• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
سه شنبه 30 آذر 1400
کد مطلب : 148739
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/68EP7
+
-

باشگاه‌داری شغل تازه ستاره‌ها

رونالدو باشگاه دوران کودکی‌اش را هم خرید

جهان
باشگاه‌داری شغل تازه ستاره‌ها

در فوتبال خودمان این موضوع کمتر سابقه دارد که یک بازیکن فوتبال اقدام به خرید و مالکیت یک ‌باشگاه کرده باشد چون باشگاه‌داری در فوتبال ما به‌دلیل نبود حق پخش و درآمد فروش پیراهن و محصولات و بازیکن، درآمدی ندارد. یک‌فقره هم که رضا عنایتی باشگاه هوادار را خریده، نه برای سود آن و نه برای اینکه این باشگاه تیم دوران کودکی‌اش بوده بلکه فقط از روی علاقه شخصی دست به این کار زده. در فوتبال دنیا تقریبا دارد رسم می‌شود که ستاره‌ها اقدام به باشگاه‌داری می‌کنند و برخی از آنها باشگاه دوران کودکی خود را برای کمک به آن و همچنین برای حس نوستالژیک آن به این کار روی می‌آورند. نمونه‌اش رونالدو نازاریوی برزیلی که در کنار مالکیت باشگاه اسپانیایی رئال وایادولید، باشگاه دوران کودکی‌اش در برزیل را هم خرید و مالکیت کروزیرو را در دست گرفت. او می‌خواهد این تیم که از سال 2019به سطح پایین سقوط کرده را به سطح اول فوتبال برزیل برگرداند و به‌گفته خودش از آن یک غول بزرگ بسازد.

   هم‌اکنون بازیکنان بزرگ دیگری هم به باشگاه‌داری روی آورده‌اند. دیوید بکام یک باشگاه در لیگ فوتبال حرفه‌ای آمریکا تاسیس کرد و برای اینتر مایامی ورزشگاه هم ساخت.

   سلبریتی‌های سینما هم باشگاه‌داری می‌کنند. رایان رینولدز، بازیگر و کمدین هالیوود باشگاه رکسهام در انگلیس را خریده.

   التون جان و ویل فرل هم در کنار کوین دورانت و لبران جیمز در امر باشگاه‌داری فعال بوده‌اند. لبران جیمز صاحب 2‌درصد سهام باشگاه لیورپول است. التون جان 93درصد سهام واتفورد را در اختیار دارد.

   زلاتان اخیرا 25درصد از مالکیت باشگاه همربی در سوئد را خریداری کرده.

   استیو نش بخش نامشخصی از سهام مایورکا و ونکوور وایت‌کپس را در اختیار دارد.

   یک تیم آماتور هم به نام کلاس92در انگلیس هست که توسط تعدادی از ستاره‌های سابق منچستریونایتد به نام گری نویل، بکام، فیل نویل، نیکی بات، پل اسکولز و رایان گیگز اداره می‌شود و هر کدام 10‌درصد سهام این باشگاه را در اختیار دارند.

   پائولو مالدینی هم در باشگاه آمریکایی اف‌سی‌مایامی سهامدار است و دیدیه دروگبا در باشگاه فنیکس رایزینگ (پرواز ققنوس).

   جرارد پیکه در کنار فعالیت‌های اقتصادی‌اش در ورزش تنیس، یک‌باشگاه دسته سومی به نام اف‌سی‌آندو  را هم در تملک دارد.

   گئورگی هاجی، ستاره سابق فوتبال رومانی ابتدا باشگاه اوویدئو را خرید و سپس باشگاه خودش با نام ویتورول کنستانتا را راه‌اندازی کرد.

   طبق قانون، بازیکنی که در یک لیگ شاغل باشد، اجازه خرید سهام یک باشگاه دیگر در همان لیگ را ندارد.

   برخی بازیکنان قدیمی‌تر و ناشناخته‌تر مثل فرانسیس لی، دیو ولان، محمد کالون و... هم باشگاه‌داری می‌کنند.

   ادن آزار و دمبا‌با که قبلا در چلسی هم‌تیمی بودند، باشگاه سن‌دیه‌گو 1904را راه‌اندازی کردند. آزار که این روزها بیشتر مصدوم است شاید خیلی زود به سمت مدیریت این باشگاه کشیده شود!

این خبر را به اشتراک بگذارید