در این ستون قصد داریم هر هفته اطلاعات کوتاه و مختصری از برخی نکات کلیدی و کاربردی که ممکن است در سفرها کاربرد داشته باشد ارائه بدهیم؛ پس اگر اهل سفر هستید دیدن این ستون را از دست ندهید.
سلامت مواد غذایی در سفر
تا زمانی که در سفر هستیم دوست داریم همه چیز به بهترین نحو ممکن پیش برود و سعی میکنیم طوری برنامه را بچینیم تا کوچکترین اتفاقی خارج از برنامه پیش نیاید و تنها یادگار از سفرمان خاطرات خوش باشد. اما بدترین اتفاق ممکن برای سفر این است که ناخواسته مریض شویم و با یک بیاحتیاطی ساده، باقیمانده روزهای سفر را با چالش مواجه کنیم. یکی از این اتفاقات ناخوشایند که باعث بروز بیماری میشود، مواد غذایی است که البته با یک برنامهریزی درست میتوان آن را مدیریت کرد. در ادامه چند نکته کوتاه اما کاربردی برای مدیریت مواد غذایی در سفر را باهم مرور خواهیم کرد.
مدیریت زمان
اگر تمایل دارید برای یکی از وعدههای غذایی در سفر غذای گرم همراه داشته باشید، حتماً شرایط آبوهوایی، فاصله وعدهها و نوع غذا را ملاک قرار دهید؛ بعضی غذاها ممکن است تا چندین ساعت در هوای آزاد تازه بمانند و برخی دیگر به سرعت فاسد شوند.
ظروف مناسب
ترکیب هوا با مواد غذایی پخته به سرعت زمینه رشد باکتریها را فراهم میکند و برخی از ظروف این قابلیت را دارند تا ارزش غذایی را برای مدت زمان بیشتری حفظ کنند.
باقیمانده غذا
در تمام مدتی که در سفر هستید، تحت هیچ شرایطی باقیمانده غذای وعده قبلی را برای وعده بعد نگذارید. یکی از شایعترین موارد مسمومیتهای غذایی در سفر استفاده از غذای مانده است.
فضای مناسب
غذا را در مکانی مناسب بگذارید. از نور مستقیم خورشید دور باشد و تا حد ممکن در اطراف آن هوای خنک در جریان باشد. پشت شیشه خودرو و زیر صندلیها بدترین مکان برای نگهداشتن ظروف غذایی هستند و بهترین مکان نگهداری در صندوق عقب خودرو است.
غذای خشک
در سفر از مواد غذایی کنسروی یا خشک استفاده کنید که نیاز به وسیله سرمایشی نداشته باشند. با این کار هم میتوانید روی زمانتان مدیریت داشته باشید و هم باعث میشود تا وعده غذایی ناسالم وارد بدن نشود.
دانستنیهای سفر
در همینه زمینه :