• سه شنبه 1 خرداد 1403
  • الثُّلاثَاء 13 ذی القعده 1445
  • 2024 May 21
سه شنبه 25 اردیبهشت 1397
کد مطلب : 16169
+
-

واکنش دولت به اطلاعیه‌های برجام تفرقه‌انگیز

دلواپسان برجام شاکی خروج آمریکا شده‌اند

دبیرخانه شورای اطلاع‌رسانی دولت در اطلاعیه‌ای درباره موضع‌گیری‌های اخیر برجامی در داخل کشور نوشت: عده‌ای در تعارضی آشکار، ‌هم دلواپس حضور آمریکا در برجام بوده‌اند و هم شاکی خروج آمریکا از برجام. به‌نظر می‌رسد این اطلاعیه که یک روز بعد از انتشار بیانیه پرحرف و حدیث خبرگان رهبری درباره برجام منتشر شد، واکنشی به موضع‌گیری آنها باشد. در بیانیه خبرگان که ابتدا در سایت مجلس خبرگان رهبری به نام بیانیه مجلس خبرگان منتشر شد و سپس بعد از واکنش‌های مختلف به‌نام «واکنش رئیس مجلس خبرگان به خروج غیرقانونی آمریکا از برجام» تغییر نام یافت، از رئیس‌جمهور خواسته شده به‌خاطر امضای برجام از مردم عذرخواهی کند.  در همین حال دبیرخانه شورای اطلاع‌رسانی دولت در پی برخی موضع‌گیری‌ها درخصوص برجام اطلاعیه‌ای را در 8بند منتشر کرد و نوشت:  دولت جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان منتخب ملت، از ابتدا، خود را موظف به تحقق خواست مردم در تعامل سازنده با جهان و تلاش خستگی‌ناپذیر برای رهایی کشور از بند تحریم‌های ظالمانه و لغو قطعنامه‌های خطرناک شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌دانسته و در این راه همواره تابع 3اصل عزت، حکمت و مصلحت بوده و تیم مذاکره‌کننده نیز، تمام تلاش خود را برای کسب بیشترین منافع و اعطای کمترین امتیاز، به‌کار بسته است.

دراین اطلاعیه آمده است: راهبرد اصلی و اعلام شده دولت در مذاکرات طولانی با 6کشور و اتحادیه اروپا، تأمین منافع ملی بوده است و در این مسیر، هیچ‌یک از حقوق، توانایی‌ها و ظرفیت‌های راهبردی کشور مورد مذاکره و معامله قرار نگرفته است؛ بلکه بهانه‌های واهی برای متهم کردن ایران را از دست بدخواهان گرفته و حقوق مسلم ملت ایران را برای پیشرفت و حضور عزتمندانه در اقتصاد جهانی تثبیت کرده است.

 دراین اطلاعیه همچنین گفته شده است:  دولت آمریکا که همواره، مجامع بین‌المللی را در حمایت از خود بسیج می‌کرد و کشورها را با الزام به تحریم، در مقابل ایران قرار می‌داد، اینک با صهیونیست‌ها تنها مانده و شاهد حمایت جهانی از موضع منطقی و عزتمندانه ایران اسلامی است.

در بخش دیگری از این اطلاعیه آمده است: رئیس‌جمهور فعلی آمریکا مدعی است در جریان برجام کاملا متضرر شده و ایران را کشوری می‌داند که بدترین توافق را به او تحمیل کرده‌است. او خروج از برجام را پاسخی برای تحقیر آمریکا در برابر ایران می‌داند. در چنین شرایط خطیری که وحدت ملی یک ضرورت است، سؤال این است که حمله به دولت و تخریب دستاوردهای کشور که همراه با افزایش قدرت دفاعی و تقویت جایگاه منطقه‌ای ایران به‌دست آمده، هم‌صدایی با چه جریانی و ریختن آب به آسیاب چه کسانی است؟ متأسفانه آنان که باید عذرخواه مواضع نادرست خود در گذشته باشند، طلبکارانه به‌دستاوردهای ملی می‌تازند و حاضر نیستند به این سؤال پاسخ دهند که خسارت‌های تحریم ظالمانه بر ملت ایران چه میزان بوده و برای پیشگیری به‌موقع از آن خسارت‌ها چه کرده‌اند؟

آنها هیچ‌گاه حاضر نیستند از ناتوانی خود در ارائه راه‌های جایگزین برجام سخن بگویند و صادقانه بابت رویکرد غلط و کارشکنی‌های خود در روند پیشرفت کشور، از ملت عذرخواهی کنند. آنها در تعارضی آشکار، هم دلواپس حضور آمریکا در برجام بوده‌اند و هم شاکی خروج آمریکا از برجام. مدیریت مسئولانه کشور، عرصه تناقض‌گویی نیست بلکه نیازمند تصمیم قاطع و عمل شجاعانه است. در بخش دیگری از بیانیه دولت آمده است: دولت ضمن استقبال از تمامی اظهارنظرها و توصیه‌های خیرخواهانه، اعلام می‌کند که تمامی مراحل مذاکرات و توافق، در چارچوب قانون اساسی، اختیارات و مسئولیت‌های رئیس‌جمهور و مصوبات شورای‌عالی امنیت ملی بوده است. در شرایط جدید نیز برای مقابله مؤثر با اقدام تحریک‌آمیز آمریکا و تضمین‌ انتفاع ایران از برجام، تدابیر لازم اتخاذ شده و در حال اجراست. در پایان این بیانیه با توصیه همگان به وحدت تأکید شده است: در شرایط حساس کنونی که بار دیگر، دولت زیاده‌خواه آمریکا، زبان به تهدید ایران گشوده است، از همه شخصیت‌ها و گروه‌های وفادار به انقلاب اسلامی انتظار می‌رود که با پیروی از رهنمودهای مقام معظم رهبری، به انسجام و وحدت ملی مدد رسانند و با حمایت از مواضع دولت در صحنه بین‌المللی، به جهانیان نشان دهند که مردم ایران یکپارچه و یکصدا، در مقابل ناقضان عهد، ایستادگی و از حقوق خود دفاع خواهند کرد.

نامه علی مطهری به آیت‌الله‌جنتی

علی مطهری، نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای خطاب به آیت‌الله احمد جنتی به نامه مجلس خبرگان درباره برجام واکنش نشان داد.
به‌گزارش ایسنا، متن کامل نامه نایب‌رئیس مجلس به آیت‌الله جنتی به‌شرح زیر است: ‌با اهدای سلام در نامه‌ای که در ارتباط با خروج آمریکا از برجام نوشته‌اید، چند نکته قابل تامل است. در این نامه از طرفی پذیرفته‌اید که برجام با نظر مقام رهبری امضا شده است و از طرف دیگر از رئیس‌جمهور خواسته‌اید که به‌خاطر خسارت‌های وارده ناشی از برجام از مردم عذرخواهی کند. آیا این دو سخن تناقض و احیانا تعریض ناخواسته به مقام رهبری نیست؟ همچنین گفته‌اید درصورت اخذ نشدن تضمین‌های جدی و محکم از اروپایی‌ها، خروج از برجام تکلیف شرعی و قانونی دستگاه دیپلماسی خواهد بود؟ آیا تکلیف شرعی دستگاه دیپلماسی را جنابعالی تعیین می‌کنید یا مقام رهبری؟ همچنین آیا تکلیف قانونی دستگاه دیپلماسی را جنابعالی تعیین می‌کنید یا مجلس؟ حقیقت این است که یکی از معضلات کشور ما دخالت نهادهای مختلف در کار یکدیگر است. وظیفه مجلس خبرگان رهبری طبق قانون اساسی، گذشته از انتخاب رهبر در زمان خاص، نظارت بر بقای شرط عدالت در مقام رهبری و نظارت بر دستگاه‌های زیرمجموعه رهبر است. ورود به مسائلی مانند برجام و تعیین تکلیف برای رئیس‌جمهور و مجلس شورای اسلامی از وظایف آن مجلس نیست، برای جنابعالی آرزوی توفیق الهی دارم.

این خبر را به اشتراک بگذارید