• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
پنج شنبه 19 اسفند 1400
کد مطلب : 156145
+
-

کاروان ایران، بدون ستارگان کشتی

علیرضا دبیر تهدید کرد کشتی ایران را با تیم سومش به بازی‌های آسیایی می‌فرستد؛کشتی در جاکارتا 8مدال گرفته بود و غیبت ستارگان این رشته تهدید بزرگی برای کاروان ایران در هانگژو خواهد بود

کاروان ایران، بدون ستارگان کشتی

محسن محمود صفری | کشتی، تیم سوم خود را به بازی‌های آسیایی 2022هانگژو اعزام می‌کند! این خبری بود که علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی در مجمع کمیته ملی المپیک به مسئولان این کمیته داد. در ظاهر همزمانی مسابقات قهرمانی جهان و بازی‌های آسیایی، دلیل این تصمیم فدراسیون است. اما به‌نظر می‌رسد دبیر در اعتراض به بودجه فدراسیون، حاضر نیست تیم اصلی را به این بازی‌ها اعزام کند. کشتی در بازی‌های آسیایی 2018 جاکارتا 8 مدال برای کاروان ایران کسب کرد. با اعزام نفرات سوم، آیا می‌شود این مدال‌ها را تکرار کرد؟

   یک‌هفتم کجا، یک سی‌ام کجا؟
مشکل اصلی علیرضا دبیر و فدراسیون کشتی، بودجه است. او اعتقاد دارد به هر رشته‌ای باید به‌اندازه افتخارات و مدال‌هایش توجه شود و این درست نیست که مسئولان از رشته کشتی مدال بخواهند اما بودجه اندکی برای آن درنظر بگیرند. رئیس فدراسیون کشتی در پایان مجمع کمیته ملی المپیک در جمع خبرنگاران گفت: «فاصله بین بازی‌های آسیایی و مسابقات جهانی، کمتر از 10روز است. سال2002مسابقات جهانی در تهران برگزار ‌شد و ما را به زور به بازی‌های آسیایی بوسان بردند که همان جا کتفم دچار مشکل شد. از این بلاها زیاد سرم آمده و به‌خاطر همین کارها در 25سالگی پیشکسوت شدم. فرق من با سایر روسای فدراسیون‌ها این است که من وسط میدان بوده‌ام.» دبیر با اشاره به همزمانی مسابقات جهانی و باز‌ی‌های آسیایی گفت: «با سرمربیان و کشتی‌گیران صحبت کردم و 99درصد آنها می‌خواهند به مسابقات جهانی بروند، نه بازی‌های آسیایی.» رئیس فدراسیون کشتی از رقمی که از بودجه کمیته المپیک به کشتی اختصاص پیدا کرده است، گلایه دارد:
« از بودجه 35میلیارد تومانی کمیته ملی المپیک در سال96، بودجه کشتی 5میلیارد تومان بود یعنی یک‌هفتم بودجه به فدراسیون کشتی تعلق داشت. امروز گفتند بودجه کمیته 216میلیارد تومان است و کشتی 8میلیارد از این مبلغ سهم دارد؛ یعنی یک‌سی‌ام! یک‌هفتم کجا، یک‌سی‌ام کجا؟ بیشتر از 65درصد مدال‌های المپیک و جهانی کشورمان متعلق به کشتی است. آیا حق این رشته یک‌سی‌ام است؟»

  کشتی در جاکارتا؛ 8مدال در 12وزن
کشتی در 12وزن؛ 6وزن آزاد و 6وزن فرنگی می‌تواند در بازی‌های آسیایی هانگژو شرکت کند. 4سال پیش در بازی‌های آسیایی جاکارتا کشتی‌گیران به 5مدال طلا و 3برنز دست یافتند. در کشتی آزاد حسن یزدانی در 86کیلوگرم، علیرضا کریمی در 97کیلوگرم و پرویز هادی در 125کیلوگرم صاحب مدال طلا شدند و رضا اطری در وزن 57کیلوگرم به مدال برنز رسید. در کشتی فرنگی مهرداد مردانی و محمدرضا گرایی در اوزان 60و 67کیلوگرم به مدال برنز رسیدند و محمدعلی گرایی در 77کیلوگرم و حسین نوری در 87کیلوگرم طلا گرفتند.
کاروان ایران در بازی‌های آسیایی جاکارتا با کسب 20طلا، 20نقره و 18برنز در جایگاه ششم قرار گرفت. اگر مدال‌های کشتی را از نتایج کاروان ایران حذف کنید ایران تا جایگاه نهم سقوط خواهد کرد. این در حالی است که کمیته ملی المپیک هدف‌گذاری کرده تا در بازی‌های هانگژو بعد از کشورهای چین، ژاپن و کره‌جنوبی، ایران در جایگاه چهارم قرار بگیرد. بنابراین رقابت‌ اصلی ایران در هانگژو با کشورهای ازبکستان و هند خواهد بود، 2 کشوری که سال‌هاست در رشته کشتی سرمایه‌گذاری خوبی کرده‌اند و عدم‌حضور تیم قدرتمند کشتی از ایران در بازی‌های‌ آسیایی می‌تواند فرصت خوبی برای رقبای سنتی ایران در المپیک آسیایی باشد تا در جدول مدال‌آوران جایگاه خود را بالاتر از کاروان ایران تثبیت کنند. در مسابقات کشتی که در سطح آسیا برگزار می‌شود معمولا طلاهای سنگین‌وزن کشتی آزاد متعلق به ایران است و کشتی‌گیران ایران اختلاف فاحشی با رقبای آسیایی خود دارند. همانطور که در جاکارتا نیز در 3وزن آخر مدال طلا به نمایندگان ایران رسید. حسن یزدانی در جاکارتا مجموعا 10دقیقه هم کشتی نگرفت. علیرضا کریمی عنوان‌دار جهان و المپیک را ضربه کرد و پرویز هادی هم با اقتدار قهرمان شد. در این دوره هم اگر فدراسیون کشتی کوتاه بیاید و کشتی‌گیران رضایت بدهند به بازی‌های آسیایی بروند، ترکیب یزدانی، محمدیان یا گلیج و امیرحسین زارع می‌تواند دوباره طلاهای دوره قبل را تکرار کند. در کشتی فرنگی هم محمدهادی ساروی، محمدرضا گرایی و علی‌اکبر یوسفی نفراتی هستند که شانس بالایی برای کسب مدال طلا در بازی‌های آسیایی دارند. ولی چالش بزرگ کشتی علاوه بر بودجه اندک، همزمانی مسابقات جهانی صربستان و بازی‌های آسیایی هانگژو است. اینکه علیرضا دبیر عنوان می‌کند کشتی‌گیران دوست دارند در مسابقات جهانی شرکت کنند بی‌دلیل نیست.
در ابلاغیه اتحادیه جهانی نحوه امتیازدهی به برترین کشتی‌گیران جهان مشخص شده است؛ آنجا به دارندگان مدال المپیک و جهانی امتیاز داده می‌شود ولی مدال‌آوران قاره‌ای امتیازی کسب نمی‌کنند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید