• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
سه شنبه 25 خرداد 1400
کد مطلب : 133190
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/kR0q5
+
-

احتمال افزایش قیمت کنسروها

دبیر سندیکای صنایع کنسرو افزایش قیمت کنسرو ماهی‌تن و رب را با توجه به افزایش هزینه‌های تولید اجتناب‌ناپذیر دانست

بازار
احتمال افزایش قیمت کنسروها

فرخنده رفائی- خبرنگار

تغییرات قیمت امسال محصولات کنسروی با کنسرو ماهی تن آغاز شده اما قطعا به این محصول منحصر نخواهد بود. مقایسه قیمت فعلی انواع تن ماهی نسبت به پارسال نشان می‌دهد؛ قیمت این کالا طی یک‌سال گذشته تا ۸۵درصد افزایش یافته است. حالا زمزمه‌های بالارفتن دوباره قیمت‌ها به گوش می‌رسد. اگرچه مسئولان صنفی معتقدند هنوز خبری نیست، تجربه‌های مشابه نشان داده وقتی صحبت از تغییر قیمت به میان می‌آید، بازار منتظر تغییرات رسمی و مصوب و هماهنگ‌شده نمی‌ماند.
 
تن ماهی هنوز گران نشده است
دبیر سندیکای صنایع کنسرو در گفت‌وگو با همشهری گفت: قیمت کنسرو ماهی تن و دیگر محصولات کنسروی هنوز تغییر نکرده، حتی هنوز درخواستی هم برای افزایش قیمت ارائه نشده اما با توجه به افزایش هزینه‌های تولید از دستمزد تا مواد اولیه، مواد بسته‌بندی و حمل‌ونقل، درصدد هستیم با هماهنگی سازمان حمایت، طبق روال هرسال درصدی از افزایش قیمت را برای محصولات کنسروی درخواست و اعمال کنیم. سیدمحمد میررضوی میزان احتمالی افزایش قیمت تن ماهی را بین ۱۰ تا ۱۵درصد اعلام کرد و افزود: تصمیم‌گیری نهایی در زمینه میزان افزایش قیمت به آنالیز هزینه‌هایی بستگی دارد که از شرکت‌های تولیدی به اطلاع سندیکای صنایع کنسرو می‌رسد و درباره محصولات کنسروی مختلف میزان تغییر قیمت متفاوت خواهد بود. این مقام صنفی گزارش‌های منتشرشده درباره افزایش ۸۵درصدی قیمت کنسرو ماهی‌تن از پارسال تاکنون را مطلقا نادرست دانست و درعین حال با اشاره به این موضوع که صید داخلی در نهایت تا پایان خردادماه جوابگوی تولید خواهد بود، افزایش قیمت پس از این زمان را حتمی دانست. میررضوی قیمت بالای ماهی تن وارداتی را یکی از مشکلات تولیدکنندگان اعلام کرد و افزود: واردات ماهی تن با ارز نیمایی انجام می‌شود که تفاوت قیمت چندانی با ارز آزاد ندارد و این موضوع از پارسال هزینه تولید را بسیار بالا برده است. البته گفته‌های دبیر سندیکای صنایع کنسرو درباره قیمت بالای ماهی تن وارداتی به‌معنای مناسب‌ بودن قیمت صید داخلی نیست. گفته می‌شود صیادان داخلی قیمت ماهی‌های وارداتی را در طول فصل واردات به دقت رصد و قیمت صید جدید را به همان میزان افزایش می‌دهند و این باعث می‌شود تولید با ماهی صید داخلی نیز به اندازه ماهی وارداتی هزینه‌بر باشد.

ارز واردات دولتی شود
کنسرو ماهی تن از دیرباز به غذای دانشجویی معروف بوده و خریداران اصلی کنسرو تن ماهی بیشتر اقشار ضعیف جامعه هستند. قیمت بالای ماهی تازه، هرسال این ماده پروتئینی باارزش را از سفره شمار بیشتری از مردم دور می‌کند و مقایسه آمارهای تولید با میزان خرید از کاهش چشمگیر سرانه مصرف ماهی حکایت دارد. با وجود صید و تولید فراوان ماهی در کشور، کاهش تقاضای بازار از یک سو و افزایش قیمت دلار از سوی دیگر، باعث شده صیادان، مخصوصا از سال گذشته، حساب ویژه‌ای روی صادرات باز کنند و هم‌اکنون بهترین ماهی‌های صیدشده در ایران سر از سفره مردم کشورهای حاشیه جنوبی خلیج‌فارس در می‌آورد. حالا با افزایش هرساله قیمت، تن ماهی هم برای خیلی از خانواده‌ها دیگر غذای ارزان به‌حساب نمی‌آید. دبیر سندیکای صنایع کنسرو، کاهش تقاضای خرید را نخستین پیامد افزایش قیمت‌ها دانست و هشدار داد: دولت با درنظرگرفتن شرایط مصرف‌کنندگان باید به کاهش هزینه تولید کمک کنند و دست‌کم برای واردات ماهی تن ارز دولتی تخصیص دهند چون افزایش قیمت به سود تولیدکننده نیست و او به سود نرمال، در حدی که بتواند تولید را ادامه دهد راضی است اما مدیریت هزینه‌های تولید بسیار دشوار و افزایش قیمت اجتناب‌ناپذیر است. میررضوی اضافه کرد: در سال گذشته در کنار افزایش دولتی قیمت در بخش دستمزد و حمل‌ونقل، قیمت انواع سس‌ها، روغن، شکر و شیشه افزایش زیادی داشته و تنها شیشه ۶۰درصد گران‌تر شده، درحالی‌که قیمت قوطی‌های فلزی نیز که تولید صنایع فولاد دولتی است روی هزینه‌های تولید تأثیرگذار بوده است.

نمی‌خواهیم گران کنیم
تحریم‌های اقتصادی و جهش قیمت دلار، سال گذشته را از لحاظ اقتصادی به یکی از پرفشارترین و طاقت‌فرساترین سال‌ها برای مردم تبدیل کرد. این فشار البته به تولیدکنندگان هم وارد شد اما بخش تولید، همواره بخشی از هزینه‌ها را با افزایش قیمت جبران می‌کند. دبیر سندیکای صنایع کنسرو در این‌باره گفت: با توجه به شرایط اقتصادی مصرف‌کنندگان، افزایش قیمت گزینه مورد علاقه تولیدکنندگان نیست زیرا گرانی محصولات کاهش سهم فروش را برای شرکت‌های تولیدی به‌دنبال دارد و به زیان آنهاست اما افزایش هزینه‌های تولید به اندازه‌ای است که اگر تغییری در قیمت محصولات داده نشود شرکت‌ها ناچارند تولید و توزیع را کاهش دهند و از تعداد پرسنل کم کنند تا بتوانند هزینه‌ها را مدیریت کنند.

قیمت‌گذاری براساس کیفیت
بازه قیمت کنسرو ماهی تن در بازار، بازه وسیعی است و در شرایطی که وزن قوطی‌های تن عموما یکسان و اغلب ۱۸۰گرم است در برندهای مختلف قیمت‌هایی از ۲۰ تا ۶۰هزار تومان را در سوپرمارکت‌ها می‌توان دید. میررضوی درباره تفاوت قیمت انواع تن‌های موجود در بازار گفت: دامنه قیمت کنسرو تن، زیاد نمی‌تواند متفاوت باشد و اگر مصرف‌کنندگان تفاوت فاحشی در این زمینه می‌بینند به مواد مصرفی تولید بستگی دارد. به‌گفته او، گذشته از مواد افزودنی مختلف مثل روغن‌های خاص، ماهی‌های متفاوتی برای تولید کنسرو استفاده می‌شود که اگر ماهی‌های مشخص و شناخته‌شده تن باشد معمولا قیمت‌ها در برندهای مختلف تفاوت چندانی ندارد اما برخی از تولیدکننده‌ها از ماهی‌های متفرقه یا خرده‌ماهی استفاده می‌کنند که در این صورت قیمت مصرف‌کننده هم در این محصولات پایین‌تر است.

تصمیم‌گیری برای قیمت رب؛ جند روز دیگر
قیمت رب گوجه‌فرنگی به‌عنوان پرمصرف‌ترین کنسرو موجود در بازار، برای خانواده‌ها از اهمیتی به‌مراتب بیشتر از دیگر محصولات کنسروی برخوردار است. قیمت این کالا در سال ۹۷ و به‌دنبال افزایش قیمت گوجه، یکباره جهش زیادی یافت اما با افت قیمت گوجه، قیمت رب هم به تعادل رسید. طی 2‌سال گذشته این محصول بحران قیمتی جدیدی را تجربه نکرده و قیمتی کم‌نوسان داشته است. حالا اما به‌نظر می‌رسد این ثبات قرار نیست ادامه داشته باشد. دبیر سندیکای صنایع کنسرو درباره تغییرات احتمالی قیمت رب به همشهری گفت: رب تنها محصولی است که طی 2سال گذشته افزایش قیمت نداشته است اما این احتمال وجود دارد که به‌دلیل افزایش هزینه‌های تولید، امسال قیمت رب افزایش یابد. با این حال، میررضوی بدون اظهارنظر قطعی درباره میزان این افزایش، تصمیم‌گیری در این خصوص را به انجام بررسی‌های تکمیلی تا پایان خردادماه موکول کرد.

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :