پیشنهاد اعمال ممنوعیت سفر در تعطیلات نیمه خرداد
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از اعمال ممنوعیت سفر در تعطیلات نیمه خردادماه درصورت تصویب ستاد کرونا خبر داد. به گزارش ایسنا، علیرضا رئیسی در اینباره گفت:« با توجه به تعطیلات پیش رو (۱۴ و ۱۵ خرداد ماه) تصمیمگیریهایی در جریان است و فکر میکنم فردا در کمیته امنیتی اجتماعی وزارت کشور این پیشنهاد از طرف ما ارائه شود تا در تعطیلات پیشرو، ممنوعیت سفر را اعمال کنیم.»
او ادامه داد:« درست است که در وضعیت نزولی بیماری هستیم، اما خیلی از شهرها و استانها در وضعیت نارنجی بهسر میبرند و وضعیت بسیار شکننده است. یکی از عوامل مؤثر در انتشار این ویروس معمولا سفرها، ترددها، تجمعات و مهمانیهاست. این پیشنهاد داده شده تا در ایام تعطیلات از یک روز قبل از آغاز تعطیلات تا یک روز بعد از آن را منع سفر قائل شویم.»
بهگفته او، ممنوعیت سفر گاهی براساس شهرهای قرمز و نارنجی است، ولی این موضوع یک ممنوعیت است. در کنار سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، استاندار تهران هم از ارائه پیشنهاد اعمال منع تردد از ۱۲ تا ۱۷خردادماه سالجاری با هدف کنترل بیماری کووید-۱۹ خبر داد: « اگر جهشهای جدید کرونا ویروس چرخشاش توسط ترددها فراهم شود، باید جلوی آن گرفته شود. در تعطیلیها بیشترین سفر از تهران به همه نقاط کشور انجام میشود؛ از اینرو پیشنهاد و درخواست ما این است که مصوب شود از ۱۲ تا ۱۷ خردادماه سالجاری منع تردد استانی همانند عید فطر اعمال شود.» انوشیروان محسنی بندپی در تشریح آخرین وضعیت شیوع کرونا ویروس در استان تهران گفت: «در جلسه روز گذشته گزارشی از این بیماری و روند شیوع آن در استان تهران ارائه شد. این گزارش نشان داد باید همچنان دقت و مراقبت بیشتری داشته باشیم و روند تشدید رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی را حفظ کنیم. قطعا با رعایت این شیوه میتوانیم نسبت به حفظ وضعیت موجود و عدم برگشت به پیک مجدد موفق باشیم.»
او افزود: «در این جلسه، مصوبهای درخصوص مطالبات دانشگاههای علوم پزشکی از سازمانهای بیمهای داشتیم. با توجه به اینکه نقدینگی دانشگاههای علوم پزشکی کاهش یافته و مطالبات قابل توجهی از سازمانهای بیمهای دارند به شکلی که مطالبات از بیمه تأمین اجتماعی، بیمه سلامت و نیروهای مسلح قابل توجه است. بنابراین با پرداخت این مطالبات بخشی از هزینه بیمارستانها که در شرایط کرونایی کاهش یافته است تأمین میشود. قطعا در این راستا باید سازمانهای بیمهای، شرایطی را فراهم کنند که پرداختها در زمان کوتاهتری انجام شود و منوط به ارسال پروندههای الکترونیک نباشد.»
استاندار تهران به موضوع رعایت پروتکلهای بهداشتی در انتخابات هم اشاره کرد و گفت:« هیچ تجمع انتخاباتی در فضاهای بسته همانند مساجد و سالنهای سرپوشیده نباید داشته باشیم. در فضاهای باز هم با فاصله 8 متر و ظرفیت ۳۰درصد باید جلسات برگزار شود. در مورد جلسات درون ستادها نیز براساس رنگ بندی شرایط کرونایی، تشکیل جلسات در شهرهای قرمز حداکثر با ۱۵نفر، نارنجی ۲۰نفر و زرد ۳۰نفر بلامانع است. استقبال و راهاندازی کارناوالها نیز ممنوعیت دارد و همه باید این موارد را بهصورت دقیق رعایت کنند.قطعا زمان برگزاری جلسات نیز حداکثر باید دو ساعت باشد. باید همکاری و هم افزایی لازم در این زمینه بهوجود بیاید تا شاهد ایجاد پیک مجدد نباشیم.» او درباره واکسیناسیون در تهران هم توضیحاتی داد. بهگفته او، 64مرکز واکسیناسیون در تهران راهاندازی شده است و تعداد این مراکز بهزودی تا ۱۰۰مرکز افزایش پیدا میکند.