• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 27 دی 1400
کد مطلب : 151038
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/5yYnZ
+
-

کسی به داد مسلمانان هند نمی‌رسد

دولت ناسیونالیست هند به تهدیدهای هندوهای افراطی برای کشتار مسلمانان توجهی نمی‌کند

گزارش
کسی به داد مسلمانان هند نمی‌رسد

یک هندوی افراطی در یک کنفرانس در هند در ماه گذشته، از هوادارانش درخواست کردکه مسلمانان را بکشند و از کشور محافظت کنند.
به گزارش سی‌ان‌ان، پوجا شاکون پاندی، عضو ارشد حزب سیاسی راست افراطی هندوی ماهاسابا در این کنفرانس گفت: «اگر 100نفر از ما سرباز شوند و حاضر باشند 2میلیون نفر (مسلمان) را بکشند، پیروز خواهیم شد...از هند محافظت کنید، و آن را کشوری هندو کنید.»
دعوت به خشونت علیه مسلمانان از سوی دیگر رهبران دینی حاضر در این کنفرانس در شهر هاریدوار در شمال دهلی‌نو، با تشویق شدید حاضران مواجه شد. اما این صحبت‌ها و این تشویق‌ها، در سراسر هند با خشم مردم مواجه شده است. یک ماه بعد از این کنفرانس، هنوز بسیاری از اینکه دولت هیچ واکنشی به این صحبت‌ها نداشته و کسی را بازداشت نکرده، خشمگین هستند. از نظر این افراد، این کنفرانس نماد بدتر شدن شرایط زندگی مسلمانان در هند است. دیوان عالی هند، بعد از فشارهای فزاینده، تازه هفته گذشته وارد ماجرا شد و از مقامات دولتی و ایالتی درخواست کرد طی 10روز به این مسئله رسیدگی کنند. پاندی و دیگر رهبران دینی، از سوی پلیس به‌خاطر توهین به عقاید مذهبی، اتهامی که می‌تواند چهار سال زندان در پی داشته باشد، بازجویی شده‌اند. تحلیلگران بر این باورند که اوج‌گیری گروه‌هایی مانند ماهاسابا، زنگ خطر را درباره حمایت بی‌قید دولت ملی‌گرای نارندرا مودی در هشت سال گذشته به صدا درآورده است. هرچند این گروه‌ها مستقیما با حزب حاکم بهاراتیا جناتا در ارتباط نیستند اما سهل‌گیری دولت نسبت به آنها، باعث شده که گروه‌های افراطی، بیش از پیش اوج بگیرند و جسورانه‌تر رفتار کنند. به عقیده تحلیلگران، این شرایط خطری مستقیم را متوجه اقلیت‌ها، به‌ویژه مسلمانان می‌کند و انتظار این است که شرایط بدتر شود چون در ماه‌های پیش رو، در چند ایالت در هند انتخابات برگزار می‌شود.
ژیل ورنیه، استاد علوم سیاسی در دانشگاه آشوکا در دهلی‌نو گفته است: «چیزی که ماهاسابا را خطرناک می‌کند، این است که آنها دهه‌هاست منتظر لحظه‌ای مثل اکنون بوده‌اند.»
 اوج‌گیری هندوی افراطی
ماهاسابا، در سال 1907و در دوران حکمرانی انگلیسی‌ها درهند و در اوج تنش بین مسلمانان و هندوها تاسیس شد و یکی از قدیمی‌ترین سازمان‌های سیاسی این کشور است.
 این گروه از حاکمیت انگلیسی‌ها حمایت نمی‌کرد اما هوادار جنبش آزادی‌خواه هند به رهبری مهاتما گاندی که با مسلمانان مدارا می‌کرد هم نبود. همین حالا هم برخی از اعضای این گروه، ناتورام گودسه، کسی که گاندی را ترور کرد پرستش می‌کنند.
هدف این سازمان، براساس چیزی که در سایت رسمی آن نوشته شده، این است که هند را «خانه ملی هندوها» کند و تردیدی ندارد که مسلمانان را «مجبور» کند که به پاکستان، کشور مسلمان همسایه کوچ کنند.
 این گروه، سال‌ها از قدرت دور بوده و آخرین بار در سال 1991در پارلمان نماینده داشته است.
اما به‌گفته ورنیه، نباید قدرت آنها را در انتخابات دست کم گرفت. از وقتی که مودی هشت سال پیش به قدرت رسیده، تعداد پیروان و نفوذ این حزب بیشتر شده است.
آنها مناطق دوردست در شمال را هدف قرار داده‌اند، جایی که حزب حاکم حضور دارد، و مردم را ترغیب می‌کنند با احزابی که با ماهاسابا همفکر هستند، ازجمله حزب مودی، رأی بدهند. مودی هم در عوض به‌صورت عمومی، از رهبر درگذشته این حزب به‌خاطر «شجاعت» و تأکیدش بر «اصلاحات اجتماعی» تقدیر کرده است.
همزمان با توسعه و علنی‌ترشدن فعالیت این حزب، جنجال‌های مربوط به آن هم بیشتر شده است؛ از پیشنهاد عقیم کردن مسلمانان و مسیحیان گرفته تا حمله به مجسمه‌های گاندی. آخرین جنجال هم که پیشنهاد قتل‌عام و نسل‌کشی مسلمانان بوده است. با این حال ماهاسابا تنها گروه راست افراطی هندو در هند نیست که خشونت علیه مسلمانان و دیگر اقلیت‌ها را تشویق می‌کند. مسلمانان، حدود 200میلیون نفر جمعیت دارند و 15درصد از جامعه هند را تشکیل می‌دهند.
 در کنفرانس ماه گذشته، چندین سخنران از هندوها خواستند با اسلحه از دین خود دفاع کنند و برخی دیگر از «پاکسازی» اقلیت‌های هند صحبت کردند. با این حال به‌گفته ورنیه، ماهاسابا یکی از بزرگ‌ترین گروه‌های سیاسی افراطی هندوست که می‌خواهد هند را به سرزمین هندوها تبدیل کند. به‌گفته او، ایده‌های این گروه چندین دهه قدمت دارند اما حالا بیشتر از هر زمان دیگری خریدار دارند.

مصونیت دولتی
به‌گفته کارشناسان، دلیل اوج‌گیری گروه‌های افراطی واضح است؛ آنها نه‌تنها از مصونیت برخوردارند که از پشتیبانی و حمایت دولت هم بهره می‌برند.
براساس قوانین کیفری هند، نفرت‌پراکنی در هند جرم است. وریندا گروور، وکیل هندی، گفته است که هر گروهی که دست به چنین کاری بزند، براساس قانون فعالیت‌هایش لغو می‌شود؛ «پلیس، ایالات و دولت مسئول این هستند که اجازه ندهند چنین اتفاقی (تحریک به خشونت)‌ روی دهد. اما ایالت‌ها از طریق انفعال خود اجازه می‌دهند که این گروه‌ها به فعالیت خود ادامه دهند و مسلمانان که هدف آنها هستند را تهدید کنند.» او سخنرانی‌های ماه گذشته پاندی و دیگران را مصداق بارز بدترین نوع نفرت‌پراکنی می‌داند؛ «این نخستین بار است که من از واژه نسل‌کشی در فضای سیاسی هند استفاده می‌کنم. سکوت دولت، عملا نوعی حمایت تاکتیکی از آنهاست.»
به‌گفته کارشناسان، دلیل این سکوت این است که خود مودی هم اندیشه‌های ملی‌گرایانه هندو دارد. گروه‌های اقلیت گفته‌اند از سال 2014که او به قدرت رسیده، شاهد چرخش هند به سمت تفکرات افراطی هتدوها بوده‌اند. بهاراتیا جاناتا در یک گروه راست افراطی با نام راشتریا سوایامسواک سانگ (آر‌اس‌اس) ریشه دارد. بسیاری از اعضای این گروه، به ایدئولوژی راست افراطی که با نام هیندوتوا شناخته می‌شود و ماهاسابا مروج آن است اعتقاد دارند؛ این ایدئولوژی می‌گوید که هند سرزمین هندوهاست.
برخی از وزرای دولت مودی و اعضای برجسته حزب او، موضع‌گیری‌هایی افراطی علیه مسلمانان داشته‌اند. در سال‌های اخیر، گروه‌های راست افراطی هند، ده‌ها مسلمان را به اتهام کشتن گاو، که در مذهب هندو حیوان مقدسی است کشته‌اند. مودی در سال 2017تلاش کرد تا فروش و سلاخی گاو را  که همین حالا در چند ایالت غیرقانونی است، در سراسر کشور منع کند.
دیده‌بان حقوق بشر گفته است که بسیاری از موارد قتل مسلمانان، بدون رسیدگی رها شده‌اند.

مکث
آینده راست‌های افراطی

سکوت دولت، بدون تردید گروه‌های افراطی هندو را جسورتر و بی‌پرواتر خواهد کرد. دولت در انتخابات محلی پیش رو، به حمایت راست‌های افراطی نیاز دارد و با تأکید بر «ناسیونالیسم هندو»، وضعیت را بدتر خواهد کرد. با چنین دیدگاهی است که تحلیلگران سکوت دولت را، که به‌شدت به حمایت این گروه‌های افراطی نیازمند است، توجیه می‌کنند. این همراهی رعب‌آور، بیشتر از همه به ضرر مسلمانان تمام می‌شود و خشونت‌ها علیه آنها، همزمان با نزدیک شدن به انتخابات پیش رو، در حال افزایش است. در پاییز، هندوهای افراطی به صف نمازگزاران مسلمان در گورگوران در اطراف دهلی‌نو حمله بردند. ورنیه گفته است: «این کارها نوعی استراتژی انتخاباتی است. تنش‌های مذهبی ایجاد کنید، دو قطبی مذهبی را فعال کنید و رأی هندوها را به‌دست بیاورید.» گروور، وکیل هندی هم گفته است که وضعیت برای مسلمانان بدتر و بدتر می‌شود؛ « هند در بحرانی جدی قرار دارد.»

 

این خبر را به اشتراک بگذارید