• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 22 آذر 1400
کد مطلب : 147974
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/W6Gzn
+
-

رئیس سازمان بورس وعده داد

تزریق مداوم پول به بورس

صندوق توسعه ملی و صندوق تثبیت بازارسرمایه برای تزریق ماهانه پول به بورس توافق کرده‌اند

بورس
تزریق مداوم پول به بورس

رئیس سازمان بورس از انعقاد قرارداد بین صندوق توسعه ملی و صندوق تثبیت بازارسرمایه برای تزریق ماهانه پول به بورس خبرداد و تأکید کرد: در بودجه سال آینده نیز رقم خوبی برای حمایت از بازار سرمایه درنظر گرفته شده است. اودرعین حال تلویحا بخشی از دلایل نزول بورس را مرتبط با تغییرات حوزه اقتصاد کلان دانست.
به‌گزارش همشهری، 17‌ماه از آغاز نزول بورس می‌گذرد و در این مدت دست‌کم 150هزار میلیارد تومان نقدینگی سهامداران خرد از بازار سهام خارج شده است. در چنین شرایطی با تصویب دولت قرار بود سال گذشته 200میلیون دلار از منابع صندوق توسعه ملی از طریق تزریق به صندوق تثبیت بازار سرمایه صرف حمایت از بورس شود که فقط بخشی از این منابع به بورس تزریق شد و سرنوشت تزریق بقیه این مبالغ نامعلوم است. حالا اما آنطور که رئیس سازمان بورس می‌گوید: قرار است مبلغی به‌صورت ماهانه از صندوق توسعه ملی به بورس تزریق شود. ضمن اینکه در لایحه بودجه نیز پیش‌بینی شده در سال آینده 6هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه اختصاص یابد.

تزریق پول به بورس
مجید عشقی، رئیس سازمان بورس دیروز در جمع خبرنگاران گفت: صندوق توسعه ملی و صندوق تثبیت بازار سرمایه درحال انعقاد قراردادی هستند که ماهانه و به‌صورت مداوم مبلغ مشخصی از صندوق توسعه ملی به بازار سرمایه تزریق شود.او با بیان اینکه عزم دولت برای حمایت از صندوق تثبیت بازار سرمایه جدی است تأکیدکرد: این قرارداد مطابق مصوبه یک‌ماه گذشته ستاد اقتصادی دولت منعقد می‌شود و قرار است به غیر از مصوبه سال گذشته برای تزریق 200میلیون دلار از منابع صندوق توسعه ملی به بازار سرمایه رقمی به‌صورت دائم برای صندوق تثبیت بازار سرمایه درنظر گرفته شود.او گفت: مطابق لایحه بودجه سال آینده نیز قراراست مبلغی از محل صندوق توسعه ملی به بورس اختصاص یابد که این موضوع از بازار حمایت خوبی انجام خواهد داد.

بازگشت اعتماد
رئیس سازمان بورس همچنین درباره بهبود شرایط بورس گفت:یکی از موضوعاتی که به بهبود عملکرد بازار سهام منجر می‌شود بازگشت اعتماد به بورس است اما برای بازگشت اعتماد به بورس فقط اقدامات سازمان بورس کافی نیست بلکه بحث اعتماد‌سازی‌ موضوعی است که باید در کل ساختار اقتصاد کلان و با هماهنگی سایر دستگاه‌ها شکل بگیرد. عشقی افزود: هم‌اکنون موضوعات دشواری در حوزه اقتصاد کلان پیش روی دولت است به‌طوری که دولت برنامه‌های خاصی را در حوزه تولید و تورم دنبال می‌کند که تبعا این تصمیم‌ها روی بازار سرمایه اثر‌گذار است بنابراین برای افزایش اعتماد به بورس باید در حوزه سیاست‌های کلان اقتصادی نیز تغییراتی ایجاد شود. او گفت: ما برای بازگشت اعتماد به بورس در 2‌ماه گذشته چند اقدام انجام دادیم به‌طور مثال از یک طرف اقداماتی را برای کاهش قیمت‌گذاری دستوری انجام دادیم و از طرف دیگرپیشنهادی را در لایحه بودجه سال بعد برای حمایت از بازار سرمایه به دولت ارائه کردیم. عشقی درباره پیشنهادهایی که سازمان بورس به دولت برای تنظیم لایحه بودجه داده است توضیح داد: با رایزنی‌های انجام شده تلاش کردیم لایحه بودجه تبعات منفی کمتری برای بازار سرمایه داشته باشد.یکی از پیشنهاد‌ها این بود که برای فروش سهام و اوراق بدهی شرایط وکشش بازار مدنظر قرار گیرد به همین دلیل قرار شد فعلا با توجه به شرایط بازار در سال‌جاری عرضه‌های خرد سهام انجام نشود و برای سال بعد هم فروش سهام و اوراق بدهی کاهش خواهد یافت.

دلایل نوسان‌های بورس
رئیس سازمان بورس همچنین درباره دلایل نوسان‌های بورس در سال گذشته گفت: پارسال از نقدینگی وارد بازار شده به بازار، به درستی استفاده نشد، این منابع به جای آنکه به شرکت‌ها تزریق و در تولید صرف شود، به تلاطم در بورس منجر شد. او افزود: برنامه ما این است که بعد از بازگشت اعتماد و حل مشکل نقدینگی در بورس، بحث پذیرش شرکت‌های جدید و افزایش تامین مالی شرکت‌ها را با جدیت دنبال کنیم زیرا این موضوع، هم می‌تواند به اقتصاد کمک کند و هم به ثبات در بورس منجر شود.

تشکیل شورای ثبات مالی
عشقی همچنین درباره پیشنهاد تشکیل شورای ثبات مالی با همکاری بانک مرکزی گفت: یکی از پیشنهادها برای هماهنگی بیشتر بازار پول و سرمایه تشکیل شورای ثبات مالی است پیشنهاد تاسیس این شورا را در قالب لایحه بودجه سال1401 به مجلس ارائه کرده‌ایم امیدواریم که این موضوع در مجلس تصویب شود. به‌گفته رئیس سازمان بورس درصورت تأیید sss مجلس، لایحه‌ای به این منظور به پارلمان ارائه خواهد شد.
او اضافه کرد: البته به‌صورت همزمان یک کمیته مشترک با همکاری بانک مرکزی برای هماهنگی در زمینه سیاست پولی و مالی عمدتا در بخش نرخ بهره تشکیل شده است و سازمان بورس به‌صورت مستمر پیگیر این موضوع است.

این خبر را به اشتراک بگذارید