• شنبه 19 آبان 1403
  • السَّبْت 7 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 09
پنج شنبه 27 خرداد 1400
کد مطلب : 133361
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/DkVXB
+
-

غذاهایی از سرزمین بینالود

غذاهایی از سرزمین بینالود

 سفر و غذا، رابطه‌ای جدانشدنی، همچون رابطه فرودگاه و هواپیما دارند. فرقی نمی‌کند که به کجا سفر می‌کنید، در هر صورت شما به جایی دنج، برای تغذیه و تجدید‌قوا نیاز دارید. در این میان غذاهای محلی هر شهر هم بیانگر آداب و رسوم و سلایق خاص مردم آن منطقه‌اند که نباید در سفر از آنها غافل شد. در بخش گردشگری غذایی این هفته تصمیم داریم به غذاهایی از خطه شرق کشور ازجمله شهر نیشابور از توابع استان خراسان رضوی اشاره کنیم. این شهر غذاهای محلی ویژه‌ای دارد  که از دیرباز زبانزد بوده و همچنان نیز توسط زنان قدیمی‌تر طبخ می‌شود. آش حلبِه و زیره نیشابور یکی دیگر از غذاهای بومی این شهر است. حلبه نام دیگر شنبلیله است که برای درمان کم‌خونی، ترس، راشیتیسم، خنازیر، لنفاتیسم، دیابت و تقویت لوزالمعده مفید است. این گیاه به حدی خاصیت دارد که حتی پیامبر اسلام(ص) هم مصرف آن را توصیه کرده است. همچنین‌ آش حلبه و زیره، یکی از غذاهای مناسب برای زنانی است که به تازگی زایمان کرده‌اند. برای تهیه‌ این آش خوشمزه از موادی همچون برنج، حلبه، زیره سیاه، زردچوبه و نمک استفاده می‌کنند. آش بلغور گندم نیشابور یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه استان خراسان است و همانطور که از اسمش مشخص است، خاستگاه اصلی آن به نیشابور می‌رسد. مردم این شهر علاقه زیادی به این غذا دارند و به همین‌خاطر در روزهای عزاداری، با تهیه‌ آش بلغور نیشابوری در حجم زیاد، سنت‌های دیرین خود را اجرا می‌کنند. ازجمله ترکیبات اصلی این نوع ‌آش می‌توان به نخود، لوبیاقرمز، باقالی، عدس، بلغور گندم، بادمجان، گوجه‌فرنگی، پیاز، سبزی‌هایی مانند تره، جعفری، گشنیز و شوید، روغن، نمک و فلفل اشاره کرد. همچنین در خراسان چند نوع حلیم مثل حلیم نیشابوری و حلیم عدسی وجود دارد که طرفداران زیادی دارد. حلیم عدس همانطور که از نامش پیداست با عدس پخته می‌شود. علاوه بر آن، ارزن بدون پوست، گوشت سردست، برنج خیس‌خورده، نعنا خشک، گردو، پیاز سرخ کرده، کشک و روغن هم از مواداولیه آن به شمار می‌رود. پیشنهاد می‌کنیم اگر بعد از محدودیت‌های کرونایی به این خطه از کشور سفر کردید حتما خود و خانواده را مهمان غذاهای محلی نیشابوری کنید. برای حسن ختام نیز پسندیده است که با بیتی از یار خراسانی، مطلب را به پایان ببریم: به هر کجا که روم، نام نیک تو آنجاست/ کنـم به نام تو، من افتخــار، نیشابور.

این خبر را به اشتراک بگذارید