یک صندلی خالی و چالشی بزرگ برای وزیر فرهنگ و ارشاد
چهکسی عهده دار مسئولیت سازمان سینمایی میشود؟
یکی از سؤالاتی که این روزها ذهن سینماگران را بهخود مشغول ساخته، این است که بالاخره چهکسی عهده دار مسئولیت سازمان سینمایی کشور میشود. احتمالا یکی از چالش برانگیزترین تصمیماتی که محمدمهدی اسماعیلی در قامت چهاردهمین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باید بگیرد، انتخاب کسی است که سازمان سینمایی را اداره خواهد کرد و سیاستهای دولت سیزدهم را در بخش سینما به اجرا درمی آورد.
خبرگزاری مهر در گزارشی از محمد خزاعی، سیدمحمود رضوی، شهاب اسفندیاری و جواد رمضاننژاد بهعنوان گزینههای اصلی برای ریاست سازمان سینمایی نام برده است. در این گزارش آمده که محمد خزاعی تهیهکننده سینما، فعالیت حرفهای سینمایی خود را اوایل دهه 80 بهعنوان تهیهکننده آغاز کرد. این تهیهکننده در سال ۱۳۹۰ با حکم جواد شمقدری، معاون امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهعنوان دبیر سی امین جشنواره بینالمللی فیلم فجر انتخاب شد. این تهیهکننده که فیلم سینمایی «قلادههای طلا» به کارگردانی ابوالقاسم طالبی را در کارنامه خود دارد، چندین دوره دبیری جشنواره فیلم مقاومت را نیز برعهده داشته است. محمود رضوی، دومین تهیه کنندهای است که میتواند جزو گزینههای اصلی ریاست سازمان سینمایی در سیزدهمین دوره ریاستجمهوری باشد. این تهیهکننده سینما نیز فعالیت خود را از اواخر دهه ۸۰ با تهیهکنندگی فیلم سینمایی «درباره الی» به کارگردانی اصغر فرهادی آغاز کرد که البته تهیه کنندگی این کار را بهصورت مشترک با فرهادی برعهده داشته است. رضوی طی سالهای گذشته با همکاری کارگردانان جوان و شناخته شده توانسته است موفقیتهایی را در جشنوارههای فیلم فجر بهدست آورد. این تهیهکننده که آثار شاخصی چون «ماجرای نیمروز»، «لاتاری» و «رد خون» به کارگردانی محمدحسین مهدویان را در کارنامه خود دارد، تا امروز تجربهای در عرصه مدیریت هنری و بهخصوص سینمایی نداشته است. وی هماکنون بهعنوان مشاور فرهنگی محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، فعالیت میکند.
اما یکی دیگر از مهمترین گزینههای ریاست سازمان سینمایی در دوره وزارت محمدمهدی اسماعیلی، شهاب اسفندیاری است. اسفندیاری نهتنها بهعنوان تهیهکننده در سینما و تلویزیون فعالیت داشته است، بلکه آثار مکتوبی را هم در حوزه سینما منتشر کرده که ازجمله این آثار میتوان به کتاب «سینمای ملی و جهانی شدن» اشاره کرد.
وی که هماکنون رئیس دانشکده صداوسیماست، مدیریت بخش علمی و آموزشی جشنواره جهانی فیلم فجر (۱۳۹۵تا۱۳۹۸)، عضویت در شورای بازبینی فیلمهای سینمایی (۱۳۹۵تا۱۳۹۷)، مدیریت گروه فیلم و سریال شبکه تهران (۱۳۸۴-۱۳۸۲)، مدیریت امور تامین برنامه شبکه اول سیما (۱۳۸۲-۱۳۸۰) و عضویت در شورای فیلم و سریال مرکز «سیمافیلم» را در کارنامه کاری خود دارد.
یکی دیگر از گزینههایی که به تازگی نامش زمزمه میشود، جواد رمضاننژاد است؛ این گزینه که نامش در کنار چهرههای نام آشنایی که پیش از این از آنها نام بردیم، روی میز وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفته است، بیشتر بهعنوان مدیر تلویزیونی شناخته میشود. وی در کارنامه کاری خود مدیریت شبکه افق و شبکه 5 سیما را دارد و هماکنون بهعنوان رئیس «سیمافیلم» مشغول به فعالیت است.