• چهار شنبه 27 تیر 1403
  • الأرْبِعَاء 10 محرم 1446
  • 2024 Jul 17
یکشنبه 14 فروردین 1401
کد مطلب : 157018
+
-

قیمت خوراکی‌ها در پایان قرن14

گزارش
قیمت خوراکی‌ها در پایان قرن14

قرن14 خورشیدی را ایرانی‌ها با تورم بالای خوراکی‌ها به پایان بردند به این امید که در آغاز نخستین قرن جدید، دست‌کم نرخ تورم خوراکی‌ها کاهش یابد. تازه‌ترین برآورد مرکز آمار ایران از شاخص تورم خوراکی‌ها نشان می‌دهد که در آخرین ماه قرن 14خورشیدی، از 53قلم کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری، تعداد 27قلم کالا درصد تغییر سالانه بالاتر از تورم نقطه‌ای شهری 34.5درصد را تجربه کرده‌اند.
به گزارش همشهری، در مقایسه با اسفندماه سال99 بالاترین نرخ تورم خوراکی‌ها در اسفند1400 به سیب زمینی با 180.5درصد، گوجه‌فرنگی با 136.4درصد، برنج ایرانی درجه یک با 113.3درصد اختصاص داشت و پس از آن رب گوجه‌فرنگی با 99.6درصد، فلفل دلمه‌ای با 81.4درصد در رتبه‌های بعدی قرار داشتند.
برآورد مرکز آمار ایران حکایت از آن دارد که ایرانیان در اسفند1400 یک کیلوگرم موز را 27.4درصد، روغن نباتی جامد را 11.6درصد، هویج فرنگی را 5.5درصد و خیار را 1.4درصد ارزان‌تر از اسفند سال1399 خریداری کرده‌اند. این گزارش می‌افزاید: پیاز، سس مایونز، نخود، عدس، سس گوجه فرنگی و ماهی قزل‌آلا نرخ تورم 60تا70درصدی را تجربه کرده‌اند و در دالان تورمی 50 تا60درصد نیز قیمت کالاهایی چون هندوانه، شیرینی خشک، قارچ، لوبیا چیتی، شکر و قند نوسان داشته‌اند. همچنین در دامنه تورم 40تا50درصد کالاهایی چون ماست پاستوریزه، نوشابه گازدار، بادمجان، پنیر پاستوریزه، رشته‌آ‌ش، کشمش پلویی و لوبیا قرمز قرار داشته‌اند.
میانگین نرخ تورم ماهانه گروه خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات از 3.9درصد در بهمن ماه پارسال به 1.7درصد در اسفندماه رسیده بود که نشان از کاهش التهاب قیمت سبد خوراکی‌ها دارد اما نرخ تورم نقطه به نقطه این گروه کالایی در بهمن و اسفند سال گذشته روی عدد 40.7درصد فریز شده و نرخ تورم سالانه این کالاها هم از 53.7درصد در بهمن به 51.5درصد در اسفندماه رسیده است. در گروه عمده خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات، بیشترین قیمت نسبت به بهمن‌ماه مربوط به گروه نان و غلات ناشی از جهش قیمت برنج ایرانی، و همچنین افزایش بهای قندوشکر و نبات به همراه گوشت گوسفندی بوده است.

قیمت تند فلفل دلمه‌ای
مرکز آمار ایران می‌گوید در اسفند ماه سال گذشته نسبت به ماه قبل بیشترین رشد قیمت را فلفل دلمه‌ای با رشد 45.4درصد تجربه کرده و پس از آن برنج ایرانی بوده که قیمت آن در یک ماه 10.7درصد قد کشیده است. این در شرایطی است که قیمت هویج فرنگی، خیار، گوجه فرنگی، پیاز و دوغ پاستوریزه افت قیمت داشته است.

این خبر را به اشتراک بگذارید