• چهار شنبه 2 خرداد 1403
  • الأرْبِعَاء 14 ذی القعده 1445
  • 2024 May 22
چهار شنبه 13 مرداد 1400
کد مطلب : 137334
+
-

تعداد میادین میوه و تره‌بار به ۲۵۴ رسید

شهردار تهران در مراسم بهره‌برداری از پروژه‌های سازمان میادین شهرداری: در این دوره مدیریت شهری 53 بازار میوه‌و‌تره‌بار ساخته و 51 میدان بازسازی شد

تره‌بار
تعداد میادین میوه و تره‌بار به ۲۵۴ رسید


میادین میوه و تره‌بار بخش بزرگی از ارزاق موردنیاز شهروندان تهرانی را تامین می‌کنند و سهم ارزشمندی در قیمت‌گذاری تره‌بار پایتخت دارند.
به گزارش پایگاه خبری شهر، شهردار تهران در مراسم افتتاح و بهره‌برداری از پروژه‌های سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران شامل یک میدان و 7بازار میوه و تره‌بار گفت: در این دوره مدیریت شهری جمعا ۵۳بازار میوه و تره‌بار در تهران ساخته و ۵۱میدان نوسازی شده است و به این ترتیب تا امروز تهران ۲۵۴میدان و بازار میوه و تره‌بار دارد. این عدد به تعداد محلات شهر تهران و میانگین یک بازار در هر محله نزدیک شده است تا مردم مجبور به سفر‌های غیرضروری نشوند.
پیروز حناچی گفت: میادین میوه و تره‌بار بخشی از بار خانوارها را به دوش می‌کشند و در این شرایط دشوار اقتصادی علاوه بر گسترش مناسب در سطح شهر به اقتصاد خانوار نیز کمک می‌کنند.
او با اشاره به‌اصطلاح شهرهای ۲۰دقیقه‌ای در شهرسازی و برنامه‌های شهری جهان، افزود: ملبورن یکی از این شهرهاست؛ یعنی 
هر کالای موردنیاز با طی مسیر ۲۰دقیقه‌ای به‌صورت پیاده توسط یک شهروند قابل دسترس است.
حناچی با بیان اینکه هر چند در تهران چنین وضعیتی نداریم، اما تلاش کردیم که به این وضعیت نزدیک شویم، ادامه داد: یکی از کاربری‌های موردنیاز روزانه و هفتگی مردم، رفتن به میادین میوه و تره‌بار است که با گسترش مناسب آن در شهر دیگر نیازی نیست که شهروندان، مسافت‌های طولانی را برای دسترسی به این خدمات طی کنند. میادین و بازارهای میوه و تره‌بار این خصیصه را دارند تا کالاها را با کیفیت معقول و قیمت مناسب در سطح شهر توزیع و کمک زیادی به تعادل‌بخشی در ارائه خدمات این حوزه کنند.
حناچی گفت: علاوه بر کیفیت قابل‌قبول، اختلاف ۴۰درصدی قیمت‌ها نسبت به محصولات مشابه یکی از جاذبه‌های میادین میوه و تره‌بار است. دولت هم سعی می‌کند ارزاق و کالاهای خود را از این طریق توزیع کند و این شبکه توزیع پذیرفته شده است.
شهردار تهران با اشاره به اینکه روزانه یک‌‌میلیون نوبت خرید و تراکنش در بازارها و میادین میوه و تره‌بار تهران انجام می‌شود که نشان‌دهنده حجم استقبال شهروندان است، یادآوری کرد: شهروندان روزانه ۴هزار تن ارزاق و مایحتاج خود را از میادین تهیه می‌کنند و میزان یارانه پنهان و شرایطی که برای قیمت مناسب آن فراهم می‌کنیم، حدود ۵۸۳میلیارد تومان است.
او افزود: به‌عبارت دیگر سازمان میادین روزانه بیش از ۴میلیارد به‌صورت غیرمستقیم به اقتصاد شهروندان و خانواده‌های تهرانی کمک می‌کند.
شهردار تهران گفت: در این دوره تلاش کردیم که با انضباط‌بخشی شهر را به تعادل برسانیم و این تعادل در نقطه برابری هزینه‌ها و درآمدها شکل پیدا کرد. تلاش کردیم هزینه‌های جاری شهر را به‌شدت کاهش دهیم و تا 40درصد موفق شدیم با قیمت‌های ثابت سال 95 هزینه‌های اداره شهر را ارزان‌تر کنیم.
شهردار تهران همچنین  در حاشیه مراسم در جمع خبرنگاران گفت:  نقشه راه آینده مدیریت شهری تهران نیز توسعه فضای سبز و کنترل آلاینده‌ها و جلوگیری از تمرکز و تراکم بیشتر به‌ویژه در سطوح مسکونی است.
شهردار تهران ادامه داد: اگر به این چارچوب پایبند نباشیم، مجبوریم خارج از برنامه حرکت کنیم و خارج از برنامه حرکت کردن به‌معنای تمرکز، آلودگی و ترافیک بیشتر خواهد بود.
او در پاسخ به سؤالی درباره وضعیت ساخت‌وساز در تهران یادآور شد: تهران براساس طرح جامع نیازمند ساخت‌وساز است، اما براساس برنامه‌ریزی‌ها و ظرفیت‌هایی که در طرح جامع و طرح تفصیلی وجود دارد، هر اقدامی فراتر از آن می‌تواند مشکلات جدی را به‌وجود بیاورد.
شهردار منطقه ۸ نیز در این‌باره گفت: ساخت بازار‌های میوه و تره‌بار در محله‌های کم‌برخوردار یکی از مهم‌ترین اهداف مدیریت شهری برای رفاه شهروندان است؛ به همین سبب ساخت بازار میوه و تره‌بار در 2محله تهرانپارس و لشکر از سال گذشته در دستور کار قرار گرفت. 
مسعود رنجبریان افزود: منطقه ۸ دارای۱۳محله است و درصددیم که همه محله‌ها از چنین ظرفیت‌هایی بهره‌مند شوند؛ به همین دلیل از سال گذشته ساخت و افتتاح ۳بازار تره‌بار در دستور کار قرار گرفته است. 
پروژه پروین در تهرانپارس واقع در ناحیه یک ۱۲۰۰متر مساحت دارد. همچنین بازار تره‌بار لشکر با ۹۰درصد پیشرفت فیزیکی به‌زودی افتتاح می‌شود.

  افتتاح رسمی سالن آمفی تئاتر روباز باغ کتاب

شهردار تهران در آیین افتتاح بخش های جدید باغ کتاب شامل پردیس تئاتر و موسیقی، سینمای تابستانی و آمفی تئاتر روباز و فروشگاه آنلاین کتاب و محصولات فرهنگی گفت: مدت ها بود که برنامه‌ریزی برای افتتاح آمفی تئاتر روباز باغ کتاب، چند استودیو در طبقات پایین و همچنین فروش آنلاین کتاب و محصولاتی که در بازار باغ کتاب عرضه می شود، انجام شده بود. او با بیان اینکه این مجموعه پیش از این به صورت غیر رسمی افتتاح شده بود و امروز به صورت نمادین افتتاح شد، افزود: این مجموعه ها در همه شرایط و به ویژه در شرایط کرونایی مورد استفاده شهروندان قرار خواهد گرفت. حناچی درباره تاثیرات فرهنگی این مجموعه ها و فروش آنلاین کتاب در جامعه  گفت: از آنجا که در شرایط کرونا که تحرکات محدود است، عرضه خدمات اینترنتی ارزش ویژه ای پیدا کرده و خوشبختانه باغ کتاب نیز این سرویس را تا یک سقف مشخص به شکل رایگان برای خریداران فراهم می کند که اقدام مثبت و موثری خواهد بود. به گفته شهردار تهران وجود سالن آمفی تئاتر روباز نیز در شرایط کرونا که مردم نیازمند تفریح و استفاده از فضای روباز هستند، بسیار مناسب خواهد بود.

   رونمایی از تمبر اختصاصی «شهردار دوچرخه‌سوار» 

آخرین دوچرخه‌سواری شهردار تهران با همراهی جمعی از فعالان محیط‌زیستی و دوچرخه‌سواران از میدان توحید تا پارک هنرمندان برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری شهر، در انتهای این برنامه، شهردار تهران با همراهان طرح سه‌شنبه‌های بدون خودرو دیدار کرد.
پیروز حناچی در این مراسم گفت: شما ورزشکاران دوچرخه‌سوار هستید و باید دوچرخه‌سواری  را هم در شهر گسترش دهیم.
او افزود: مسیرهای ۲۵۰کیلومتری دوچرخه در تهران کافی نیست و باید به ۱۵۰۰کیلومتر برسد تا شهری که در سیطره خودروست در سیطره انسان قرار گیرد.
حناچی با بیان اینکه این کار جز با تلاش زیاد میسر نمی‌شود، ادامه داد: زندگی مشقت‌بار شهری تأثیر منفی خود را بر سلامت شهروندان می‌گذارد و باید با تلاش، شهر را برای زندگی انسان‌ها مناسب کنیم. امیدواریم مدیران بعد از ما نیز همین مسیر را تعقیب کنند.
در پایان این مراسم از تمبر اختصاصی «شهردار دوچرخه‌سوار» رونمایی شد.

این خبر را به اشتراک بگذارید