جده: شرکت هواپیمایی «طیرانادیل» از انجام نخستین پرواز خود با استفاده صددرصدی از نیروهای زن خود خبر داد. این شرکت پروازی ارزان قیمت وابسته به خطوط هواپیمایی سعودی است و برای نخستین بار در تاریخ این کشور در مسیر ریاض به جده از خلبان و خدمه پروازی زن استفاده کرده است. بهگزارش یورونیوز، عماد اسکندرانی، سخنگوی این شرکت اعلام کرد که هر ۷خدمه این پرواز زن و بهجز خلبان، اهل عربستان بودند. وی به تابعیت خلبان زن این پرواز اشارهای نکرد. مقامات هواپیمایی سعودی از این اقدام شرکت در حمایت از کادر زن خود، استقبال کردند. نخستین پرواز سعودی که در آن یک زن بهعنوان کمک خلبان حضور داشت به سال۲۰۱۹ برمیگردد. عربستان همچنین درنظر دارد بیش از ۱۰۰میلیارد دلار دیگر تا سال۲۰۳۰ در حوزه ترانزیت هوایی سرمایهگذاری کند. هدف عربستان از این اقدام رونق دادن به صنعت ترابری هوایی و رقابت با شرکتهای هواپیمایی مشهوری مانند قطر ایرویز و امارات است.
انرژی جلبکی یک رایانه
کمبریج: محققان، رایانهای ساختهاند که با جلبک کار میکند و باتری آن هرگز خالی نمیشود. باتری این رایانه از گونهای جلبک سبز-آبی بهنام ساینکوسایستیس (synechocystis) استفاده میکند که بهمدت یکسال بهطور مداوم با استفاده از نور و آب سوخت یک ریزپردازنده را تامین میکند. این سامانه تقریبا هماندازه یک باتری قلمی است و با استفاده از فتوسنتز، جریان الکتریکی اندکی تولید میکند که با الکترودی آلومینیومی برهمکنش انجام میدهد و نمیگذارد ریزپردازنده ای.آر.ام کورتکس M0+ از کار بیفتد. کریستوفر هوو، پروفسور گروه زیستشیمی دانشگاه کمبریج، میگوید: «اینترنت اشیا که مدام در حال رشد است، نیازی فزاینده به انرژی دارد و بهنظر ما این انرژی باید از سامانههایی تامین شود که بتواند انرژی تولید کند نه آنکه مثل باتری فقط آن را ذخیره کند. »
راز بیلگیتسی رمز ارز
نیویورک: ارزش رمزارزها در سال ۲۰۲۲ حدود یک تریلیون دلار کاهش یافته است و حالا اغلب کارشناس ها از
پیشبینیهای بیل گیتس می گویند. به گزارش ایندیپندنت، بیل گیتس میگوید اصلا رمزارز ندارد زیرا ترجیح میدهد پول خود را صرف سرمایهگذاری در «کارهایی» کند «که خروجی ارزشمندی دارند». بنیانگذار مایکروسافت که چهارمین مرد ثروتمند جهان با ثروت شخصی ۱۱۶ میلیارد دلار (۹۲.۸ میلیارد پوند) است، در برنامه «هرچه میخواهی از من بپرس» در «ردیت» (Reddit) این سخنان را گفت.
آقای گیتس نوشت: «ارزش شرکتها بر تولید محصولات مطلوب استوار است. ارزش رمزارز دقیقا همانقدر است که یکی تصمیم میگیرد که شخص دیگری بابت آن خواهد پرداخت، بنابراین بر خلاف سایر سرمایهگذاریها، سودی برای جامعه ندارد.» ارزش رمزارزها در سال ۲۰۲۲ حدود یک تریلیون دلار کاهش یافته است و فقط در اوایل همین ماه [اواسط اردیبهشت] طی ۲۴ ساعت، معادل ۲۰۰ میلیارد دلار از ازرششان کم شده است. ارزش بیتکوین که مهمترین رمزارز است در نوامبر ۲۰۲۱ به بالاترین قیمت خود یعنی بیش از ۶۸ هزار دلار رسید، اما تا بعدازظهر روز شنبه (۲۱ مه ۲۰۲۲ - ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱) ارزش آن به کمی بیش از ۲۹ هزار و ۳۰۰ دلار رسید.
گرینویچ/ پرواز تمام زنانه طیرانادیل
در همینه زمینه :