همزمان با یکصدمین سال انتشار «در جستوجوی زمان از دست رفته» مطرح شد
باجهای مالی پروست برای تبلیغ کتابش
در بین آثار محبوب ادبیات کلاسیک، بلندترین رمان جهان مربوط به «در جستوجوی زمان از دست رفته» نوشته مارسل پروست است که در یکمیلیون و300هزار کلمه نوشته شده است. این کتاب در ایران از سوی زندهیاد مهدی سحابی به فارسی برگردانده شده بود و پس از او مترجمانی دیگر هم گزیدههایی از این رمان قطور را ترجمه کردهاند.
بهگزارش لیتهاب، برخلاف موسیقی یا سینما یا هر هنر دیگری دنیای نویسندگان رویدادهای متفاوتی را تجربه میکند. در این دنیا محبوبیت، تنها با کیفیت و جملات زیبا بهدست نمیآید و تجربه نشان داده برای مخاطبان و علاقهمندان به ادبیات معمولا داستانها و کتابها علاوه بر کیفیت باید کمیت هم داشته باشند. لیست پرفروشترین کتابهای تاریخ ادبیات جهان مملو از کتابها و رمانهایی است که حجم آنها طیفی بین 16هزار تا 250هزار کلمه را شامل میشود.
در بین آثار محبوب ادبیات کلاسیک، بلندترین رمان جهان مربوط به اثر «در جستوجوی زمان از دست رفته» نوشته مارسل پروست است که در یک میلیون و 300هزار کلمه نوشته شده است. این رمان بارها از سوی ناشران رد شد و پروست تصمیم گرفت خودش با هزینه شخصی آن را منتشر کند.
این رمان در ۷جلد نوشته شده که هریک نامی مستقل دارند. این رمان، رکورد گینس طولانیترین رمان تاریخ را در اختیار دارد. پروست این رمان را بین سالهای ۱۹۰9–۱۹۰8 تا ۱۹۲۲ میلادی نوشته و میان سالهای ۱۹۱۳ تا ۱۹۲۷ میلادی منتشر کردهاست.
لویی فردینان سلین، نویسنده مطرح فرانسوی و از منتقدان جدی پروست، علت شهرت کتاب پروست را مذهب یهودی نویسنده و لابیگری یهودیان دانسته است. هفته نامههای معتبر فرانسوی لوپوئن و اکسپرس همزمان با یکصدمین سال انتشار جلد اول کتاب، براساس اسناد به دستآورده فاش کردهاند که پروست بهصورت پنهانی به منتقدان معروف زمان خود پول میپرداخته تا برای کتابش تبلیغ و بزرگنمایی کنند.