• شنبه 21 تیر 1404
  • السَّبْت 16 محرم 1447
  • 2025 Jul 12
چهار شنبه 20 بهمن 1400
کد مطلب : 153452
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/qxzMk
+
-

خودزنی اسرائیل با پگاسوس

«دنیا را به مکانی امن‌تر تبدیل کنیم.» این شعار شرکتی اسرائیلی است که نه ‌تنها در سطح جهانی منجر به ایجاد ناامنی و نقض حریم خصوصی شده، بلکه در خود رژیم صهیونیستی هم به افزایش ناامنی دامن زده است. شرکت ان‌اس‌او (NSO) در زمینه تولید تجهیزات جاسوسی و امنیتی فعالیت دارد و صاحب نرم‌افزار جاسوسی معروف «پگاسوس» است. این شرکت اما از سال2016، به‌خاطر این نرم افزار درگیر جنجال بزرگی شد. ان‌اس‌او با فروش نرم‌افزار پگاسوس به دولت‌های مختلف، زمینه جاسوسی از کنشگران اجتماعی، مقامات سیاسی و همچنین روزنامه‌نگاران را فراهم آورد و با انتقادات شدید جهانی مواجه شد. سال گذشته، رسانه‌های بزرگ جهان در گزارشی فاش کردند که 50هزار نفر، از جمله سیاستمداران، روزنامه‌نگاران، فعالان سیاسی و مدنی و مدیران ارشد شرکت‌های بزرگ در سراسر جهان، هدف نرم‌افزار جاسوسی پگاسوس بوده‌اند. این در حالی است که ان‌اس‌او مدعی شده است که محصولات جاسوسی خود را برای جاسوسی از تروریست‌ها، مجرمان خطرناک و قاچاقچیان بزرگ مواد‌مخدر، در اختیار دولت‌ها قرار می‌دهد.
اکنون یک روزنامه اسرائیلی افشا کرده که شهروندان این رژیم هم از دست این جاسوس‌افزار در امان نبوده‌اند. روزنامه‌ کالکالیست گزارش داده که پلیس رژیم صهیونیستی بین سال‌های 2015 تا 2018 از پگاسوس برای جاسوسی از تاجران، وزرا، خبرنگاران، سیاستمداران و فعالان مدنی اسرائیلی و همچنین از پسر بنیامین نتانیاهو استفاده می‌کرده است. براساس این گزارش، نام تمامی افرادی که علیه نتانیاهو در دادگاه شهادت داده‌اند، در لیست افرادی قرار دارد که قربانی جاسوسی پگاسوس بوده‌اند. علاوه بر این، گزارش کالکالیست نشان می‌دهد که پلیس با شنود تلفن‌های فعالان مدنی با استفاده از پگاسوس، موفق شده اعتراضات خیابانی را کنترل کند. وزرای حمل‌ونقل، اقتصاد و دادگستری رژیم صهیونیستی نیز جزو اهداف اصلی جاسوسی پگاسوس بوده‌اند.

اهداف خارجی پگاسوس
گزارش‌های رسانه‌ای سال2021 حاکی از آن بود که از میان 50هزار شماره تلفنی که در لیست اهداف جاسوسی پگاسوس بوده‌اند، 600نفر از مقامات سیاسی جهان، 64نفر از مدیران شرکت‌های بزرگ، 189خبرنگار، 85فعال مدنی و تعدادی از اعضای خاندان سلطنتی عربستان حضور داشته‌اند. گفته می‌شود، دولت کشورهای آذربایجان، بحرین، مجارستان، هندوستان، قزاقستان، مکزیک، مغرب، عربستان سعودی و امارات خریداران اصلی جاسوس‌افزار پگاسوس بوده‌اند. جمال خاشقچی، روزنامه‌نگاری که سال2018 در کنسولگری عربستان در استانبول به‌قتل رسید هم یکی از قربانیان این جاسوس‌افزار بوده است. تحقیقات نشان می‌دهد که گوشی موبایل برخی از فعالان اجتماعی و خبرنگاران در مدت کوتاهی پیش از دستگیری یا قتل به پگاسوس آلوده شده است. 

جاسوسی موبایلی چند؟
پگاسوس می‌تواند از طریق اتصال نا‌امن وای فای، ایمیل یا پیامک آلوده و یا از مسیر نقص‌های امنیتی به گوشی‌ موبایل نفوذ کند. سپس به‌صورت کاملا مخفیانه تمامی پیامک‌ها، ایمیل‌ها، عکس‌ها و ویدئو‌ها، شماره‌های تماس، اطلاعات تقویمی و موقعیتی کاربر را ذخیره کرده و تماس‌های تلفنی یا ویدئویی را ضبط می‌کند. همچنین می‌تواند درصورت نیاز گوشی موبایل را به میکروفن یا دوربین کنترل از راه دور تبدیل کرده و فرد را پنهانی زیر نظر بگیرد، بدون اینکه هیچ ردپایی از خود باقی بگذارد. در سال2016 نیویورک ‌تایمز با دسترسی به ایمیل‌ها و اسناد داخلی ان‌اس‌او اعلام کرده که نرخ ثابت نصب سیستم جاسوسی پگاسوس برای دولت‌ها 500هزار دلار است و علاوه بر این هزینه، نرخ جاسوسی از 10کاربر گوشی آیفون 650هزار دلار، نرخ جاسوسی از 10کاربر اندروید 650هزار دلار، نرخ جاسوسی از 10کاربر بلک‌بری 500هزار دلار و نرخ جاسوسی از 5کاربر سیمبیان 300هزار دلار است. همچنین دولت‌ها می‌توانند برای داشتن اهداف جاسوسی بیشتر، پول بیشتری پرداخت کنند. 100هدف جاسوسی مازاد برای هر دولت 800هزار دلار، 50هدف مازاد 500هزار دلار، 20هدف اضافی 250هزار دلار و 10هدف مازاد برای جاسوسی 150هزار دلار هزینه خواهد داشت. ان‌اس‌او همچنین 17درصد از کل مبلغ قرارداد را به‌عنوان آبونمان به‌صورت سالانه از دولت‌ها دریافت می‌کند.

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :