• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
سه شنبه 30 شهریور 1400
کد مطلب : 141098
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/v2BnV
+
-

سرمایه‌گذاری تحقیقاتی برای بحران کووید مزمن

با افزایش شمار بیمارانی که از عوارض طولانی‌مدت کووید-19رنج می‌برند، دانشمندان تلاش گسترده‌ای را برای حل این مشکل جهانی شروع کرده‌اند

سرمایه‌گذاری تحقیقاتی برای بحران کووید مزمن

زهرا خلجی- خبر‌نگار

مؤسسه ملی بهداشت آمریکا 470میلیون دلار برای تحقیق در مورد کووید-19مزمن، سرمایه‌گذاری می‌کند. این مطالعه گسترده ملی شامل ده‌ها هزار بیمار و بیش از 30مؤسسه تحقیقاتی خواهد بود.
به‌گفته سازمان بهداشت جهانی کووید-19مزمن یا طولانی، درواقع به عوارض ناشی از ابتلا به کووید گفته می‌شود که تا 12هفته پس از بهبود می‌تواند همراه فرد باشد و حتی در مواردی او را در انجام امور روزانه ناتوان کند.
برای درک این شرایط که به‌طور رسمی آن را PASC یا عوارض پس از حاد Sars-CoV-2می‌نامند، مؤسسه ملی بهداشت آمریکا با انجام یک سرمایه‌گذاری گرانقیمت قصد دارد تا تحت برنامه‌ای به نام تحقیق تقویت بهبودی یا RECOVER درباره این بیماری مزمن تحقیقات گسترده‌ای انجام دهد.
فرانسیس اس کالینز، مدیر مؤسسه ملی می‌گوید: ما می‌دانیم که برخی از مردم به‌دلیل تأثیرات طولانی‌مدت کووید-19به‌طور کامل تحت‌تأثیر بیماری قرار گرفته‌اند. این مطالعات با هدف تعیین علت و یافتن پاسخ‌های بسیار موردنیاز برای جلوگیری از این وضعیت اغلب ناتوان‌کننده و کمک به کسانی است که در مسیر بهبودی همچنان از عوارض بیماری رنج می‌برند.
محل اصلی تحقیقات بالینی RECOVER دانشگاه لانگون هلت نیویورک خواهد بود که بر تعداد زیادی از مطالعات جدید و قبلی کووید مزمن نظارت خواهد کرد.
با استفاده از داده‌های مطالعات بالینی متعدد، این برنامه در نهایت تا 40هزار نفر را شامل می‌شود که شامل 200سایت و بیش از 100دانشمند خواهد بود. این مطالعات، جمعیت آماری گوناگونی از بیماران، زنان باردار و اطفال را تحت پوشش قرار می‌دهد و همه‌‌چیز را از مکانیسم‌های علل پشتوانه کووید مزمن تا درمان‌های جدید بررسی خواهد کرد.
گری گیبسون، رئیس RECOVER می‌گوید: این رویکرد دقیق علمی، یک جامعه تحقیقاتی مشترک و چندرشته‌ای شامل شرکت‌کنندگان متنوع تحقیقاتی را که برای اطلاع‌رسانی درمان و پیشگیری از اثرات طولانی‌مدت کووید-19ضروری است، ایجاد می‌کند.
بودجه این برنامه تحقیقاتی از طرح نجات آمریکا به ارزش یک‌تریلیون دلار به‌دست می‌آید که در آن 1.15میلیارد دلار به تحقیق درباره کووید-19مزمن، اختصاص داده شد.
به‌نظر می‌رسد که بین 10تا 30درصد از بیماران کووید-19به‌دنبال بیماری شدید، عوارض ناشی از آن را به‌طور طولانی‌مدت تجربه می‌کنند و این یعنی میلیون‌ها آمریکایی در سال‌های پیش‌رو، از کووید مزمن یا طولانی‌مدت رنج خواهند برد.
کالینز در جلسه مطبوعاتی، سؤالاتی درباره این بیماری که هنوز پاسخ داده نشده است، مطرح کرد: آیا این نقص سیستم ایمنی بدن است که پس از عفونت با این مدل از ویروس کرونا بازیابی نمی‌شود؟ یا آیا این بیماری باعث ایجاد اختلال متابولیک می‌شود؟ ما هنوز هیچ‌چیز نمی‌دانیم. تنوع علائم و تظاهرات بیماری ما را به این باور می‌رساند که کووید مزمن فقط یک بیماری نیست؛ بنابراین، تنها راهی که ما می‌خواهیم با آن این مسئله را حل کنیم این است که مطالعات بسیار بزرگی انجام شود که داده‌های زیادی در مورد علائم، یافته‌های فیزیکی و اقدامات آزمایشگاهی جمع‌آوری می‌کند.
رئیس بیمارستان رامتاتیبودی در تایلند نیز معتقد است تاکنون تنها چند مطالعه محدود درباره کووید مزمن در این کشور انجام شده است و از بیمارستان‌های دیگر تقاضای همکاری کرد تا با تجمیع داده‌ها بتوانند به درک عمیق‌تر و بهتری از کووید مزمن برسند.
دکتر چانمنت می‌گوید: کووید -19می‌تواند به چندین اندام داخلی ازجمله قلب، ریه‌ها، مغز و سیستم عصبی آسیب برساند. بسیاری از بیماران از مشکلاتی شکایت دارند که قبل از ابتلا به کووید نداشته‌اند. او معتقد است وقتی بیماران شروع به بهبود می‌کنند بازگشت حس بویایی و چشایی در آنها صددرصد نیست. اغلب آنها حتی برای غذا خوردن هم احساس خستگی می‌کنند. با این حال، ‌بدون تغذیه مناسب، بدن آنها بهبود نخواهد یافت و در این موارد، نوشیدنی‌های جایگزین غذا باید ارائه شود.
چانمنت می‌گوید همه بیماران پس از بهبود کلی و ترخیص از بیمارستان باید با هرگونه علائم و مشکلات تنفسی، ریوی مجددا به پزشک مراجعه کنند.
از بین بیش از هزار بیمار کووید که از‌ ماه مه به بیمارستان و مراقبت‌های بالینی احتیاج داشتند، حدود 200نفر مجددا برای پیگیری بازگشته‌اند و بیش از نیمی از بیماران یک یا 2علائم کووید مزمن را گزارش کرده‌اند.

این خبر را به اشتراک بگذارید