• چهار شنبه 27 تیر 1403
  • الأرْبِعَاء 10 محرم 1446
  • 2024 Jul 17
شنبه 27 فروردین 1401
کد مطلب : 158261
+
-

تأکید رئیس‌جمهور بر وظیفه هنرمندان در‌جهاد تبیین

برخی از هنرمندان‌ مشکلات حوزه‌های خود را با رئیس قوه مجریه در میان گذاشتند

دیدار
تأکید رئیس‌جمهور بر وظیفه هنرمندان در‌جهاد تبیین

سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور میزبان هنرمندان برای ضیافت افطار در فضای باز ساختمان ریاست‌جمهوری بود. به گزارش همشهری، نزدیک به 200هنرمند در حوزه‌های مختلف هنری در این مهمانی افطار گردهم آمدند و هریک از چهره‌های هنری تئاتر، موسیقی، تجسمی و سینما از مشکلات و معضلات حوزه‌های خود گفتند.
در پایان قرار شد کارگروهی برای بررس مشکلات هنرمندان تشکیل شود. رئیس‌جمهور در این ضیافت با بیان اینکه هنرمندان با انبوه مشکلات مغفول‌مانده‌ای مواجه هستند، عنوان کرد برای غلبه بر این مشکلات لازم است کارگروه مشترکی بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و فعالان عرصه هنر تشکیل شود.

رسیدن به فهم مشترک با هنر
به‌گزارش همشهری، سیدابراهیم رئیسی همچنین آثار غنی هنری در سراسر کشور را نشانگر تمدن بزرگ ایرانی-اسلامی خواند و در صحبت‌های خود با اشاره به اینکه آثار هنری تمدن‌ساز، جلوه‌هایی از خلاقیت، نوآوری و اندیشه مردان و زنانی است که در طول تاریخ در این سرزمین زیسته‌اند و امروز وظیفه داریم آنها را به بهترین شکل به نسل‌های آینده معرفی کنیم، ادامه داد: «هنر می‌تواند بهترین و پیچیده‌ترین مفاهیم عالی را به نسل‌ها و عصرها منتقل کند و با هنر می‌توان در بسیاری از موضوعات به فهم مشترک رسید.» رئیس‌جمهور همچنین با گرامیداشت یاد بزرگان عرصه هنر و کسانی که دغدغه ارتقای هنر در این سرزمین را داشته‌اند، به موضوع عدالت در عرصه هنر اشاره کرد: «عدالت بعد از توحید گسترده‌ترین مفهومی است که تمام شئون زندگی انسان را دربرمی‌گیرد و جلوه عمومی عدالت آن است که هر چیز در جای خود قرار بگیرد. تخصیص اعتبارات، ظرفیت‌ها و امکانات به بخش هنر باید متناسب با اهمیت این عرصه باشد.» بخش دیگری از صحبت‌های رئیسی توجه به امور پیشکسوتان عرصه هنر بود. وی در این‌باره گفت: «پیشکسوتان چراغ راه هستند و همواره باید مورد حمایت قرار بگیرند؛ در عین حال لازم است به جوانان هم میدان داده شود تا در کنار پیشکسوتان روند رشد و بالندگی را سپری کنند.»  در این مراسم یکی از هنرمندان سینما پیشنهاد داد که در کنار مجتمع‌های مسکونی، سالن‌های چندمنظوره ساخته شود که رئیس‌جمهور عنوان کرد فضاهای فرهنگی متناسب با توسعه فضاهای مسکونی باید در دستور کار باشد و دولت از چنین ایده‌هایی حمایت می‌کند. یکی از نکاتی که رئیسی به آن اشاره کرد، دوران 8سال دفاع‌مقدس بود که آن را دارای ظرفیت‌های هنری خواند و گفت: «بی‌تردید هنوز در حوزه هنر آنچنان که شایسته این حرکت‌های عظیم است، حق مطلب ادا نشده و لازم است ابعاد مختلف این جریانات با زبان هنرمندانه تبیین و به جامعه عرضه شود.» وی در بخش دیگری از سخنان خود به رهنمودهای مقام معظم رهبری در حوزه جهاد تبیین اشاره کرد: «امروز در عرصه جهاد تبیین همه به‌ویژه هنرمندان وظیفه بزرگی بر عهده دارند و می‌توان با جلوه‌های هنری، ایثار و رشادت‌های عظیم فرزندان این ملت را هنرمندانه برای نسل‌های آینده به تصویر کشید تا بدانند که برای عظمت این کشور چه ایثارگری‌ها و جانفشانی‌هایی انجام شده است.»

تلاش برای جبران سختی‌ها
همچنین در این مراسم، اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: «پس از روی کار آمدن دولت مردمی، شورای‌عالی سینما مجددا برگزار شد. شورای هنر ذیل شورای‌عالی انقلاب فرهنگی فعال  و در بودجه گشایش‌های خوبی برای تقویت و حمایت از حوزه فرهنگ و هنر ایجاد شده است. با دستور رئیس‌جمهور ستاد هماهنگی فرهنگی-اجتماعی که در ۴۳سال گذشته سابقه نداشته است، فعال و مقرر شده آیین‌نامه‌های آن تدوین و در جلسه دولت مورد بررسی و تصمیم‌گیری قرار بگیرد. مصمم هستیم عقب‌ماندگی‌های دهه‌های گذشته در عرصه فرهنگ و هنر کشور را با همکاری هنرمندان جبران کنیم.»
در این نشست، حمید نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی ایران، منوچهر شاهسواری، مدیرعامل خانه سینما، جواد شمقدری، تهیه‌کننده و کارگردان، دکتر فرهت، عضو فرهنگستان هنر و رئیس بخش موسیقی آن، دژاکام، کارگردان و پیشکسوت سینما، مسعود ده‌نمکی، کارگردان و تهیه‌کننده، سیدضیا هاشمی، تهیه‌کننده، مرتضی شعبانی، مستندساز، جواد بختیاری، از حوزه هنرهای تجسمی و انسیه شاه‌حسینی، کارگردان سینما در سخنانی صمیمی با گلایه از بی‌توجهی‌های گذشته به عرصه سینما و هنر، دغدغه‌ها، مشکلات و پیشنهادهای خود را در حوزه رفع مشکلات هنر و هنرمندان مطرح کردند.
حمایت از موسیقی سنتی و موسیقی نواحی، توجه به حقوق مؤلف، برنامه‌ریزی برای تقویت احساس تعلق خاطر به پدیده‌های ملی و دینی، ترسیم نقشه راه در حوزه فرهنگ و هنر، استفاده از ظرفیت هنرمندان پیشکسوت، توجه به آثار آهنگسازان ایرانی و حفظ و نگهداری آن، حمایت از تئاتر و هنرمندان این حوزه، توزیع عادلانه منابع بین همه فعالان فرهنگ و هنر، احداث سالن‌های نمایش در کنار مجتمع‌های مسکونی، فرهنگسازی درخصوص سرگرمی، توجه به بیمه و مسکن هنرمندان و تلاش برای ثبت جهانی خط نستعلیق ازجمله مهم‌ترین محورهای مطرح‌شده توسط هنرمندان و فعالان این عرصه بود.
در این مراسم، بحث شبکه نمایش خانگی هم مطرح شد. سیدضیا هاشمی هم به‌عنوان نماینده تهیه‌کنندگان مسائلی را درباره سپردن شبکه نمایش خانگی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کرد.

این خبر را به اشتراک بگذارید