کسانی مثل دری‌اصفهانی و سیروس ناصری از مذاکره‌کنندگان هسته‌ای کشور اشاره شده و ادعا شده که این افراد داری تابعیت دوگانه بوده‌اند که در مذاکرات نقش داشتند. نام این افراد پیش از این در رسانه‌ها مطرح شده بود و در این گزارش هیچ نام جدیدی از مدیران دوتابعیتی ذکر نشده است. سیدحسین موسویان در بخشی از پاسخ خود به گزارش دوتابعیتی‌های مجلس به ظرفیت عظیم ایرانی‌های خارج از کشور اشاره و به مجلس توصیه کرده است بعد از 40 سال با توجه به تهدیداتی که متوجه نظام است به فکر مقرراتی باشند که از این ظرفیت و سرمایه عظیم خدادادی در راستای منافع کشور استفاده شود.

چه کسانی تحقیق و تفحص کردند؟

۱۱ عضو هیأت تحقیق و تفحص از دوتابعیتی‌ها شامل حسن نوروزی، جواد ابطحی، قاسم جاسمی، مجتبی ذوالنور، محمد دهقانی، ابوالفضل ابوترابی، مجید ناصری‌نژاد، جواد کریمی‌قدوسی، نادر قاضی‌پور، سیدحسین نقوی‌حسینی و حسینعلی حاجی دلیگانی از اعضای فراکسیون نمایندگان ولایی می‌شود که در گزارش تفحص خود ادعاهایی را درباره فرزندان برخی مسئولان مطرح کرده‌اند.

این خبر را به اشتراک بگذارید