• پنج شنبه 18 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 7 شعبان 1446
  • 2025 Feb 06
سه شنبه 22 تیر 1400
کد مطلب : 135748
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/mZzqE
+
-

فریاد آزادی در هاوانا

مردم کوبا در اعتراضی کم‌سابقه علیه سیاست‌های دولت سوسیالیست این کشور به خیابان آمدند

رویداد
فریاد آزادی در هاوانا

 هزاران معترض کوبایی طی روزهای اخیر در شهرهای مختلف این کشور به خیابان‌ها آمده‌اند تا علیه بحران اقتصادی، گرانی‌های بی‌سابقه و ضعف مدیریت دولت در کنترل بحران کرونا اعتراض کنند؛ اعتراض‌هایی که در نهایت به سردادن شعارهایی در راستای «آزادی» و محکومیت «دیکتاتوری» کمونیست‌ها منجر شد.
طی 3دهه گذشته، این نخستین‌بار است که مردم کوبا در اعتراض به وضع موجود در نقاط مختلف کشور قدم به خیابان می‌گذارند. واکنش دولت اما استفاده از مشت آهنین بوده است. به گزاری خبرگزاری فرانسه، تظاهرات خیابانی در هاوانا، پایتخت کوبا، و برخی دیگر شهرها ازجمله هولگویین، ماتانزاس، کاماگوی و سانتیاگو‌دِکوبا به زد و خورد میان مردم و نیروهای پلیس منجر شد. صدها نفر از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده‌اند و نیروهای ارتش کنترل برخی معابر و جاده‌ها را در دست گرفته‌اند.
میگل دایاز کانل، رهبر حزب کمونیست کوبا و رئیس‌جمهور این کشور، دیروز به منطقه‌‌‌ای در جنوب غرب پایتخت رفت تا در جمع هوادارانش سخنرانی کند. او گفت: «از حاکمیت و استقلال‌مان دست نمی‌کشیم؛ اگر می‌خواهند انقلاب ما را شکست دهند، باید از روی جنازه‌های ما رد شوند.» دایاز کانل از «انقلابیون» خواست به خیابان‌ها بیایند و از انقلاب دفاع کنند.
برای میگل دایاز کانل که سمبل جوان‌گرایی و پوست‌اندازی در حزب کمونیست کوبا به شمار می‌رود، اعتراض‌های اخیر ضربه بزرگی است. او که از سال2013 در رده‌های مختلف سیاسی ازجمله معاون ریاست‌جمهوری فعال بوده، در سال2018 به‌عنوان رئیس‌جمهور کوبا انتخاب و جانشین رائول کاسترو شد. دایاز کانل حدود 3‌ماه قبل نیز در رویدادی تاریخی با استعفای رائول کاسترو، به‌عنوان رهبر حزب کمونیست کوبا انتخاب شد؛ رویدادی که به‌معنای انتقال قدرت بعد از ۶دهه از برادران کاسترو (فیدل و رائول کاسترو) به نسلی جوان‌تر حزب بود.
آخرین‌باری که کوبایی‌ها به خیابان آمدند و در مخالفت با سیاست‌های دولت این کشور فریاد آزادی سر دادند، به تابستان سال1994 بازمی‌گردد؛ اعتراض‌هایی که به درگیری میان مردم و نیروهای پلیس منجر شد. آن زمان حکومت شوروی به‌تازگی از هم گسسته بود و تحریم‌های آمریکا، کوبا را به زانو درآورده بود. مردم در اعتراض به بحران اقتصادی و مشکلات معیشتی به خیابان‌ها آمدند اما اعتراضات خیلی زود رنگ‌و‌بوی سیاسی گرفت. پس از درگیری میان مردم و نیروهای امنیتی که به دستگیری‌های گسترده منجر شد، بیش از 35هزار نفر از کوبا گریختند. بسیاری از مسیر دریا خود را با قایق‌های کوچک و بزرگ به خاک آمریکا رساندند.
کوبا اکنون نیز شرایط مشابهی را تجربه می‌کند و اقتصادش تحت فشار تحریم‌های آمریکا قرار گرفته است. بحران کرونا، دلارهای توریست‌ها را از سبد درآمدی دولت حذف کرده و مردم به‌شدت برای تامین ملزومات اولیه خود ازجمله مواد غذایی با مشکل مواجه هستند. موج تازه‌ای از کوچ کوبایی‌ها به سمت آمریکا به راه افتاده است. به نوشته نیویورک‌تایمز، طی 9‌ماه گذشته بیش از 500نفر خود را از راه دریا به آمریکا رسانده‌اند.
کوبا تنها کشور آمریکای جنوبی است که خود صاحب واکسن است اما تا به اینجا فقط 15درصد جمعیت حدودا 12میلیونی این کشور واکسینه شده‌اند.

این خبر را به اشتراک بگذارید