• یکشنبه 22 تیر 1404
  • الأحَد 17 محرم 1447
  • 2025 Jul 13
شنبه 9 بهمن 1400
کد مطلب : 152278
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/1wRl0
+
-

​​​​​​​ماجرای کمبود آرد در ایرانشهر

خبر
​​​​​​​ماجرای کمبود آرد در ایرانشهر

حمیده پازوکی خبرنگار

کمبود آرد، صف‌های طولانی و کم‌کار شدن نانوایی‌ها، موضوع تازه‎ای نیست. هر بار از شهری خبر می‌رسد که مردم برای تهیه نان با مشکل مواجه شده‌اند. آبان امسال بود که در گیلان تولید نان در بعضی شهرها کفاف تقاضای مردم را نمی‌داد و حالا در خاش و ایرانشهر سیستان و بلوچستان کمبود آرد موجب تشکیل صف‌‎های طولانی و در لامرد فارس کاهش عرضه نان موجب سردرگمی مردم برای تهیه نان شده است.

قاچاق آرد در ایرانشهر 
مدت‎هاست مردم ایرانشهر در سیستان‌وبلوچستان به‌دلیل مشکل کمبود آرد مجبورند برای تهیه نان در صف‎های بی‌پایان منتظر بمانند به‌طوری که عبدالناصر درخشان، نماینده ایرانشهر خواستار کمک وزیر راه برای حل مشکل حمل آرد به این شهر شده است.
مردم شهر معتقدند قاچاق آرد اختصاص یافته به نانوایی‌ها در مرز پاکستان، مشکل اصلی شهرستان و عامل کمبود نان است. یک شهروند ایرانشهری به همشهری می‌گوید: ایرانشهر منطقه مرزی است و نانوایی‌ها آردی که باید برای مردم پخت کنند را با 4برابر قیمت در مرز پاکستان می‎فروشند. نانوایی 2ساعت کار می‌کند و بعد اعلام می‌کند نان تمام‌شده است.
مسلم کردی با بیان اینکه قاچاقچیان پاکستانی آماده خرید آرد هستند، می‌افزاید: آنها آرد را کیسه‌ای 400هزارتومان می‌خرند و نانوا به جای تولید نان، آرد را به آنها می‌فروشد تا ضرر نکند.
او صف‎های نان در ایرانشهر را کیلومتری توصیف می‌کند و می‌گوید: قوت غالب مردم کیمیا شده است و مردم نان برای خوردن ندارند. قبلا هم شرایط به همین شکل بود، اما از 3ماه پیش وضع واقعا بدتر شده است. وقتی شکایت می‎کنیم مسئولان می‌گویند کرایه حمل آرد گران شده و آرد دیر می‌رسد ولی واقعیت این است که دلالی آرد مشکل اصلی است.
این شهروند با بیان اینکه نان گران نشده ولی کمیاب است، می‎گوید: اگر کسی خانواده پرجمعیتی داشته باشد چطور با یک یا 2نان روزش را سر کند؟ چرا باید نان جیره‌بندی باشد؟ 
در این شرایط، علی شعبانی، فرماندار ایرانشهر وجود هرگونه صف نانوایی را تکذیب کرده و قول داده است به هر که فیلم مستندی از صف نانوایی در این شهر داشته باشد جایزه می‌دهد. این در حالی است که تصاویر رسیده از ایرانشهر به خبرنگار همشهری نشان می‎‌دهد صف‎های طولانی نانوایی‎ها در این شهر همچنان ادامه دارد.

صف‎های طولانی نان در خاش ‌
خاش در شمال ایرانشهر هم مشکلات مشابهی دارد، صف‎های طولانی مردم را مجبور می‌کند ساعت‌ها در صف نان منتظر بمانند، آن هم در شرایطی که کیفیت نان در این شهر تعریفی ندارد.
یک شهروند اهل خاش در این‌باره به همشهری می‌گوید: مشکل نان در خاش بیشتر به کیفیت بد آرد برمی‎گردد. مردم فقط از 5-4 نانوایی که آرد خوبی دارند نان تهیه می‌کنند و همین موضوع موجب می‌شود صف‌های بسیار طولانی جلوی نانوایی‌ها ایجاد شود.
مسلم عبدی با بیان اینکه این مشکل یک سال است در خاش وجود دارد، می‎افزاید: حتی بعضی نانوایی‌ها دستگاه نوبت‌دهی گذاشته‌اند تا مردم مجبور نباشند وقتشان را در صف هدر دهند. از طرف دیگر عصرها معمولا برای خرید نان محدودیت وجود دارد و مثلا بیشتر از 5عدد نمی‌شود نان خرید. وی با بیان اینکه بعضی نانوایی‎ها سهمیه آردشان کم شده است و یک شیفت نان می‌پزند، می‌گوید: مردم به نهادهای زیادی نامه نوشته‌ و مشکلاتشان را مطرح کرده‌اند، اما کسی کاری انجام نداده است. صاحب‌گل صالحی، فرماندار شهرستان خاش در پاسخ به مشکلات به‌وجود آمده برای تهیه نان در این شهر از برخورد با متخلفان خبر می‌دهد.

فروش آزاد آرد در لامرد 
در استان فارس هم مدتی است مردم در شهرستان لامرد گرفتار صف‎های طولانی نانوایی‌ها هستند. از سوی دیگر فروش آزاد آرد و به تبع آن کمبود آن بعضی نانوایی‌ها را به تعطیلی کشانده است. یک شهروند لامردی که از نبود نظارت بر نانوایی‌ها گلایه دارد می‎گوید: اگر مسئولان بر نانوایی‌ها نظارت داشته باشند، نانوایی آرد را آزاد نمی‌فروشد. مردم مجبورند ساعت‌ها در سرمای زمستان در صف‌های طولانی برای نان بایستند و مسئولان باید فکری به حال این وضعیت کنند. در این شرایط مسئول اداره صمت شهرستان لامرد می‎گوید: یک ماه است که اداره صنعت و معدن دخالتی در نظارت و تهیه آرد و نان نانوایی‌ها ندارد و همه امور به جهادکشاورزی لامرد واگذار شده است. عباس رفیعیان می‎افزاید: همه نانوایی‌ها هفتگی آرد دریافت می‌کنند، اما بعضی از آنها آرد دریافتی را در بازار آزاد می‎فروشند.

موضوع صف‌های طولانی نانوایی‎ها داستان تازه‌ای نیست، دست‌کم شهرهای بسیاری در سیستان و بلوچستان مدت‌هاست با چنین مشکلی مواجهند. حل مشکل کمبود آرد، برخورد با فروش غیرقانونی آن و ارائه نان باکیفیت و به اندازه، کمترین کاری است که مسئولان موظفند برای مردم انجام دهند. مردمی که در پی گرانی همه اقلام خوراکی به نان که قوت غالب آنان است، وابسته‌اند.

این خبر را به اشتراک بگذارید