تا همین چند سال قبل اگر کسی از قطع کامل اینترنت در یک کشور و منطقه حرف میزد شاید بهنظر خیلیها ماجرا عجیب و خندهدار بود. اما این روزها با تجربه این مسئله در کوبا، بار دیگر توجهها به تبدیلشدن قطع کامل اینترنت به یک عادت جلب شده است. اینترنت در جهان امروز تبدیل به مسئلهای مثل آب و برق برای زندگی عادی مردم شده است و قطع اینترنت زندگی هر کسی را مختل میکند. اعتراض گسترده در کوبا به وضعیت معیشتی و همچنین مدیریت بحران کرونا باعث شد تا مقامات این کشور دست به قطع کامل اینترنت بزنند. به گزارش بلومبرگ، هر چند اینترنت اکنون بار دیگر با بستهبودن شبکههای اجتماعی به زندگی مردم بازگشته است اما گزارشهای بینالمللی نشان میدهد آفلاینشدن کامل مردم کوبا طی ۳۲ساعت، به اقتصاد این کشور ضرری ۱۷میلیون دلاری زده است. گزارشهای جهانی نشان میدهد در سال۲۰۲۱، 18کشور جهان با قطع اینترنت دچار ضرر و زیان مالی شدهاند. در صدر فهرست قطعکنندگان اینترنت حکومت میانمار قرار دارد که ضرر اقتصادی این کشور 2.4میلیارد دلار محاسبه شده است. هند هم یکی از کشورهای دیگر است که با قطع اینترنت در منطقه جامو و کشمیر ضرری ۳۷۰میلیون دلاری را تاکنون تجربه کرده است. در این فهرست نام نیجریه، اوگاندا و حالا کوبا قرار دارد. اکنون آمریکا به تکاپو افتاده تا راههای برگرداندن اینترنت به کوبا را بررسی کند. در همین راستا جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، گفته است که این کشور در حال بررسی این موضوع است که آیا میتوان پس از قطعشدن اینترنت توسط دولت کوبا، بار دیگر آن را در این کشور در دسترس قرار داد یا خیر. بایدن گفت که دولتش در حال بررسی این است که آیا توانایی و فناوریای برای بازگرداندن مجدد اینترنت به کوبا را دارد یا خیر.
اینترنت فراتر از حکومتها؟
درحالیکه آمریکا بهعنوان دشمن شماره یک دولت کوبا شناخته میشود، بایدن و تیم مشاوران فنیاش بهگفته او، بهدنبال راهحلی برای ایجاد دسترسی به اینترنت برای کوبایی هستند تا آنها را در مبارزات خود علیه دولت کشورشان یاری دهند. با این حال بهصورت عام، فعلا میتوان گفت که تنها 2راه اصلی برای کاربران عادی اینترنت بهمنظور دسترسی غیربومی به آن وجود دارد: یکی «اینترنت در چمدان» نام دارد و دیگری پروژه اینترنت ماهوارهای «استارلینک» استارتآپ اسپیسایکس است. البته راههای دیگری برای دسترسی به اینترنت مانند استفاده از دیشهای مخصوص دریافت امواج ماهوارهای وجود دارد که راهاندازی آن کار هر کسی نیست.
اینترنت از آسمان
اینترنت چمدانی: اینترنت چمدانی (Commotion Wireless) نام پروژهای آمریکایی است که یک شبکه اینترنت بیسیم رایگان و نظارتگریز را در کشورهایی که فیلترینگ گسترده اینترنت دارند پیاده میکند. اینترنت چمدانی الهامگرفته از یک شبکه بیسیم اتریشی است که با نصب آنتنهای مخصوص وایفای روی پشتبامها کار میکند و چتر پوششی بینظیری دارد. پشتبامهای وین منبع الهام برای نوآوری فناوری شدهاند که ممکن است اجرای گسترده آن در کشورهای مختلف بتواند کاربران اینترنت را از محدودیت سیاستهای فیلترینگ دولتها در فضای مجازی برهاند و امکان وبگردی آزادانه را برای آنها بهوجود آورد. اگرچه صحبت از رایگانبودن این فناوری شده است، با این حال گفتهشده داشتن این اینترنت برای سال نخست هزینهای در حدود 2هزار دلار خواهد داشت.
اینترنت ماهوارهای استارلینک : پروژه استارلینک شرکت اسپیسایکس یک صورت فلکی ماهوارهای است که برای فراهمکردن اینترنت ماهوارهای ساخته میشود. این صورت فلکی از هزاران ماهواره کوچک در مدار پایینی زمین تشکیل شده است که در ترکیب با فرستنده و گیرندههای زمینی کار میکنند. در این طرح، فناوری، جدیدتر و بهروزتر است که البته آن هم نیاز به تجهیزات مخصوص و البته پرداخت هزینه اشتراک دارد. دیش کوچک تجهیزات استارلینک پس از وصلشدن به مودم مخصوص، بهصورت خودکار جهتیابی خود را انجام میدهد و سرعت قابلقبولی برای اینترنت فراهم میکند.
شنبه 26 تیر 1400
کد مطلب :
136031
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/XDGkv
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved