• یکشنبه 16 اردیبهشت 1403
  • الأحَد 26 شوال 1445
  • 2024 May 05
چهار شنبه 19 خرداد 1400
کد مطلب : 132648
+
-

نگهداری واکسن در قم با تکنولوژی روز

خبر روز
نگهداری واکسن در قم با تکنولوژی روز

روح‌الله کریمی- خبرنگار

عملیات اجرایی ساخت یکی از پیشرفته‌ترین مراکز نگهداری واکسن در قم با حضور معاون بهداشتی وزیر بهداشت آغاز شد.
به گزارش همشهری، علیرضا رئیسی روز گذشته(سه‌شنبه) در سفر یک روزه به قم علاوه بر حضور در جلسه ستاد مقابله با کرونای مرکز بهداشت استان، از 2خودرو ویژه حمل واکسن رونمایی کرد.
این 2دستگاه خودرو به‌منظور حمل واکسن کرونا و نیاز مبرم به زنجیره سرما برای استان قم خریداری شده است. همچنین با حضور سخنگوی وزارت بهداشت عملیات بازسازی و تجهیز مرکز زنجیره سرما در قم آغاز شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در این مراسم از تجهیز این مرکز به پیشرفته‌ترین یخچال‌ها خبر داد و گفت: در این مرکز یخچال‌هایی با دمای منفی 20تا منفی 80درجه سانتی‌گراد زنجیره سرمای نگهداری از واکسن را تشکیل می‌دهند.
محمدرضا قدیر با بیان اینکه این زنجیره سرما در فضایی به متراژ 100مترمربع و با اعتبار 20میلیارد ریال اجرا می‌شود، افزود: این مرکز تا 2ماه آینده با توان نگهداری واکسن مورد نیاز استان به بهره‌برداری می‌رسد.

حل مشکل کمبود واکسن تا هفته آینده
معاون وزیر بهداشت در حاشیه جلسه ستاد مقابله با کرونا در گفت‌وگو با خبرنگاران از واردات محموله جدید واکسن کرونا خبر داد و تأکید کرد که مشکل کمبود واکسن تا هفته آینده رفع می‌شود.
رئیسی درباره ارائه واکسن ایرانی نیز گفت: نتیجه نهایی فاز دوم مطالعات بالینی واکسن ایرانی کووبرکت هفته آینده اعلام می‌شود و درصورت تأیید و صدور مجوز، واکسیناسیون گروه‌های هدف با نوع ایرانی این واکسن از اواخر خرداد و اوایل تیر آغاز خواهد شد. وی با بیان اینکه فاصله زمانی بین فازهای اول و دوم تزریق واکسن، مشکل چندانی برای افرادی که دوز اول واکسن را دریافت کرده‌اند ایجاد نمی‌کند، بیان کرد: کسانی که دوز اول واکسن سینوفارم را دریافت کرده‌اند 2تا 4هفته و افرادی که واکسن اسپونتیک‌وی را تزریق کرده‌اند 4تا 12هفته برای تزریق دوز دوم این واکسن‌ها فرصت دارند، بنابراین مشکل خاصی برای آنها ایجاد نمی‌شود.

عملکرد مطلوب قم و خوزستان در شناسایی تخلف
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین در جلسه‌ای با مسئولان و کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی و معاونت بهداشتی این دانشگاه در مورد کمبودهایی که در استان قم وجود دارد، گفت: بخش زیادی از وقت ما برای تأمین اعتبار مورد نیاز حوزه بهداشت و درمان صرف می‌شود و مسائلی که درباره کمبود اعتبار استان قم وجود دارد در سطح ملی هم مشاهده می‌شود. رئیسی با ابراز خرسندی از نتایج مطلوب رصد بیماران مبتلا به ویروس کرونا افزود: فعالیت‌های خوبی که در استان قم در حال اجراست باید به الگوی سایر استان‌ها تبدیل شود. به‌گفته وی، استان‌های قم و خوزستان در حوزه رصد و مجازات مراکز متخلف در عرصه بهداشت عملکرد مطلوبی داشته‌اند.

نقص در برون‌سپاری
معاون بهداشتی وزیر بهداشت با اشاره به اینکه عملیات برون‌سپاری از سال1394 تاکنون در استان قم مطرح است، گفت: با این حال تجربه نشان داده است که ادغام بخش‌های خصوصی و دولتی نتیجه مطلوبی ندارد. هرچند که شعار حمایت از بخش خصوصی بسیار مطرح می‌شود ولی در نهایت نمی‌توانیم با بخش خصوصی ارتباط خوبی برقرار کنیم. اگر به‌دنبال برون‌سپاری هستیم، این کار را به‌صورت کامل به بخش خصوصی واگذار کنیم.
معاون وزیر بهداشت همچنین با حضور در دهستان قمرود از نزدیک در جریان خدمات بهداشتی و درمانی روستایی قرار گرفت و از خدمات ارائه شده در این مرکز ابراز خرسندی کرد.

روند نزولی کرونا در قم
آن طور که مسئولان بهداشت و درمان در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا گزارش دادند، وضعیت ابتلا و بستری بیماران ناشی از ویروس کرونا در این استان سیر نزولی دارد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم در این زمینه گفت: اگرچه هنوز از پیک چهارم کرونا گذر نکرده‌ایم ولی در روزهای آینده روند نزولی این بیماری کامل می‌شود.
سیامک محبی افزود: قم در زمینه بیماران کرونایی رتبه 21کشور را داراست و تعداد مراجعه‌کنندگان به مراکز منتخب روند کاهشی دارد، اما هنوز به وضعیت اسفندماه سال گذشته نرسیده است. به‌گفته وی، تست‌های کرونا در قم افزایش داشته ولی موارد مثبت در هفته‌های اخیر کاهش داشته است. محبی با بیان اینکه رهگیری بیماران کرونایی یکی از دستاوردهای خوب دانشگاه علوم پزشکی قم است، افزود: اگر فرایند درمانی و اقدامات پیشگیرانه نبود شاهد افزایش مرگ‌ومیر و ابتلاها و بستری ها در قم بودیم. به‌گفته وی، تاکنون بیش از 49هزار واکسن در استان قم به گروه‌های هدف تزریق شده است.

این خبر را به اشتراک بگذارید