سردار تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه مطرح کرد
9سیلی به آمریکا در خلیجفارس
سالهاست که جمهوریاسلامی ایران بهعنوان اصلیترین لنگرگاه ثبات و امنیت دریایی در خلیجفارس مطرح است و با توجه به جایگاه ژئواستراتژیک کشورمان در منطقه، افزایش روزافزون اقتدار و آمادگی نیروهای دریایی ایران، ازجمله سپاه و ارتش، ضرورتی انکارناپذیر بهشمار میرود که در سالهای اخیر روند شتابانی هم داشته و دستبرتر سپاه پاسداران در رویارویی با نیروهای فرامنطقهای، ازجمله ایالاتمتحده آمریکا در خلیجفارس و تنگه هرمز گواهی براین مدعاست.
درچنین شرایطی نیروی دریایی سپاه با استفاده از سامانههای موشکی، پدافندی، جنگالی، پهپادی، سطحی و زیرسطحی بومی و همچنین با بهکارگیری یگانهای رزمی شناوری و تکاوری، در سطح آمادگی قابلتوجهی بهسر میبرد و از قدرت «واکنش سریع» ویژهای برخوردار است. برهمین اساس هم هست که در سالهای اخیر، جمهوری اسلامی در نبردهای دریایی در خلیجفارس و تنگههرمز با نیروهای فرامنطقهای دستبالا را داشته و توانسته با قدرتنمایی قابلتوجهی، عرصه را برای جولان این نیروها بیش از پیش تنگ کند.
آخرین رویارویی
آخرین رویارویی دریایی سپاهپاسداران با نیروی دریایی ایالاتمتحده در خلیجفارس در دوازدهمین روز آبان ماه بهوقوع پیوست که طی آن عملیات نیروی دریایی ارتش آمریکا برای سرقت نفت جمهوری اسلامی ایران در دریای عمان ناکام ماند و این کشور که قصد داشت نفتکش حامل نفت صادراتی ایران را در آبهای دریای عمان مصادره و محموله را به نفتکش دیگری منتقل کند، با آمادگی یگانهای دریایی سپاه، در دستیابی به هدف خود ناکام ماند.
اما این تنها بخشی از رویارویی دریایی ایران و آمریکا در خلیجفارس بهشمار میرود؛ نبردی که پیشینه آن به سالهای پایانی جنگ تحمیلی عراق علیه کشورمان برمیگردد که طی آن ایالاتمتحده بهصورت مستقیم و درحمایت از رژیم بعثعراق وارد نبرد دریایی با ایران شد و موج جدیدی از «جنگ نفتکشها» را در خلیجفارس و دریای عمان آغاز کرد.
از آن سالها تاکنون قدرتدریایی جمهوریاسلامی ایران، بهویژه در حوزه خلیجفارس و دریای عمان افزایش قابل ملاحظهای داشته، بهگونهای که اکنون سپاه پاسداران بهعنوان سد محکمی درمقابل توسعهطلبی روزافزون ایالاتمتحده در این منطقه بهحساب میآید. برهمین اساس هم بود که فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران دیروز در هفتمین اجلاسیه «کنگره ملی همفکری بسیج دانشآموزی» که در مجتمع فرهنگی ۱۳آبان (لانه جاسوسی سابق) برگزار شد، از وارد آوردن 9سیلی «بهیادماندنی» ازسوی این نیرو به آمریکاییها در نبردهای مستقیم در خلیجفارس خبر داد.
سردار دریادار پاسدار علیرضا تنگسیری دراین مراسم گفت: تاکنون در نبردهای مستقیم، ۹سیلی بهیادماندنی به آمریکاییها زدهایم، بهطوریکه آنان سیادت ایران در عرصه دریایی را به خوبی متوجه شدهاند. اهمیت خلیجفارس را جوانان باید بدانند و اینکه کشورمان دارای منابع و ظرفیتهای مهم در این منطقه بوده و از اهمیت جغرافیایی بسیار بالایی برخوردار است.
وی همچنین از الحاق 3شناور به این نیرو در سالجاری خبر داد و گفت: اهمیت این منطقه سبب شده آمریکاییها چشم طمع به منابع عظیم آن داشته باشند و با تحمل هزینههای گزاف و سختیهای فراوان، به خلیج همیشه فارس بیایند. با توجه به این موضوع، نیروی دریایی سپاه از بدو تأسیس، دوشادوش همرزمان غیور نیروی دریایی ارتش، توانسته بهخوبی از منابع و منافع جمهوریاسلامی ایران در خلیجفارس و دریای عمان حفاظت کند.
سردار تنگسیری همچنین عنوان کرد: در نیروی دریایی سپاه برای دفاع از حریم کشور عزیزمان در خلیجفارس، تاکنون ۹شهید در نبردهای مستقیم با آمریکاییها تقدیم نظام اسلامی کردهایم. البته بعضی از درگیریهایی که با آمریکاییها داشتهایم، بهدلیل وجود برخی ملاحظات، تاکنون رسانهای نشده است.
سیلیهای بهیادماندنی
فرمانده نیروی دریایی سپاه به چند نمونه از سیلیهای بهیادماندنی سپاه به نیروهای آمریکایی در خلیجفارس نیز اشاره کرد و گفت: نیروی دریایی سپاه در دفاعمقدس از موشکهای قدیمی چینی «اچ.وای.تو» استفاده میکرد و با استفاده از این موشکها که عراقیها هم از آن داشتند، نخستین سیلی را به نفتکش «سانگاری» آمریکا زد.
سردار تنگسیری اضافه کرد: پس از آن، حمله به شناورهای «سی اور سی تی» و «بریجتون» و ناو «ساموئل»، انهدام یک بالگرد توسط گروه «شهید مهدوی» و بالگردی دیگر در حوالی جزیره ابوموسی، اسارت 4نفر از تفنگداران آمریکایی با ۲ خدمه کویتی و مورد آخر، توقیف نفتکش در ماه جاری سیلیهای دیگری بود که ازسوی ایران به آمریکا زده شد و درخصوص این نفتکش، آمریکاییها با وجود تلاشی که داشتند، نتوانستند موفق شوند.