یاد/ خاموشی استاد مردمشناسی ایران
اصغر کریمی، مرد خستگیناپذیر عرصه تالیف و ترجمه فرهنگ بومی، آیینها و باورداشتها، میراث فرهنگی و صنایعدستی ایران را خیلیها میشناسند.
آنهایی که در حوزه میراث فرهنگی فعالیت میکنند خوب میدانند که کریمی نقش پررنگی در اعتلای فرهنگ بومی ایفا کرده است و مکتوبات و تقریرات این استاد فرزانه در گونههای متنوع فرهنگی، زبانزد خاص و عام بوده و آثار مشترک او با مشاهیر جهان و مستشرقانی نظیر دکتر برومبرژه، ژان پییر دیگار و دکتر ترزا باتستی در رونمایی از فرهنگ روستایی و عشایری ایران، برجسته و کمنظیر است. روز گذشته این استاد عرصه فرهنگ پس از نیم قرن تلاش مستمر بهعلت مبتلاشدن به کرونا در بیمارستان شهدای تجریش، درگذشت. استاد اصغر کریمی، زاده ۱۳۱۹ در شهر زنجان بود و علاوه بر تدوین مختصات بومی این استان در قامت مدیر گروه جغرافیای بنیاد دایرهالمعارف اسلامی، در بخشهای ترکمن صحرا و ایل بختیاری نیز تسلط ویژهای داشت و آثار درخشانی نیز در این حوزهها از خود بهجا گذاشته است.
سفر به دیار بختیاری، دامداری در ایل بختیاری، نگاهی به زندگی و آداب و سنن در ایلات هفت لنگ و چهار لنگ، بررسی توزیع چند پدیده فرهنگی در زاگرس مرکزی، فنون کوچنشینان بختیاری و سیاهچادر: مسکن کوچنشینان و نیمهکوچنشینان، تنها گوشهای از تالیفات و ترجمههای او در زمینه ایل بختیاری بهحساب میآید.