• چهار شنبه 27 تیر 1403
  • الأرْبِعَاء 10 محرم 1446
  • 2024 Jul 17
شنبه 20 فروردین 1401
کد مطلب : 157530
+
-

سوپ قارچ؛ تنوعی برای افطاری

تنور گرم
سوپ قارچ؛ تنوعی برای افطاری

ندا احمدلو

تا همین 15-10سال پیش، تصور همه ما از سوپ، یک خوراک سنتی قرمزرنگ بود! دقیقا 14سال پیش بود که مهمانی بزرگی برای‌ماه رمضان گرفته و تقریبا تمام فامیل را دعوت کرده بودیم. من عاشق آشپزی بودم و همیشه قبل از مهمانی‌ها، سری به کتاب‌های آشپزی محدودی که در خانه داشتیم، می‌زدم. قبل از این مهمانی هم، سراغ سوپ‌ها و پیش‌غذاها رفتم و با هزار مکافات، مامان را راضی کردم تا برای مهمان ها، سوپ قارچ بپزیم! مامان می‌گفت:«آخر کی سوپ بدون رب و گوجه می‌پزد؟ کی توی سوپ، شیر می‌ریزد؟ به خدا اگر مهمان‌ها بدشان بیاید، من می‌دانم و تو»! با هزار سلام و صلوات، سوپ را درست کردیم. تقریبا هیچ‌کدام از مهمان‌ها تا آن روز، سوپ حاوی شیر و خامه نخورده بودند و مثل یک موجود فضایی ناشناخته به ظرف سوپ نگاه می‌کردند. اول از همه، دایی بزرگ‌ترم با کمی تردید یک ملاقه از سوپ را کشید و بعد از قاشق دوم، لبخند رضایت‌بخشی زد و گفت: «اگر اضافی آمد، یک ظرف بریز برای افطار فردا ببرم»!

برای درست کردنش چی لازم داریم؟
مواد لازم برای 6نفر:
  جو پوست‌کنده یک لیوان   هویج متوسط 2عدد   قارچ خردشده 500گرم   شیر کم‌چرب 2لیوان   نمک یک‌ونیم قاشق چایخوری   فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری   جو پرک آسیاب‌شده 3قاشق غذاخوری   جعفری تازه و خردکرده 4قاشق غذاخوری   آب سرد 4لیوان   کره یک قاشق غذاخوری

چطوری درستش کنیم؟
1.  جو پوست‌کنده را از شب قبل با آب سرد خیس کنید و در طول 24ساعت، حداقل 3مرتبه آب آن را عوض کنید.
2. هویج‌ها را پوست بگیرید و با رنده ریز، رنده کنید.
3.  آب جو خیس‌خورده را کاملا خالی کنید و جوها را داخل قابلمه بریزید.
4. هویج رنده‌شده، ‌نمک، فلفل، کره و 4لیوان آب را داخل قابلمه بریزید و حرارت زیر قابلمه را کمی بالا ببرید تا سوپ شما به جوش بیاید.
5. در قابلمه را نیمه‌ باز بگذارید تا سوپ سر نرود.
6. بعد از جوش آمدن سوپ، حرارت را کم کنید و اجازه بدهید تا جوها به همراه هویج، حدود 3ساعت بجوشند و کاملا بپزند.
7. بعد از اینکه سوپ شما حدود یک ساعت جوشید، امکان سر رفتن آن از بین می‌رود و در این زمان می‌توانید در قابلمه را کاملا ببیندید.
8. پس از حدود 3ساعت که جوها کاملا پختند، می‌توانید قارچ را به سوپ اضافه کنید.
9. بعد از آن، جو پرک آسیاب‌شده را با شیر سرد ترکیب کنید و این ترکیب را هم به سوپ، بیفزایید.
10. حدود یک ساعت دیگر اجازه بدهید تا سوپ شما با در کاملا باز، بجوشد و جا بیفتد. اگر در این مرحله در قابلمه را ببندید، شیر داخل سوپ، سر می‌رود!
11.  وقتی سوپ شما کاملا جا افتاد و به غلظت مورد نظرتان رسید، جعفری تازه و خردشده را هم به سوپ اضافه کنید و بعد از 5دقیقه، حرارت را خاموش کنید. سوپ شما آماده است.

3نکته:
1. سعی کنید که جو پرک و آسیاب‌شده را از دستور این سوپ حذف نکنید زیرا این ترکیب باعث قوام بهتر سوپ می‌شود.
2. بهتر است برای زیباتر شدن ظاهر سوپ، قارچ‌ها را به‌صورت ورقه‌ای خرد کنید.
3. درصورت تمایل می‌توانید حدود 2تا 3قاشق غذاخوری خامه صبحانه را هم با شیر ترکیب و به سوپ اضافه کنید.

این خبر را به اشتراک بگذارید