• پنج شنبه 6 اردیبهشت 1403
  • الْخَمِيس 16 شوال 1445
  • 2024 Apr 25
یکشنبه 11 اردیبهشت 1401
کد مطلب : 159693
+
-

خیابان‌های خوشمزه

با هدف توسعه گردشگری در شهر تهران تعداد معابری که ون‌کافه‌های شناسنامه‌دار در آنها استقرار می‌یابد، بیشتر می‌شود

گزارش
خیابان‌های خوشمزه

زینب زینال‌زاده-روزنامه‌نگار

ون‌کافه‌های پایتخت شناسنامه‌دار می‌شوند. اقدامی که در راستای ساماندهی مشاغل بی‌کانون و سیار انجام می‌شود و مدیریت شهری قصد دارد با این کار زمینه توسعه فضاهای همگانی و گردشگری را فراهم کند. چرا که خوراکی‌ها (غذا) همواره ابزار قوی برای ایجاد پیوند میان گروه‌های فرهنگی و قومیت‌ها بوده‌اند و در این میان غذاهای خیابانی که در ون‌کافه‌ها و خیابان‌های غذا سرو می‌شوند از محبوبیت زیادی برخوردارند و همواره مقصد گردشگران و توریست‌ها بوده‌اند. علاوه بر شهرهای استانبول، بروکسل، بانکوک و... در تهران هم این ظرفیت (ون‌کافه و خیابان غذا) وجود دارد، اما نیاز است تا فعالیت آنها ساماندهی شود تا هم از قانون عدول نکنند و هم ارائه خدماتشان مبتنی بر رعایت موارد بهداشتی باشد. از این‌رو شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران در گام نخست اقدام به صدور شناسنامه برای ون‌کافه‌های پایتخت کرده است و به ‌گفته مدیر عامل این شرکت در تهران حدود 130ون‌کافه (سرو غذا و نوشیدنی‌های گرم و سرد) وجود دارد که تا پایان سال همه آنها شناسنامه‌دار می‌شوند. آنطور که قدرت‌الله محمدی به همشهری گفته تاکنون حدود 65نفر از مالکان ون‌کافه‌ها برای دریافت مجوز و شناسنامه اقدام کرده‌اند. او تأکید می‌کند: «ون‌کافه‌ها با توجه‌ به اینکه تا پاسی از شب در خیابان‌ها فعالیت می‌کنند و ارتباط مستقیمی با سلامت شهروندان دارند، ملزم به دریافت مجوز هستند که با این کار فعالیت‌شان قانونمند و در براساس ضوابط خواهد بود.» علاوه بر ون‌کافه‌ها، استقبال شهروندان، گردشگران و توریست‌ها از خیابان‌های غذای سی‌تیر و باب‌همایون، سبب شده تا مدیریت شهری راه‌اندازی سومین خیابان غذا را در دستور کار خود قرار دهد. این نخستین خیابان غذای غرب پایتخت است که همزمان با عید سعید فطر در بلوار استاد معین (منطقه9) بهره‌برداری می‌شود.

توسعه فضای گردشگری
مهم‌ترین هدف راه‌اندازی خیابان‌های غذا، رونق و توسعه فضاهای شهری و گردشگری است؛ چراکه در این خیابان‌ها مردم از طریق انواع خوراکی‌ها با فرهنگ‌های مختلف آشنا می‌شوند و به گپ و گفت می‌پردازند و اوقات خوشی سپری می‌کنند فضاهایی که برای تعطیلات عید سعید فطر و روزهای تابستان‌ جان می دهند برای گردشگری. آنطور که شهردار منطقه 9به همشهری می‌گوید: «رونق گردشگری و ایجاد نشاط اجتماعی و توسعه فضای شهری، اهداف راه‌اندازی خیابان غذا در خیابان بدرالزمان قریب است.» به‌گفته محمدجواد خسروی خیابان بدرالزمان قریب یک خیابان اجتماعی با امکاناتی چون معابر مناسب‌سازی شده برای تردد معلولان، پیاده‌رو، مسیر دوچرخه، مبلمان شهری، حمل‌ و نقل عمومی، نورپردازی مناسب، فضای سبز زیبا و... است. او تأکید می‌کند: «در چنین فضایی قطعاً مردم می‌توانند لحظات خوشی را سپری کنند و از خوردن غذاهای محلی و سنتی یا مدرن و فرنگی لذت ببرند. همچنین تلاش کردیم با ایجاد گذر گردشگری، فضای زیبا و چشم‌نوازی برای توریست‌ها و گردشگران فراهم کنیم تا از حضور در پایتخت به‌ویژه ورودی غربی تهران لحظات خوشی را تجربه کنند.»

10کانکس برای خوردنی‌ها
در خیابان غذای بلوار استاد معین، 10کانکس غذایی پیش‌بینی‌ شده که به‌گفته شهردار منطقه قرار است طی فراخوانی به کافی‌شاپ‌داران، رستوران‌داران، فست‌فودها و کافه‌داران واگذار و در آنها انواع برگر و ساندویچ، غذاهای سنتی، ایرانی و فرنگی، نوشیدنی‌های سرد و گرم و انواع بستنی و آبمیوه، عرضه شود. خسروی می‌گوید: «تلاش می‌کنیم فضای این خیابان به‌گونه‌ای باشد که همه اقشار بتوانند از امکانات آنها استفاده کنند.»


فعال‌بودن خیابان غذا تا ساعت24
اکثر مردم و حتی گردشگران و توریست‌ها شب‌های تهران را دوست دارند و دلشان می‌خواهد همراه با خانواده و دوستان در خلوت و سکوت شب در معابر پایتخت قدم بزنند. به همین دلیل است که خیابان‌های غذای سی تیر و باب‌همایون شب‌ها شلوغ‌تر از روز هستند؛ به‌ویژه در فصل گرما مشتریان شبانه خیابان‌های غذا بیشتر هم می‌شوند. به همین دلیل کانکس‌ها تا ساعات پایانی شب فعال هستند و خدمات ارائه می‌دهند. به‌گفته شهردار منطقه، خیابان غذا در بلوار استاد معین هم مستثنی از این امر نیست و همه روزه از ساعت 9 تا 24 فعال است. همچنین در راستای تأمین سلامت شهروندان، فعالیت اصناف این خیابان تحت نظارت کارشناسان بهداشت و محیط و با استانداردهای وزارت بهداشت صورت می‌گیرد.

این خبر را به اشتراک بگذارید