• دو شنبه 17 اردیبهشت 1403
  • الإثْنَيْن 27 شوال 1445
  • 2024 May 06
چهار شنبه 21 مهر 1400
کد مطلب : 142813
+
-

شکایات سریالی مجلس از دولت سابق

نمایندگان برای چهارمین بار از حسن روحانی و برخی دولتمردان سابق به قوه قضاییه اعلام شکایت کردند

رئیس‌جمهور سابق بیش از 2ماه است که پس از پایان مسئولیت خود در انظار عمومی و ظاهر نشده و تنها اطلاع از او 5پیام تبریک و تسلیت و توییت‌هایی است که از سوی او منتشر شده. در این غیاب و سکوت خبری، مجلس یازدهم شکایت‌های سوم و چهارم خود علیه دولت قبل را به قوه قضاییه ارسال کرد. پایان دوره مسئولیت حسن روحانی با سکوت  مبهمی در ادامه فعالیت‌های سیاسی او و تداوم حضورش در مناصب حاکمیتی مواجه شده است.‌   اعتراض رسانه‌ها  هنوز در جریان   است و کمیسیون اصل90مجلس نیز هر هفته   شکایات جدیدی از عملکرد دولت سابق دریافت می‌کند. این خبرها هم نتوانسته سکوت روحانی در قبال نقدها و مباحثی که علیه او مطرح می‌شود را بشکند.  تاکنون در بازه زمانی یک سال گذشته 3شکایت علیه روحانی از صحن بهارستان به قوه قضاییه ارسال شده   و پرونده‌های دیگری هم در کمیسیون اصل90مجلس یازدهم علیه دولت سابق در جریان بررسی است. مورد اول این شکایت‌ها در ارتباط با توافق غیر قانونی او با  و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای تمدید سه‌ماهه نظارت‌های ضروری راستی‌آزمایی در سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس به تهران بود.
 نمایندگان 4اسفندماه سال گذشته با ارسال گزارشی در رابطه با تخلف دولت در اجرای قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» به قوه قضاییه شکایت کردند و خواستار ابطال توافق شدند. دومین شکایت مجلسی‌ها   نیز 2ماه مانده به پایان مسئولیتش به قوه قضاییه ارسال شده بود. نمایندگان 18خردادماه1400از رئیس‌جمهور به‌علت امضا و اجرای مخفیانه سند2030بدون طی مراحل قانونی آن به قوه قضاییه شرکت کردند. 182نماینده مجلس یازدهم به ارسال این گزارش رأی مثبت داده بودند. سومین شکایت مجلسی‌ها نسبت به تعیین تکلیف‌نشدن برخی دانشجویان بورسیه در دولت روحانی به قوه قضاییه ارسال شد. حدود 3هزار و 620نفر براساس فراخوان سال1389دولت   احمدی‌نژاد بورسیه جذب هیأت علمی دانشگاه‌ها شدند. دولت روحانی پس از استقرار، این مصوبه را لغو کرده بود و درنهایت با شکایت دانشجویان و الزامات قانونی مکلف به اجرای آن شد. علی خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل90 دیروز گزارش تخلف دولت روحانی درخصوص بورسیه‌ها را در جلسه علنی قرائت کرد که در انتهای آن آمده بود: «تخلف، قصور و فرافکنی مسئولین دولت‌های یازدهم و دوازدهم و وزارت علوم در تعیین تکلیف موضوع بورسیه‌ها به‌رغم بررسی‌های کارشناسی، رأی نهایی دیوان محاسبات، آرای دیوان عدالت اداری و نظر مقام معظم رهبری، برای نمایندگان کمیسیون اصل90 محرز بوده و براساس تبصره ۵ قانون نحوه اجرای اصل نودم قانون اساسی، مسئولین ذیل که با اقداماتی همچون مصاحبه، اعمال نظرات و دستورات مکتوب، عدم‌انجام تعهدات، عدم‌اجرای مصوبات صورتجلسات و... در انجام وظایف خود قصور داشته‌اند به قوه قضاییه معرفی خواهند شد.» حسن روحانی، اسحاق جهانگیری، رضا فرجی‌دانا، محمد فرهادی و منصور غلامی وزرای علوم دولت روحانی در فهرست شکایات هستند. نمایندگان مجلس همچنین دیروز در چهارمین اقدام مرتبط خود گزارش کمیسیون قضایی مجلس در مورد قانون‌گریزی‌های حسن روحانی، رئیس‌جمهور دولت‌های یازدهم و دوازدهم را به قوه قضاییه ارسال کردند. آنها مبنای شکایت خود را اصل134قانون اساسی قرار داده‌اند که رئیس‌جمهور را در برابر مجلس مسئول اقدامات هیأت وزیران می‌داند. در بخشی از متن شکایات آنان آمده است؛ «۲۴ فقره قانون مصوب مجلس شورای اسلامی‌ به‌علت عدم‌تصویب تمام یا بخشی‌از مقررات و آیین‌نامه اجرایی آنها، اجرایی نشده یا به‌صورت ناقص در حال اجراست.»

حسن روحانی چه می‌کند؟
روحانی در نقطه مقابل این شکایات به ارسال یک پیام تبریک درباره پیروزی تیم کشتی آزاد ایران، پیام تسلیت آیت‌الله حسن‌زاده آملی و 2توییت درباره مسائل افغانستان و سالگرد تاسیس شورای‌عالی امنیت ملی بسنده کرده است. او در نخستین توییت خود 2ماه پس از پایان ریاست‌جمهوری، کشتار شیعیان مسجد قندوز افغانستان را محکوم کرد و توییت دوم خود را هم به فاصله چند روز بعد به سالگرد تاسیس شورای‌عالی امنیت ملی اختصاص داد؛ توییتی که با هشتگ تدبیر شجاعانه ضرورت هوشیاری نسبت به تحولات منطقه و جهان برای صلح و امنیت ملی را یادآوری کرده است و احتمالا با گوشه‌چشمی نسبت به تحولات سیاست خارجی ایران درخصوص احیای برجام و گفت‌وگوهای اتمی منتشر شده است. او تأکید کرده سیاست بی‌طرفی فعال در حمله ائتلاف به عراق در سال1369و خارج‌کردن ایران از ذیل فصل7منشور سازمان ملل در سال1394از تصمیمات سرنوشت‌ساز نهاد شورای‌عالی امنیت ملی بوده است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید