• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 15 شهریور 1400
کد مطلب : 139777
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Z6BWJ
+
-

علیرضا زاکانی دیروز برای نخستین‌بار در قامت شهردار تهران به پارلمان شهری رفت

فصل تحول شهر فرا رسیده است

شهردار پایتخت: برنامه فوری مدیریت شهری ایجاد ۵ قرارگاه ناظر به توسعه خدمت است

شورا
فصل تحول شهر فرا رسیده است


زینب  زینال‌زاده ـ خبر‌نگار

«امروز تلاش بر این است که شهروند و شهر را در یک پیکر واحد ببینیم و نقش شهرداری را به عنوان جزء سوم از یک سازمان خدماتی به سمت یک نهاد خدمتگزار اجتماعی سوق دهیم.» این مطلب را شهردار تهران دیروز در صحن شورای شهر بیان کرد. پنجشنبه 11‌شهریور حکم علیرضا زاکانی به عنوان شهردار پایتخت توسط احمد وحیدی، وزیرکشور دولت سیزدهم امضا و او راهی ساختمان شهرداری در خیابان بهشت شد. زاکانی روز گذشته در قامت شهردار تهران به پارلمان شهری رفت و گزارش اجمالی از برنامه‌های مدیریت خود ارائه داد و گفت: «تلاش بر این است که  شهروند و شهر را در یک پیکر واحد ببینیم و شهرداری را هم به عنوان جزء سوم از سازمان خدماتی به سوی نهاد خدمتگزار اجتماعی سوق دهیم و سعی می‌کنیم شهر را در مسیر تغییر، رشد و شکوفایی قرار دهیم تا شهروندان راضی باشند.» نهمین جلسه پارلمان شهری با نطق پیش از دستور رئیس شورای شهر تهران آغاز شد و مهدی چمران در صحبت‌های خود با بیان اینکه امیدواریم هر‌چه زودتر در اربعین زائر واقعی سید‌الشهدا(ع) باشیم، گفت: «گرچه با وجود کرونا مراسم عزاداری آنطور که باید برگزار نشد، اما عزاداران و یاوران حسینی عشق خود را به سرور شهیدان نشان دادند و امیدواریم این فرصت پیش بیاید تا بتوانیم بار دیگر چون سنوات گذشته زائر واقعی امام حسین(ع)  باشیم.» او در ادامه با اشاره به کلام امام راحل که فرمودند‌ «ما هر چه داریم از محرم و عاشورا داریم» عنوان کرد: «هر چقدر که زمان بگذرد، به ارزش عاشورا و محرم و بزرگداشت یاد و نام سرور شهیدان بیشتر واقف می‌شویم و اگر ملت به پا خاستند و طاغوت را سرنگون کردند و اگر مقابل قوی‌ترین دشمنان با دست خالی ایستادیم و با سلاح شهادت که برنده‌ترین سلاح است به پیروزی رسیدیم، به یمن و برکت محرم و عاشورا بود. بنابراین تا وقتی محرم و عاشورا را زنده نگه داریم، خودمان هم زنده خواهیم بود و دینمان هم زنده‌تر خواهد بود.» رئیس پارلمان شهری در پایان نطق خود خطاب به شهردار تهران گفت: «خدمت به مردم سرلوحه مرام ما‌ست؛ چراکه ملت ما شایسته خدمتگزاری هستند و اگر این خدمتگزاری را بتوانیم به انجام برسانیم، قطعا در آخرت ذخیره ارزشمندی اندوخته‌ایم. کاملا واقف هستم مسیر خدمت و خدمتگزاری به مردم را برگزیده‌اید و امیدوارم در این امر خطیر کوشا باشید.»

  تحقق اهداف جمهوری اسلامی با کمک مردم
شهردار تهران دیروز صحبت‌های خود را با بیان اینکه شهرداری بیش از 90 هزار پرسنل دارد، شروع کرد و گفت: «58‌هزار نفر مستقیم و 32‌هزار نفر هم غیر‌مستقیم و از طریق شرکت‌های مختلف مشغول خدمت‌رسانی به شهروندان هستند. همه ما تعهد ویژه‌ای نسبت به مردم داریم و باید برای تحول و آبادانی روح و جسم شهر به طور توأمان تلاش کنیم تا تهران به یک الگوی جهان اسلام تبدیل شود.» علیرضا زاکانی گفت که خودش را متعهد به خانواده بزرگ شهرداری می‌داند و تحقق اهداف جمهوری اسلامی را با کمک مردم پیگیری خواهد کرد. او ادامه داد: «نوکری و خادم مردم‌بودن، اصل است و باید به شهر توجه و به شهروندان نگاه کرد و بدانیم به سمت چه افقی باید حرکت کنیم.»

  حرکت گام به گام در مدار پیشرفت
شهردار تهران در ادامه به نتیجه جلساتی که با شهرداران مناطق و نواحی داشت هم اشاره و عنوان کرد: «در مدت کوتاهی که داشتم توجه خود را به شناخت محیط معطوف کردم و سعی‌ام بر این بود تا از طریق برگزاری جلساتی با معاونان، شهرداران مناطق و نواحی، از تجارب مثبت آنها برای افق‌نگاری جدید بهره ببرم.» او به نارضایتی شهروندان هم اشاره کرد و گفت: «امروز با شهروندانی مواجهیم که از ما ناراحتند به دلیل اینکه به رسمیت شناخته نمی‌شوند. از ما دلگیرند چون در مسیر مواجهه با فقر و فساد و تبعیض، ایستادگی و جدیت لازم را نداریم. ناراحتند از ارائه خدمات چون در‌خور شایسته آنها نیست. در واقع دقت لازم برای انتقال نیازهای اساسی به آنها صورت نگرفته و مسئولیت‌هایشان به آنها تذکر داده نشده است و از این رو شهروندان و شهرداری در دو مسیر مجزا پیش رفته‌اند.» زاکانی به وضعیت آشفته و نابسامان شهر هم اشاره کرد و افزود: «اینک با شهری روبه رو هستیم که توجه به روح و کالبد را توأمان نداشته و در مسیری نرفتیم که یک رشد متوازن داشته باشیم. هویت دینی و ایرانی در شهر نمایان نیست و فاصله جنوب و شمال معنادار است و بی‌دقتی در توسعه عدالت شهر وجود دارد. گسل‌های خطرناک، بافت‌های ناپایدار وسیع و هزاران هکتار  بافت فرسوده وجود دارد که  باید با توسعه زیرساخت‌ها و زیست و فضای سالم، شرایط شهر را در یک مدار پیشرفت گام به گام پیش ببریم.»

  شهر و شهروند پیکر واحد
شهردار تهران دیروز در صحن پارلمان شهری با بیان اینکه تلاش بر این است تا شهروند و شهر در یک پیکر واحد دیده شوند، گفت: «در این میان شهرداری به عنوان جزء سوم باید از یک سازمان خدماتی به سمت یک نهاد خدمتگزار اجتماعی سوق داده شود؛ چراکه تلاش این است که شهروندان راضی باشند و شهر را در مسیر تغییر و رشد و شکوفایی قرار دهیم.» به گفته او، نقش شورای شهر در حمایت و هدایت و ایجاد ریل‌گذاری برای بسترهای تحول شهر ضروری است و همبستگی مسئولان شهرداری باید امری قطعی و قهری باشد. زاکانی از شهر با عنوان مدرسه یاد کرد و گفت: «تلاش می‌کنیم شهری به‌مثابه یک مدرسه بسازیم که همه اجزای آن درس‌آموز باشد یا کارخانه‌ای که تولید کند و مولد باشد. برای حرکت در این مسیر باید نقطه عزیمت خود را از درون شهرداری پیگیری کنیم و شهر و شهرداری را در یک اکوسیستم واحد و پیوسته ببینیم همچنین  از ظرفیت نخبگان بهره خواهیم برد.»

  گذشته را چماق نکنیم
سکان‌دار پایتخت با تقدیر از عملکرد مسئولان گذشته، گفت که نگاه ما باید به آینده باشد و نباید گذشته را ابزار و چماق کنیم. او ادامه داد: «شهرداری تا پایان سال گذشته حدود ۶۶‌هزار میلیارد بدهی دارد که بابت آن باید 12.5‌میلیارد سود بانکی پرداخت شود اما باید انصاف داشته باشیم و مطالبات شهرداری و ظرفیت‌های شهر را هم در نظر بگیریم. هر‌چند کرونا به شهر آسیب زده ولی شهر دچار انسداد نیست و باید ناظر به آینده دست به دست هم حرکت کنیم؛ چرا‌که حل مشکلات شهر به‌تنهایی در توان شهرداری نیست و باید همه مسئولان به تعهدات خود در قبال شهر و شهروندان عمل کنند و همبستگی حاکمیتی و حکومتی ایجاد شود.»

  تقسیم‌بندی برنامه‌های شهری
علیرضا زاکانی با بیان اینکه برنامه‌های مدیریت شهری ‌به بازه‌های یک‌ساله و یک‌و‌نیم‌ساله، دو‌ساله و دو‌و‌نیم‌ساله و چهار‌ساله تقسیم شده‌اند، گفت که این برنامه‌ها در بخش‌های فوری، کوتاه‌مدت، میان‌مدت، بلند‌مدت و اساسی قابل اجرا هستند. او به برخی ‌اقدامات اشاره کرد و افزود: «امروز کالبد شهر نیاز به توجه ویژه دارد. مترو در خطوط یک ‌تا 7 برای تکمیل‌شدن  نیازمند ۱۸۰‌هزار میلیارد تومان اعتبار است، ۶۰‌هزار میلیارد تومان اعتبار هم برای تأمین واگن‌های این هفت خط نیاز داریم. برای نوسازی ناوگان اتوبوسرانی نیازمند 50‌هزار میلیارد هستیم و اورهال‌کردن دو‌سوم اتوبوس‌ها و بازسازی واگن‌ها ضروری است. باید دغدغه‌های مردم را برطرف و مشکل کمبود منابع را رفع کنیم و خدمت‌رسانی را افزایش دهیم.»

   ایجاد 5 قرارگاه در شهرداری
شهردار تهران از ایجاد 5 قرار‌گاه جدید هم خبر داد و گفت: «در برنامه‌های فوری ۵ قرارگاه را ساماندهی می‌کنیم که ناظر به توسعه خدمت است. باید با یک کار جهادی و استفاده از ظرفیت‌های موجود چهره شهر را از معضلات اجتماعی پاک کنیم. همچنین از طریق فرهنگ و تبلیغ باید در شهر آرامش حاکم شود. تفریح و نشاط شهروندان باید مورد توجه قرار گیرد و با راه‌اندازی قرارگاهی پیرامون کرونا باید آلام مردم را کاهش داد.» شهردار تهران همچنین با بیان اینکه ضرورت دارد یک برنامه‌ریزی دقیق در راستای ایجاد تحول در شهر وجود داشته باشد، افزود: «بخش‌بندی‌ها را در معاونت‌های هشت‌گانه پیگیری می‌کنیم و علاوه بر انجام برنامه‌ها باید اولویت‌ها لحاظ شوند و توسعه همگون و پیشرفت همه‌جانبه را مد‌نظر داشت تا مردم از این تحولات راضی باشند.»  شهردار تهران در پایان صحبت‌هایش  با اشاره به خبری که درباره مشکلات یک مرکز خیریه در رسانه ملی منتشر شده بود، از پیگیری مشکلات مربوط به مرکز خیریه بهشت امام رضا(ع) ویژه توانیابان خبر داد و گفت که تیم ویژه‌ای برای رسیدگی به این موضوع تشکیل شده است. افتخار‌آفرینی صادق بیگدلی، مدیر ورزش شهرداری منطقه‌17 در مسابقات والیبال نشسته پارالمپیک هم موضوع دیگری بود که زاکانی به آن اشاره کرد و به این ورزشکار تبریک گفت.

  نمایندگانی که برگزیده شدند
انتخاب نمایندگان شورای شهر تهران در هیات‌های حل اختلاف و رسیدگی به کفالت نظام وظیفه و شـعبات اول و دوم کمیـسیون مـاده 77 قانون شهرداری، دستور جلسه دیروز پارلمان شهری بود که در نهایت احمد صادقی از سوی کمیسیون برنامه و بودجه معرفی و با 17 رأی به عنوان نماینده شورا در هـیأت حـل اختـلاف موضـوع ماده سی و هشتم  آیین‎نامه معاملات شهرداری تهران انتخاب شد. سیداحمد علوی و نرگس معدنی‌پور هم گزینه‌های کمیسیون فرهنگی اجتماعی به عنوان نمایندگان شورا در هیأت بدوی رسیدگی به کفالت نظام وظیفه بودند که در نهایت سیداحمد علوی با 18 رأی و نرگس معدنی‌پور با 16 رأی تأیید شدند. نوبت به نمایندگان شعبات اول و دوم کمیسیون ماده 77 (رفع اختلافات میان مؤدی و شهرداری) قانون شهرداری رسید که ناصر امانی و حبیب کاشانی از سوی کمیسیون برنامه و بودجه معرفی و کاشانی با 18 و امانی با 17 رای موافق انتخاب شدند. 

  فعالیت‌های شهرداری حول مردم ‌محوری خواهد بود
شهردار تهران دیروز پس از جلسه در جمع خبرنگاران حاضر شد و با بیان اینکه تمام فعالیت‌های شهرداری حول مردم‌محوری خواهد بود، تاکید کرد: «حرکتمان به سمتی است که بتوانیم با مشارکت مردم و امکانات و ظرفیت‌های موجود تحولاتی در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و کالبدی شهر ایجاد کنیم. درواقع باید زمینه را مهیا کرد تا ظرفیت‌های شهروندان به میدان تغییر و تحول بیاید.» علیرضا زاکانی در پاسخ به اینکه دولت هزینه‌ای بابت پایتخت بودن تهران پرداخت نکرده است، گفت: «باید هنر این را داشته باشیم که زمینه حضور مردم را برای طی کردن مسیر تغییر و تحول فراهم کنیم. تهران به عنوان پایتخت هم حق و حقوق و چارچوب‌هایی دارد و اهتمام مسئولان بر این است که آن را  اداکنند و بتوانیم با همبستگی، کل ظرفیت‌های موجود و قابل اتکا را برای تحول شهر در خدمت شهر و شهروندان قرار دهیم.» او درباره انتصاب معاونان در شهرداری هم اینچنین پاسخ داد: «در حال بررسی هستیم و امیدواریم بتوانیم از همه ظرفیت‌های درون شهرداری و حسب ضرورت امکانی را از بیرون فراهم کنیم تا هم ادامه خدمت شایسته معاونان باشد و هم در این مسیر، تغییر و تحول ایجاد کنیم.»  توسعه حمل‌ونقل عمومی هم موضوع دیگری بود که زاکانی با اشاره به آن عنوان کرد: «توسعه حمل‌ونقل عمومی وظیفه شهرداری است و تمهیدات جدی برای مترو، اتوبوس و تاکسی که 3رکن حمل‌و‌نقل عمومی هستند، پیش‌بینی شده است و تلاش می‌شود تا با بازبینی و اورهال کردن ظرفیت‌های مستهلک، وضعیت کنونی دچار آسیب جدی نشود. همچنین درصدد هستیم تا ظرفیت‌های جدیدی وارد ناوگان و خدمت‌رسانی کنیم، اما ۳۶۴ واگن خراب است و بخش زیادی از اتوبوس‌ها هم نیاز به بازبینی دارند که اولویت اول اورهال‌کردن و بازگرداندن آنها به چرخه خدمتگزاری است.» به‌گفته شهردار تهران، در گام سوم فعال شدن 200‌دستگاه اتوبوس در سیستم خدمت‌دهی پیگیری می‌شود.

واکنش اعضای شورای شهر تهران  به صحبت‌های شهردار پایتخت

در جلسه دیروز برخی از اعضای شورای شهر تهران به صحبت‌های شهردار تهران واکنش نشان دادند که در ادامه می‌خوانید.


مهدی چمران اولین کسی بود که در واکنش به صحبت‌های او، با بیان اینکه تصمیمات برای تهران تاثیرگذار بر کشور است، گفت: «تهران شهری نیست که  فقط محصور و محدود به پایتخت باشد، بلکه تهران  شهر بزرگی است و هر اقدامی در این شهر قطعاً بر کل کشور تأثیرگذار خواهد بود و امیدواریم چون سال‌های گذشته شاهد این تاثیرگذاری باشیم.»


احمد صادقی هم موضوع حقوق کارگران شهرداری را مطرح و عنوان کرد: «در گذشته 70درصد از حقوق کارگران علی‌الحساب به پیمانکاران پرداخت و پس از دریافت صورت وضعیت تسویه می‌شد. این رویه باید اصلاح شود؛ چرا که درست نیست حقوق کارگر رفت و روب که از نیمه‌شب تا صبح زحمت می‌کشد با این فرایند پرداخت شود.»


مهدی اقراریان هم به مطالبه‌گری شهروندان اشاره کرد و گفت: «لیست 14گانه انتظارات مردم از مدیریت شهری گویای این است که شهروندان تهرانی به دنبال جبران نابرابری‌ها هستند. درحقیقت جبران نابرابری اجتماعی و فضایی در بهره‎مندی از خدمات، امکانات، کاهش مسائل اجتماعی از جمله فقر، کودکان خیابانی، متکدیان ،نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی و بازنویسی قوانین و مقررات مربوط به مدیریت شهری و... مطالباتی است که باید به آنها توجه شود.»


مهدی عباسی هم برج میلاد را موضوع صحبت‌هایش قرار داد و گفت: «3ماه است که حقوق بیش از 300 پرسنل برج میلاد پرداخت نشده و با اپیدمی کرونا خسارت مالی زیادی هم به این مجموعه وارد شده ؛ بنابراین لازم است شهردار تهران نگاه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشد.»


دیروز در صحن شورا علیرضا زاکانی  و مهدی چمران  با اهدای لوح تقدیر از زحمات علیرضا جاوید که پیش از این سرپرستی شهرداری تهران را برعهده داشت، قدردانی کردند.

این خبر را به اشتراک بگذارید