فاطمه عباسی - روزنامهنگار
احتمالا تا حالا خبر منوی دلاری رستورانهای لوکس را در شبکههای اجتماعی دیده و شنیدهاید. همان رستورانهایی که قیمتهای منوی خود را با نرخ دلار محاسبه میکنند و به همین دلیل گاهی نرخ هر وعده غذایشان به بیش از یک میلیون تومان هم میرسد. البته تعداد این رستورانهایی که به این شکل کاسبی میکنند زیاد نیست و اغلب رستورانها در این 2 سال اخیر نهتنها سود آنچنانی نکردهاند، بلکه ضرر هم دادهاند. آن طور که رئیس اتحادیه رستورانداران میگوید، شیوع اومیکرون و افزایش قیمتها باعث شده که تقاضای مردم برای غذاخوردن در رستورانها هم نسبت بهمدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد کاهش پیدا کند. شواهد نشان میدهد، کسانی که صاحب واحد صنفی خود هستند، کجدار و مریز کار میکنند و هر طور شده رستوران را سرپا نگه میدارند، اما رستوراندارهایی که واحد صنفی خود را اجاره کردهاند با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند. بهخصوص اینکه افزایش قیمت حقوق پرسنل، آب، برق، گاز، مالیات و مهمتر از همه مواداولیه باعث افزایش قیمت غذای رستورانها شده، طوری که غذای رستورانها نسبت بهمدت مشابه سال قبل ۲۰ تا ۲۵درصد افزایش قیمت را تجربه کرده است. همه اینها نتیجهای جز بیخیالی مشتریان برای خوردن یک وعده غذای جانانه در رستورانها ندارد. در یک ماه اخیر هم خبر تعطیلی چندین رستوران در کلانشهرها و پایتخت منتشر شده و روند تعطیلی رستورانها بهعلت مشکلات مالی همچنان ادامه دارد. تا وقتی هم که کرونا با پیکهای جدید غافلگیرمان میکند و قیمتها روند صعودیشان را حفظ کنند، وضعیت رستورانها، مانند بسیاری از صنفهای دیگر تغییری نخواهد کرد و کاسبی داغ و پررونق این جماعت همچنان در حال از دهان افتادن است.
دو شنبه 25 بهمن 1400
کد مطلب :
153918
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/ER3m0
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved