• یکشنبه 31 فروردین 1404
  • الأحَد 21 شوال 1446
  • 2025 Apr 20
دو شنبه 13 دی 1400
کد مطلب : 149939
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/6857Q
+
-

دشمنت کشت ولی...

دشمنت کشت ولی...

 مهدی فضائلی- کارشناس مسائل سیاسی

واژه «شخصیت» که زیاد مورد‌استفاده قرار‌می‌گیرد، واژه‌ای سهل و ممتنع است؛ سهل است چون راحت آن را استعمال و گمان می‌کنیم مفهوم آن را می‌دانیم و ممتنع است چون با اندکی تأمل، پیچیدگی‌های آن را متوجه می‌شویم تا جایی که یکی از سرفصل‌های درسی مهم و جذاب در روانشناسی و مدیریت، به این موضوع اختصاص داده شده و نظریه‌پردازی‌های گوناگونی درباره این مفهوم صورت گرفته است.
هر مقدار که فرد چه از نظر مادی و چه معنوی رشد‌یافته‌تر باشد، شخصیتی چند‌بعدی و پیچیده‌تر خواهد داشت و این پیچیدگی‌ تا جایی پیش می‌رود که فرد، اضداد را هم درون خود جمع می‌کند! انسان‌های کمال‌یافته حقیقی یا انسان کامل که مصداق آن از منظر جهان‌بینی الهی، پیامبران و ائمه اطهار صلوات‌الله علیهم اجمعین هستند، اوج و قله این حقیقت به‌شمار می‌روند و بقیه انسان‌ها به میزان قرابت با ویژگی‌های انسان کامل، در درجات بعد قرار می‌گیرند. یکی از انسان‌های کمال‌یافته دوران ما که می‌شود و باید او را تماشا و شخصیت‌شناسی کرد سپهبد شهید، سردار حاج قاسم سلیمانی است. این شخصیت کم‌نظیر یا بی‌نظیر معاصر ما در دوران حیاتش تا حدی به‌واسطه حجاب معاصرت و ملاحظات امنیتی، پنهان مانده بود اما ردای شهادت، حجاب را از او زدود و نوری به او تاباند تا او را بیشتر و بهتر بشناسیم.
شهید حاج قاسم سلیمانی، توأمان هم صاحب تفکر استراتژیک بود و هم جزء‌نگر؛ یعنی همزمان با تفکر و برنامه‌ریزی برای اتصال تهران به «ضاحیه» و گسترش جبهه مقاومت از چند هزار کیلومتر به چند‌ده‌هزارکیلومتر، به فکر غذای آهوان اطراف مقر قدس در تهران هنگام بارش برف بود! نام سرداردل‌ها، از سویی دل داعش را می‌لرزاند و امید را از آنها زائل می‌کرد و از سوی دیگر چراغ امید را در دل خانواده و فرزندان شهدای مدافع حرم روشن می‌کرد.
حاج قاسم، هم به‌شدت انقلابی بود و هم فراتر از جناح بازی‌های نازل، به فکر تأمین منافع و امنیت ملی کشور. او برخلاف اندیشه برخی که عدالت را در افشاگری صرفا «مفاسد اقتصادی» آن هم بعضا بی‌توجه به جهات شرعی و اخلاقی محدود کرده‌اند، عدالت‌خواهی را در سطحی کلان و راهبردی دنبال
 می‌کرد و با تلاش خستگی‌ناپذیر و برنامه‌ریزی مجاهدانه، به‌دنبال تهدید ریشه‌های بی‌عدالتی در سطح جهان و منطقه بود.
این انسان استثنایی، از سویی قهرمان و ملی‌ترین چهره ایران بود و ازسوی دیگر امتی‌ترین شخصیت. این شخصیت کم‌نظیر، از سویی با شجاعتش گره به‌کار دشمن می‌انداخت و ازسوی دیگر، با تدبیر مثال‌زدنی‌اش، گره از کار مقاومت می‌گشود.
 حاج قاسم در میدان نبرد دلیر بود و رزمنده و در همان حال، اهل تشرع و پایبندی به حرام  و حلال الهی.
سپهبد شهید ما به‌گفته و شهادت فرمانده حکیمش خامنه‌ای عزیز، صدق و اخلاص را با هم جمع کرده بود تا مکتبی تربیتی و رشد‌دهنده را به‌نام «مکتب سلیمانی» به‌وجود آورد تا الگویی باشد برای جوانان ایران و امت اسلام. در این ایام که فضای کشور از نام این شهید والامقام عطرآگین است، از خصایص نیک این شهید می‌گوییم، اما پس‌از این ایام، باید ضمن ابراز عواطف و احساسات که بسیار هم ارزشمند است، همگی تلاش کنیم به این ویژگی‌ها متصف یا نزدیک شویم و مکتب او را گسترش دهیم.
البته «مکتب سلیمانی» همچنان تهدیدی برای دشمنان و جبهه کفر محسوب می‌شود، تا حدی که دیکتاتورهای فضای‌مجازی همانطور که دیکتاتورهای فضای واقعی نتوانستند او را تحمل کنند و ناجوانمردانه به شهادتش رساندند، نام و عکس او را هم تحمل نمی‌کنند و هر مقدار که می‌‌توانند از اینستاگرام و برخی فضاهای دیگر او را حذف می‌کنند.
اما دشمنان بدانند که
دشمنت کشت ولی نور تو خاموش نگشت
آری آن جلوه که فانی نشود نور خداست

این خبر را به اشتراک بگذارید