• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
سه شنبه 9 آذر 1400
کد مطلب : 146827
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/QWMDZ
+
-

پیشنهاد دولت برای اصلاح طرح صیانت

آنگونه که اعلام شده، پیشنهادهای وزارت ارتباطات 30تا 40درصد با طرح صیانت فعلی تفاوت محتوایی خواهد داشت

فناوری
پیشنهاد دولت برای اصلاح طرح صیانت

عمادالدین قاسمی‌پناه - خبر‌نگار

 درحالی‌که روز گذشته انتظار می‌رفت، کلیات طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی مجازی» موسوم به طرح صیانت به رأی گذاشته شود، اما عمده زمان جلسه نهم به موضوع درخواست وزارت ارتباطات و دولت برای ارائه پیشنهادهایی درباره طرح فعلی اختصاص یافت. آنگونه که امیر خوراکیان، نماینده مرکز ملی فضای مجازی در این جلسه عنوان کرد، نسخه جدیدی از طرف وزارت ارتباطات ارائه شده که حدود 30درصد متفاوت از طرح فعلی است. در جلسه هفتم هم نماینده وزارت ارتباطات نسبت به طرح فعلی نقد داشت و مهم‌ترین دغدغه خود در این زمینه را جایگاه بخش خصوصی و کارآفرین‌ها در طرح صیانت اعلام کرده بود. او با اشاره به اینکه نسخه 26تیر به دور از واقعیت‌های صنعت و حوزه کسب‌وکارهای دیجیتال نگاشته شده است، تعدد نهادهای تنظیم‌گر مثل ساترا، رگولاتوری و سازمان تبلیغات را آسیب‌زا دانسته بود. نماینده وزارت ارتباطات در ادامه گفته بود که مجلس به‌دنبال ایجاد یک کمیسیون جدید تنظیم‌گری است که موازی با رگولاتورها فعالیت می‌کند و وارد ارتباط با پلتفرم‌ها می‌شود. حالا مشخص شده که وزارت ارتباطات طی نامه‌ای محرمانه به رئیس کمیسیون مشترک اعلام کرده که دولت و وزارت ارتباطات در حال تدوین طرح و پیشنهادهای خود درباره طرح فعلی هستند. این در حالی است که برخی گمان می‌کردند که طرحی(لایحه) جدید از سوی وزارت ارتباطات تهیه شده   که ابهام‌هایی را درپی داشت.

نظر متفاوت وزارت ارتباطات
محمد کشوری، کارشناس ارتباطات و فناوری اطلاعات که جلسه روز گذشته را پیگیری کرده، در گفت‌وگو با همشهری می‌گوید: «من متوجه نشدم که آیا طرح جدیدی از سوی وزارت ارتباطات ارائه شده یا پیشنهادهایی ارائه شده است.» با این حال کشوری عنوان کرد که «گفته شده وزارت ارتباطات اعلام کرده که به 30تا 40درصد طرح فعلی نقدهایی داریم که باید تغییر کند.» این کارشناس در عین حال می‌گوید: «منظور این نبوده که وزارت ارتباطات طرحی نوشته است که تفاوت‌هایی با طرح فعلی دارد.» به‌گفته کشوری «برداشت من در مجموع این است که پیشنهادی که دولت می‌خواهد ارائه کند تفاوت 30تا 40درصدی با طرح فعلی دارد. با این حال، مشخص نیست که این تفاوت در مورد کدام ماده‌ها یا بندهای طرح است». او با اشاره به اینکه ظاهرا با نامه‌ای که فرستاده شده، طرح یا پیشنهادی ارسال نشده است، ادامه می‌دهد: «در این نامه آمده است که ما با 30تا 40درصد طرح موافق نیستیم و آماده‌ایم پیشنهادهای خود را ارائه دهیم.» آنگونه که کشوری می‌گوید: «همچنین رضا تقی‌پور، رئیس کمیسیون مشترک با ارجاع طرح به مرکز پژوهش‌ها موافق نبوده و عقیده داشت که کمیته‌هایی تشکیل و طرح در آن بررسی شود.»

چه‌کسی از نامه خبر داد؟
پس از آنکه محسن زنگنه، نماینده مجلس در این جلسه از نامه وزیر ارتباطات پرده برداشت، مشخص شد که با توجه به محرمانه بودن آن، این نامه هیچ‌گاه رسانه‌ای نشد. ظاهر وزیر ارتباطات از کمیسیون مشترک خواسته که با توجه به اینکه دولت به تازگی مستقر شده فرصتی برای پیشنهادهای این وزارتخانه در مورد طرح داده شود. همچنین مشخص شد که علاوه بر این نامه، وزیر ارتباطات جلسه‌ای هم با رئیس مجلس درباره طرح داشته است.
رضا تقی‌پور، رئیس کمیسیون مشترک با تأیید این جلسه و نامه اعلام کرد که با توجه به اینکه درخواست جلسه از سوی وزارت ارتباطات با رئیس مجلس بوده، به همین‌خاطر، اطلاع‌رسانی به اعضای کمیسیون مشترک صورت نگرفته است.

 پیشنهادهای جلسه دیروز
 از آنجا که تنها 15نماینده در جلسه روز گذشته حضور داشتند، 3پیشنهاد به‌صورت استمزاجی به رأی گذاشته شد.
 پیشنهاد اول، اصل را بر پیش‌نویس فعلی مجلس گذاشته و مقرر شده که به‌منظور لحاظ نظر دولت و بخش خصوصی، ۱۰روز به مرکز پژوهش‌ها فرصت داده شود تا جمع‌بندی  و نظر خود را به کمیسیون اعلام کند. این پیشنهاد ۶ رأی کسب کرد.
  پیشنهاد دوم هم این بود که جلسات کمیسیون برای ۱۰روز تعطیل شود، نمایندگان مرکز پژوهش‌ها در کمیته‌های تخصصی این کمیسیون حضور یابند و جمع‌بندی نهایی به کمیته کسب‌وکار اعلام شود. این پیشنهاد ۷ رأی کسب کرد.  پیشنهاد سوم هم این بود که در جلسه بعدی کلیات طرح بررسی شود. در ادامه جلسات به ملاحظات دولت هم توجه شود که البته به رأی گذاشته نشد.
به این ترتیب، رای‌گیری و تصمیم‌گیری نهایی درباره این 3پیشنهاد به جلسه امروز کمیسیون مشترک موکول شد که ساعت ۱۶ برگزار می‌شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید