7 پایگاه جدید مدیریت بحران در انتظار منابع مالی
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران:آمادگی برای افتتاح سولههای مدیریت بحران وجود دارد، اما نقدینگی لازم باید تأمین شود
زهرا کریمی ـ خبرنگار
پایگاههای جدید مدیریت بحران درصورت تأمین منابع مالی افتتاح میشوند. تهران در شرایط کنونی با تراکم جمعیت 10میلیونی و وجود بافتهای فرسوده در برخی از محلات برای پیشگیری و کنترل بحران و ارائه خدمات در مواقع اضطراری، نیازمند افزایش پایگاههای مدیریت بحران است. برای رفع این نیاز اقدامات خوبی چون ساخت و بهرهبرداری از 103سوله بحران توسط شهرداری تهران صورت گرفته است و درصورت تأمین منابع مالی 7پایگاه جدید دیگر هم افتتاح میشود و تعداد سولهها به 110میرسد. رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در گفتوگو با همشهری ضرورت احداث پایگاههای جدید را تشریح کرد و گفت: «این 7پایگاه با توجه به موقعیت جغرافیایی، نیاز مناطق و مخاطراتی که ساکنان را تهدید میکند، احداث شدهاند که بهرهبرداری از آنها قطعاً سبب افزایش ظرفیت مدیریت شهری در مواقع بحرانی میشود.» بهگفته رضا کرمیمحمدی شناسایی و تأمین زمین مناسب و عملیات عمرانی 7پایگاه با همکاری سازمان عمرانی مناطق و شرکت یادمان سازه انجام شده است که درصورت تأمین نقدینگی(10میلیارد ریال) موردنیاز توسط معاونت فنی و عمران شهرداری تهران بهرهبرداری میشوند.»
کنترل و پیشگیری از بحران
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در ادامه به عملکرد پایگاههای بحران اشاره و عنوان کرد: «سال 1383طرح جامعی برای ساخت پایگاهها و سایر زیرساختها بهمنظور کنترل و پیشگیری مواقع بحران پیشبینی شده است که براساس آن باید در تهران 350پایگاه مدیریت بحران ساخته شود. درواقع میتوان گفت که هرکدام از محلههای تهران نیاز به یک پایگاه دارند که اکنون 103پایگاه بهرهبرداری شدهاست.» بهگفته او، هدف از ساخت پایگاههای مدیریت بحران ایجاد آرامش و حس آسایش شهروندان در مواقع بحران است که با بهرهبرداری از پایگاههای جدید ایمنی و امنیت در محلهها افزایش مییابد.
اقدامات در راستای مقابله با زلزله
کرمیمحمدی همچنین به طرح جامع زلزله اشاره کرد و گفت: «در این طرح 16اقدام مهم برای برخی از ارگانها مانند شرکت آب و برق و گاز و... پیشبینی و وظیفه هر یک از آنها کاملاً مشخص شده است. بهعنوان مثال شرکت آب منطقهای وظیفه دارد مخازن آب اضطراری را در محلهها مستقر کند که تا سال گذشته حدود 30مخزن در محلات پیشبینی شده است. همچنین شرکت گاز، اقداماتی مانند نصب شیرهای کنتور برقی در لولههای اصلی شهر را اجرا کرده است. شهرداری هم در این راستا 103پایگاه بحران احداث و سامانه هشدار سریع زلزله راهاندازی کرده است. سامانه تخمین خسارت پس از زلزله و نصب لرزهنگارهای حساس شتاب هم از اقدامات دیگر شهرداری تهران براساس طرح جامع زلزله است.»
واکسیناسیون در سولههای بحران
او در ادامه به موضوع واکسیناسیون در پایگاههای مدیریت بحران هم اشاره و عنوان کرد: «اکنون 28پایگاه برای اجرای طرح واکسیناسیون اختصاص داده شده است؛ بنابراین وجود پایگاهها جدا از پوششدهی در مواقع بحرانهای طبیعی همچون زلزله میتواند در مواقع اضطراری چون شیوع کرونا هم کمککننده باشد. همچنین درصورت نیاز این پایگاهها در اختیار سازمان ورزش، اورژانس، هلالاحمر و نیروهای داوطلب دوام قرار میگیرد.»
7پایگاه در 6منطقه
7پایگاه جدید بحران در 6منطقه تهران احداث شدهاند که عبارتند از: پایگاههای «اراج» و «یاران» در منطقه یک، «مسعودیه» در منطقه ۱۵، «بوستان ولایت» در منطقه ۱۹، «نعمتآباد» در منطقه ۱۸، «شهرک چشمه» در منطقه ۲۲ و «کارخانه سیمان» در منطقه 20.