• چهار شنبه 30 آبان 1403
  • الأرْبِعَاء 18 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 20
پنج شنبه 6 خرداد 1400
کد مطلب : 131735
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/2kwkz
+
-

علی لاریجانی در گفت‌وگو با همشهری:

عده‌ای به نام انقلاب مردم را تجزیه می‌کنند

گفت و گو
عده‌ای به نام انقلاب مردم را تجزیه می‌کنند

  علی لاریجانی، نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری که صلاحیتش از سوی شورای نگهبان تأیید نشد، در گفت‌وگو با روزنامه همشهری با انتقاد از کوچک‌کردن دایره انقلاب گفت: هر انتخاباتی رخ می‌دهد، یک انگ روی عده‌ای می‌گذارند و مردم را تجزیه می‌کنند. این انقلابی‌گری است؟ این به نفع انقلاب است؟
لاریجانی در این مصاحبه که 2روز قبل از اعلام رسمی تأیید صلاحیت‌ها انجام شد با تأکید بر اینکه دوگانه انقلابی- غیرانقلابی تقسیم‌بندی معوجی است، گفت: یک عده‌ای حالا آمده‌اند قبای انقلابی برای خودشان درست کرده‌اند و بقیه را خارج از انقلاب می‌دانند؛ چه ویژگی‌ای شما دارید که می‌گویید بقیه انقلابی نیستند؟ این از اساس به ضرر انقلاب است. انقلابی یعنی کسی که به اهداف اصلی آرمان‌های امام و انقلاب تن بدهد، به خاطرش زحمت بکشد و روحیه مجاهدت در این امر داشته باشد؛ مثلا این پرستارها و اطبایی که در این یک سال و نیم کرونا زحمت می‌کشند؛ تا قبل از این براساس معیارهایی که بعضی‌ها درست کرده‌اند، انقلابی حساب می‌شدند؟ امروز از آنها بپرسید پرستارها انقلابی هستند یا نه؟ در صف اول مجاهدت هستند یا نه؟ پس چرا این تقسیم‌بندی‌ها را می‌گذاریم. مردم ایران را نباید اینقدر تجزیه کرد؛ اینکه هر حادثه‌ای رخ می‌دهد، هر انتخاباتی رخ می‌دهد، یک انگ روی عده‌ای می‌گذارند و مردم را تجزیه می‌کنند، این انقلابی‌گری است؟ این به نفع انقلاب است؟

 اول انقلاب افراد را جمع می‌کردند
دبیر پیشین شورای‌عالی امنیت ملی افزود: شما از اول انقلاب نگاه کنید یک‌سری از رجال سیاسی کشور هیچ‌وقت دنبال تجزیه مردم نبودند. می‌خواستند افراد را جمع کنند. من خاطره‌ای از شهید مطهری برای شما نقل کنم. قبل از انقلاب مرحوم شهید مطهری اختلافاتی با گردانندگان حسینیه ارشاد پیدا کردند که یکی از آنها مرحوم میناچی بود. مرحوم میناچی در شور دادن به این اختلاف خیلی نقش داشت و گاه مرحوم آقای مطهری از این وضعیت گلایه‌مند بود.
شاید علت اینکه شهید مطهری از حسینیه ارشاد هم خارج شد   ایشان بود.  انقلاب شد. شهید مطهری خب رئیس شورای انقلاب بود. ما روزی در همان روزهای اول شنیدیم که آقای میناچی وزیر فرهنگ و هنر شد. من از شهیدمطهری پرسیدم که شما خیلی به ایشان انتقاد داشتید، حالا چطور شد ایشان را انتخاب کردید؟ گفت: حالا شاید در عمل کار درست همین است. مشاور رهبر معظم انقلاب با تأکید بر اینکه کشور را نمی‌توان سلبی اداره کرد، گفت: حرف سلبی‌زدن، تحقیر و توهین و تهمت ‌زدن ساده است. هنر هم نیست، اما اگر کسی بخواهد نظریه بدهد و حرف ایجابی بدهد، جان‌کندن دارد. زحمت درد و فکر می‌خواهد. هی شما بگویید او نه؛ این نه؛ فلان چیز نه؛ خب پس جایگزین اینها چیست؟ حکومت با کار ایجابی اداره می‌شود، با کار سلبی اداره نمی‌شود. کسی که می‌خواهد کار سلبی بکند باید بیرون از حکومت نقد کند.

 نباید از فحش خوردن بترسیم
لاریجانی درباره فایل صوتی ظریف و تقسیم‌بندی دیپلماسی و میدان هم گفت که این تقسیم‌بندی اساسا به لحاظ محتوا هم غلط است.
همین آقای کیسینجر که تئوری‌پرداز آمریکایی‌هاست، صاحب یک کتابی 2جلدی است و آنجا روشن می‌گوید که قدرت و دیپلماسی 2مقوله جدا نیستند؛ یک چیز هستند. خب، وقتی ما از میدان حرف می‌زنیم مقصودمان قدرت است دیگر. دیپلماسی همیشه با قدرت، با هم در یک صحنه ظهور می‌کند.
وی با اشاره به اینکه نمی‌شود منافع ملی کشور را به‌خاطر 4تا فحش نادیده بگیریم، گفت: مشکل در کشور ما این است که مسئولان فکر می‌کنند که اگر این کار را بکنیم فحش می‌خوریم. مسئولان باید فحش بخورند، ولی در عین حال برای منافع ملی کشور هم گام بردارند. این اشکالی ندارد، من هم جنسم این نیست که از این فحش‌ها بترسم. من خیلی فحش خورده‌ام. لنگه‌کفش و مهر و اینها هم به من زده‌اند. قبول کنیم اگر بخواهیم کشور را به سمت منافع ملی هل بدهیم ممکن است یک عده مخالف باشند. اگر فحش متین است؛ یعنی اگر صدا بلند است و حرف حسابی توی آن است، روی سر ما باید جا داشته باشد، اما اگر حرف آنها زور است باید جلوی آن ایستاد.

اگر رئیس‌جمهور می‌شدم...
لاریجانی در این گفت‌وگو اشاره کرده که قصد داشت درصورت پیروزی در انتخابات ساختار دستگاه دیپلماسی و ساختار سازمان برنامه و بودجه را تغییر دهد. او گفته است: باید ماموریت سازمان برنامه تغییر کند؛ ماموریتش فقط برنامه‌ریزی برای توسعه دست‌یافتنی ما باشد؛ نه رتق و فتق امور جاری. من همان اوایل که آقای روحانی هم تشریف آورده بودند یک نامه‌ای را نوشتم و گفتم بیاید این پایه را درست کنید. این سازمان برنامه و بودجه را کنید سازمان برنامه برای توسعه ایران و در مقابل اداره کشور براساس مالیات و اینها باشد. معتقدم باید یک سازمان توسعه‌ای داشته باشیم؛ یعنی فکرش فکر توسعه‌ای باشد؛ اداره امور باید براساس مالیات باشد.

 مشروح این مصاحبه در همشهری آنلاین در دسترس است

 

این خبر را به اشتراک بگذارید