• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
چهار شنبه 3 شهریور 1400
کد مطلب : 138663
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/G6JJ7
+
-

تشکیل‌کابینه سیزدهم در خوان آخر

مجلس پس از 5روز چانه‌زنی بر سر توانمندی وزرای پیشنهادی، امروزصلاحیت وزیران را به رأی خواهد گذاشت

بهارستان
تشکیل‌کابینه سیزدهم در خوان آخر


چراغ‌های صحن علنی مجلس تا ساعت8 دیشب روشن ماند و نمایندگان روزپرکاری را پشت سر گذاشتند تا بتوانند امروز تکلیف کابینه سیزدهم را نهایی کنند. با موافقت نمایندگان، جلسه در نوبت عصر دو ساعت بیشتر از روزهای گذشته ادامه پیدا کرد و مجلسی‌ها صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت را یکی پس از دیگری بررسی کردند و توانستند شمار وزرای پیشنهادی بررسی صلاحیت‌شده را به 16وزیر از 19وزیر پیشنهادی برسانند. آن‌طور که سیدنظام‌الدین موسوی، سخنگوی هیأت رئیسه مجلس نیز خبر داده، قرار است رئیس‌جمهور در نشست امروز -چهارشنبه- مجلس حاضر شود و از آخرین فرصت خود برای دفاع از کابینه پیشنهادی استفاده کند.
در آغاز جلسه علنی دیروز نوبت به بحث درباره صلاحیت وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت رسید و فضای مجلس حاکی از آن بود که سیدرضا فاطمی‌امین مثل بسیاری از وزرای پیشنهادی، کار سختی برای عبور از فیلتر مجلس ندارد. موافقان، او را «جوان انقلابی و تحولگرا» خواندند و دو نماینده مخالف نیز به اجرایی‌نبودن برنامه‌های فاطمی‌امین اشاره کردند. در ادامه نیز نمایندگان به بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی علوم، ارشاد و کشور ورود کردند.

 دردسر‌سازی‌ علاقه‌مندی‌های سیاسی وزیر پیشنهادی علوم 
در جلسه دیروز پس از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی صمت، نمایندگان نظرات خود را در رد و تأیید محمدعلی زلفی‌گل مطرح کردند. درحالی‌که به‌دلیل حساسیت در این حوزه، انتخاب وزیر علوم یکی از چالش‌های دولت‌های یازدهم و دوازدهم بود جلسه بررسی زلفی‌گل حکایت از موافقت مجلس با او داشت. هرچند هنگام نطق علی یزدی‌خواه در مخالفت با وزیر پیشنهادی، حاشیه‌هایی در جریان بررسی صلاحیت ایجاد شد. به گزارش خانه ملت، این نماینده تهران در نطق خود مدعی شد: «ایشان درباره فتنه که می‌خواهند صحبت کنند زود عصبانی می‌شوند، ما خواستار نظر شفافی هستیم. سال1384 دکتر معین در دانشگاه همدان سخنرانی کردند و خیرمقدم را آقای زلفی‌گل گفتند، بعد با استقرار دولت آقای احمدی‌نژاد ایشان از معاونت استعفا کردند.» یزدی‌خواه افزود: «آقای زلفی‌گل علاقه ویژه‌ای به آقای خاتمی دارد. اگر این‌طور نیست بگوید هیچ مناسبتی با اهالی فتنه ندارد. همین که اعلام شد ایشان وزیر پیشنهادی است، اصلاح‌طلبان خوشحال شدند.»
در ادامه زلفی‌گل در دفاع از برنامه‌های خود گفت که مشی و منش شهید چمران و شهید سلیمانی الگوی مدیریتی اوست و ادامه داد: «اولین حکم مدیریتی که دریافت کردم در سن ۴۲سالگی برای ریاست دانشگاه بود؛ در دوران فتنه۸۸ بنده اجازه ندادم به هیچ‌یک از دانشجویان دانشگاه بوعلی سینای همدان آسیبی وارد شود.» 

بررسی بدون حاشیه صلاحیت وزرای ارشاد و کشور 
جلسه علنی مجلس با بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی فرهنگ و ارشاد و کشور ادامه پیدا کرد. هر دو کمیسیون تخصصی مرتبط، یعنی کمیسیون فرهنگی و امورداخلی کشور موافقت خود را با گزینه‌های پیشنهادی اعلام کردند. مخالفان وزیر پیشنهادی ارشاد از بی‌ارتباط‌بودن سابقه و تحصیلات او با این وزارتخانه صحبت کردند. یزدی‌خواه در مخالفت با محمدمهدی اسماعیلی، گفت: «در زمان حضور ایشان در استانداری اصفهان چند پرونده باز شد که در بسیاری از موارد پرونده آقای اسماعیلی مختومه و او تبرئه شد جز یکی دو پرونده که در دادسرای ویژه کارکنان دولت مفتوح است اما همه اینها نشان می‌دهد که انضباط مالی در زمان حضور ایشان در استانداری حاکم نبوده است.» در ادامه اما اسماعیلی در دفاع از خود پشت تریبون مجلس رفت و گفت: «در حوزه محتوا و نظارت نیازمند قدرت بیشتری هستیم، در کمیسیون و فراکسیون‌ها دوستان نسبت به این موضوع گله داشتند. اینجانب بیشترین سابقه را در نهادهای خارج از دولت داشته و ۲۳سال در نهادها و مجموعه‌های فرهنگی تلاش کرده‌ام، احیای نقش فرهنگ عمومی رشد اخلاق اجتماعی، موفقیت دستگاه‌ها برمبنای رصدهای مستمر و پایش‌های معتبر ازجمله برنامه‌های من است.»  
پس از پایان این بررسی، نوبت به نطق موافقان و مخالفان سردار احمد وحیدی رسید؛ وزیر پیشنهادی کشور که با توجه به حمایت حداکثری در مجلس برای تصدی مسئولیت این وزارتخانه راه دشواری در پیش ندارد.
نمایندگان در نشست دیروز مجلس صلاحیت وزرای پیشنهادی صمت، علوم، فرهنگ، کشور و میراث فرهنگی را بررسی کردند. به این ترتیب در پایان نشست دیروز بهارستان، بررسی صلاحیت 16وزیر پایان یافت. جلسه امروز مجلس نیز با بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی نفت آغازمی‌شود و با ورود به برنامه وزرای پیشنهادی نیرو و ورزش ادامه خواهد یافت. درنهایت رأی اعتماد به 19وزیر پیشنهادی به رأی نمایندگان گذاشته خواهد شد.

 مکث
اعتراض به ‌ نشست‌های غیررسمی نمایندگان


جلسه دیروز مجلس تا وقتی که محمود احمدی‌بیغش، نماینده شازند، رئیس مجلس را متهم به برگزاری جلساتی با نمایندگان برای رأی‌آوردن یا نیاوردن برخی وزرای پیشنهادی کرد، بدون جنجال پیش رفت. اتهامی که در نبود قالیباف وارد شد و سبک موضع‌گیری علی نیکزاد، نایب‌رئیس مجلس، در قبال آن منجر به تشدید اتهام شد چراکه نیکزاد در واکنش به ادعای نماینده شازند تنها به این جمله اکتفا کرد که از این جلسات خبر ندارد. اعلام موضعی که خود سبب تشدید ابهام شد. چنان که در ادامه نشست دیروز، رئیس مجلس و احمد امیرآبادی، نماینده قم، علیه سخنان نماینده شازند واکنش نشان دادند و پای هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان را هم به این ادعا باز کردند. رئیس مجلس در نوبت جلسه عصر در این‌باره گفت: «امروز دشمنان کشور و انقلاب به‌دنبال ایجاد انشقاق بین قوا هستند و هر کسی نیز به این موضوع دامن بزند به کشور، انقلاب و مردمی که با مشکلات مختلفی درگیر هستند، ظلم کرده است.»  احمد امیرآبادی، نماینده قم نیز در پاسخ به اظهارات نماینده شازند در تذکری گفت: «مگر نمایندگان عروسک خیمه‌شب بازی هستند که هر چیزی گفته شود را گوش کنند، این چه حرفی است. این صحبت توهین به نمایندگان است.»  این واکنش‌ها در حالی مطرح شد که محمود احمدی‌بیغش، نماینده شازند در تذکری گفته بود: «چرا باید رئیس مجلس جلساتی را برگزار کند و افرادی را فرابخواند و خط‌دهی کند که چه وزرایی رأی بیاورند و چه وزرایی رأی اعتماد نیاورند. »

این خبر را به اشتراک بگذارید