
دسرهایی که شما را با میوه آشتی میدهند
دوپینگ میوهای

لاله رضاپور:
همان چند لقمه غذا را هم به زور میخوریم! میخوریم تا در حین کار بیهوش نشویم! غذا میخوریم تا صدای قار و قور شکم گرسنهمان رشته افکارِ همکارانمان را به هم نریزد! شاید هم غذا میخوریم تا خانم خانه را دلخور نکنیم و زحمت چند ساعتهاش را برای آماده کردن غذا، از بین نبریم... خلاصه اینکه وعدههای غذایی روزانه را به دلیل مشغله کاری، فراموش میکنیم، چه برسد به اینکه بخواهیم سر ساعت، میوه میانوعده را بخوریم و دچار کمبود ویتامین و هزار و یک مشکل گوارشی و تغذیهای نشویم.
همه اینها به کنار؛ اما یک و نیم روز هفته را فرصت داریم تا با میوه دوپینگ کنیم. البته که خیلی از ما بازهم حوصله پوست کندن و خوردن همان چهار پر پرتقال و نارنگی یا یک عدد خیار را هم نداریم! بنابراین برای اینکه همه اهل خانه به اشتها بیایند و کمبود میوه هفتگیشان را جبران کنند، چند دستور میوهای – دسری را با هم یادمیگیریم. شاید وقت و حوصله داشتید و آخر این هفته را با میوه آشتی کنید.
سالاد چهار میوه در پالپ انبه
برای 4 نفر
مواد لازم
سیب خرد شده/ دو فنجان
توتفرنگی خرد شده/ دو فنجان
انگور نصف شده/ دو فنجان
کیوی خرد شده/ دو فنجان
انبه/ چهار عدد
شیر/ یک لیوان
طرز تهیه
سیبها را بشویید. آنها را پوست نکنده و به شکل مثلثی خرد کنید. کاکل توتفرنگیها را جدا کرده و آن را خیس کنید. بعد از دو دقیقه بشویید و آب آن که رفت، به شکل مثلثی خرد کنید. انگورها را دانه کرده، بشویید و دو نیم کنید. کیویها را شسته، پوست کنده و به شکل مثلثی خرد کنید.
میوههای خرد شده را با هم مخلوط کنید. انبهها را بشویید و بعد با کمک قاشق، گوشت انبهها را خارج و با شیر مخلوط کنید. میوههای خرد شده را با مخلوط پالپ انبه و شیر مخلوط کنید. مخلوط را داخل یخچال بگذارید تا خنک شود. سپس سالاد را در ظرفهای دسر مناسب ریخته و سرو کنید.
ماست بستنی خانگی
برای 4 نفر
مواد لازم
ماست خالص/ سه فنجان
خامه سفت/ نصف فنجان
عسل/ سه چهارم فنجان
شربت ذرت/ یک ق.غ
آناناس طبیعی خرد شده/ یک فنجان
توتفرنگی خرد شده/ یک فنجان
انگور سیاه خرد شده/ یک فنجان
طرز تهیه
ظرف بستنیساز را به مدت 24 ساعت داخل فریزر بگذارید. داخل یک کاسه بزرگ، ماست، خامه و عسل را مخلوط کنید. هم بزنید تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند. اگر عسل کاملا مخلوط نشد، میتوانید کمی آن را گرم کنید تا روان شود. در این ظرف را گذاشته و به مدت نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید تا خنک شوند. آناناس را شسته، پوست بکنید و بعد آن را خرد کنید. کاکل توتفرنگی را جدا کرده، توتها را خیس کنید و بشویید.
آب آن که رفت، آنها را خرد کنید. انگور را دانه کرده و بعد از شستوشو از وسط دو نیم کنید. میوهها را مخلوط کنید و به آن شربت ذرت اضافه کنید. این مخلوط را همراه با مایه اولیه که درست کرده و داخل یخچال گذاشتهاید، داخل بستنیساز ریخته و به مدت 20 دقیقه دستگاه را روشن نگه دارید. زمانی که ماست سفت شد و شکل شیک به خودش گرفت، دستگاه را خاموش کرده و آن را داخل قالب مناسب فریزر بریزید.
روی قالب کاغذ مخصوص آشپزی بگذارید تا یخ نزند. به مدت شش ساعت آن را داخل فریزر بگذارید. سپس آن را بیرون بیاورید. ماست بستنی را داخل قالب برش زده و بعد در ظرفهای مناسب بگذارید. روی آن را به شکل دلخواه تزئین کنید.
نکته
میتوانید به جای عسل از شکر الک شده استفاده کنید تا مواد کاملا با هم مخلوط شده و برای مخلوط کردن دچار مشکل نشوید. اما بهتر است از مواد شیرینکننده طبیعی استفاده کنید تا ارزش غذایی خوراکی از بین نرود.
دسر کاستارد میوه
برای 2 نفر
مواد لازم
توتفرنگی خرد شده/ یک فنجان
موز خرد شده/ یک فنجان
سیب خرد شده/ یک فنجان
کیوی خرد شده/ یک فنجان
نارنگی پَر شده/ یک و نیم فنجان
پودر کاستارد ( کاسترد)/ دو ق.غ
شیر/ 2 و نیم فنجان
شکر/ سه ق.غ
وانیل/ به مقدار دلخواه و درصورت تمایل
طرز تهیه
کاکل توتفرنگی را جدا کرده، آن را خیس کنید و بشویید. بعد از اینکه آب آن رفت، توتفرنگیها را ریز خرد کنید. موز، کیوی، سیب و نارنگی را بشویید و پوست بکنید. موز، کیوی و سیب را ریز خرد کرده و نارنگی را پر کرده و به دو نیم تقسیم کنید. میوههای خرد شده را با هم مخلوط کنید.
دو فنجان شیر را داخل شیرداغکن بریزید. زیر شعله را روشن کنید تا شیر بجوشد. در باقیمانده شیر، پودر کاستارد را بریزید و هم بزنید تا کاملا با شیر مخلوط شود. مخلوط شیر و پودر کاستارد را به شیر در حال جوش اضافه کنید. هم بزنید تا کاملا پودر در شیر حل شود. شکر و وانیل را هم اضافه کرده و هم بزنید تا شکر و وانیل در شیر حل شده و به شکل گلوله نمانند. شیر را هم بزنید تا بعد از چند دقیقه غلظت آن به اندازه فرنی شود.
زیر شعله را خاموش کنید تا شیر از جوشیدن بیفتد. بعد از اینکه تقریبا ولرم شد، میوههای خرد شده را به آن اضافه کنید. مخلوط را در ظرفهای مناسب دسر ریخته و داخل یخچال بگذارید تا کاملا خنک شوند. بعد از خارج کردن از یخچال و در زمان سرو، روی آن را به شکل دلخواه و ترجیحا با میوه تزئین کنید.
نکته
پودر کاستارد را متناسب با طعم میوهها انتخاب کنید.
اندازه میوهها و رنگ آنها در زیبایی دسر موثر است. بنابراین میتوانید میوهها را به شکلهای مختلف برش بزنید.
سالاد میوه با شیر یخی
برای 6 نفر
مواد لازم
نارنگی پَر شده و خرد شده/ سه فنجان
پرتقال پر و خرد شده/ سه فنجان
توتفرنگی خرد شده/ دو فنجان
انگور دو نیم شده/ دو فنجان
سیب خرد شده بدون پوست/ سه فنجان
شیر/ نیم لیتر
وانیل/ نصف ق.چ
طرز تهیه
نارنگی، پرتقال و سیب را بشویید. سپس پوست کنده و میوهها را خرد کنید. کاکل توتفرنگی را جدا کرده، آنها را خیس کنید و بشویید. آب آن که رفت، توتها را خرد کنید. انگورها را دانه کرده و بشویید. سپس آنها را دو نیم کنید. شیر را روی شعله گاز بگذارید و بعد از اینکه کمی ولرم شد، وانیل را اضافه کنید.
هم بزنید تا وانیل داخل شیر کاملا حل شود. بعد از اینکه کمی محلول شیر و وانیل خنک شد، آن را داخل فریزر بگذارید تا کمی یخ ببندد. سپس میوهها را اضافه کرده و هم بزنید.
نکته
میتوانید به شیر قهوه یا نسکافه اضافه کنید. در این صورت باید از نظر طعم، مخلوط شیر با میوهها را دوست داشته باشید.
میتوانید به جای شیر از ماست هم استفاده کنید.
میتوانید سالاد را برای مدت طولانیتری داخل فریزر بگذارید تا کاملا یخ بزند.
چیز کیک لیمو
برای 6 نفر
مواد لازم
پنیر خامهای یا ماسکارپونه/ 400 گرم
بیسکویت/ 200 گرم
کره/ 100 گرم
خامه/ 100 گرم
شکر/ دو سوم لیوان
ماست/ یک چهارم لیوان
آبلیموی تازه/ یک چهارم لیوان
پودر ژلاتین/ دو ق.چ
کره/ 70 گرم
شکر/ دو سوم لیوان
زرده تخممرغ/ سه عدد
آبلیموی تازه/ چهار ق.چ
طرز تهیه نان کیک
بسکوییتها را با مخلوطکن، خرد کنید تا کاملا خرد و یکنواخت شوند. کره با وزن بیشتر را به بیسکویتهای خرد شده اضافه کنید. قالب با ارتفاع 22 سانتیمتری را انتخاب کرده و کف آن را چرب کنید. مخلوط بیسکویت و کره را داخل قالب بریزید و به دست فشار دهید تا خمیر به شکل کاملا فشرده، کف ظرف قرار گیرد. قالب را داخل یخچال بگذارید تا خنک شود.
طرزتهیه چیز کیک
پودر ژلاتین و آبلیمو را داخل کاسه با هم مخلوط کنید. آن را داخل ظرف آبی که روی گاز قرار داشته و حرارت میبیند، قرار دهید تا به روش بنماری ژلاتین در آبلیمو کاملا حل شود. زرده و سفیده را از هم جدا کرده و سفیده را داخل کاسه بریزید. آن را بزنید به شکلی که به حالت ابری با بافتی سبک درآید که اگر کاسه را کمی کج کنید، نریزد. نصف شکر را به آن اضافه کرده و بزنید تا به شکل کشدار درآید. زرده تخممرغ را با پنیر ماسکارپونه یا خامهای و باقیمانده شکر را اضافه کرده و بزنید تا یکدست شود.
خامه و ماست را به این مخلوط اضافه کنید. بازهم بزنید. سپس مایه ژلاتینی و مخلوط سفیده و شکر را که درست کردهاید، اضافه کنید و با قاشق هم بزنید. قالبی را که اول داخل یخچال گذاشتهاید از یخچال بیرون آورده و روی آن مایه چیز کیکی را که درست کردهاید، بریزد. به مدت شش ساعت داخل یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد. در این فاصله، سس لیمو را درست کنید.
طرز تهیه سس لیمو
برای تهیه سس لیمویی، شکر، کره، زرده تخممرغ و آبلیمو را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. در حین حرارت دیدن، هم بزنید تا سس غلیظ شود. صبر کنید تا سس لیموترش کمی خنک شود و بعد آن را روی چیز کیک بریزید. به مدت یک ساعت چیز کیک را داخل یخچال قرار دهید و بعد آن را سرو کنید.
نکته
برای اینکه کره به خوبی با بیسکویت مخلوط شود، آن را در دمای اتاق قرار دهید تا نرم شود.
برای عطر و طعمدار شدن بیشتر سس لیموترش میتوانید به آن رنده پوست لیموترش اضافه کنید.