• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 18 فروردین 1400
کد مطلب : 127462
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/ERBnY
+
-

نامه کودکان و نوجوانان روستای گلدسته به یک مسئول

برسد به دست آقای شهردار!

برسد به دست آقای شهردار!

مریم قاسمی

با آغاز سال ۱۴۰۰ و شروع کار و فعالیت شهرداری در حوزه‌های مختلف، بچه‌های روستا به شهردار ناحیه ۷ نامه نوشتند و خواهان رسیدگی به مشکلات و خواسته‌های خود شدند. جالب اینکه نامه بچه‌ها به دست «امیرمحمدی» شهردار ناحیه ۷ منطقه ۱۸ رسید و قرار است رسیدگی به مسائل و موضوعاتی را که کودکان عنوان کرده‌اند در سال نو در اولویت برنامه‌های خود قرار دهد. متن نامه‌های نوشته شده توسط بچه‌ها ساده و نشان‌دهنده روح پاک و ساده این قشراست و ما را متوجه مسائلی می‌کند که شاید در اطراف‌مان کمتر به آن توجه داریم.   

اقشار مختلف جامعه بر اساس سن، تحصیلات، موقعیت اجتماعی و اقتصادی انتظاراتی از مدیران و مسئولان شهری دارند.
 در این بین کودکان و نوجوانان شانس و فرصت کمتری برای بیان خواسته‌ها و نیازهای خود پیدا می‌کنند، اما این بار کودکان و نوجوانان روستای گلدسته واقع در ناحیه ۷ شهرداری منطقه ۱۸ این فرصت را برای خود ایجاد کردند و نشان دادند که برای تعامل با مدیران شهری می‌توان از ابزارهای زیادی استفاده کرد که در جای خودش می‌تواند تأثیرگذار باشد.

یاسر سعیدی دانش‌آموز کلاس سوم ابتدایی

کتابخانه بسازید
بچه‌های قد و نیم قد با چهره‌های خندان و پر نشاط جلو ساختمان ناحیه ۷ شهرداری منطقه ۱۸ ایستاده‌اند تا نامه‌های خود را تحویل دهند. «یاسر سعیدی» دانش‌آموز کلاس سوم ابتدایی روستای گلدسته دست نوشته‌اش را که خطاب به شهردارناحیه ۷ نوشته است برای‌مان می‌خواند: «خواهش می‌کنم برای ما کتابخانه بسازید و تعداد سطل‌های زباله را در محله ما زیاد کنید تا مردم راحت باشند.» او ادامه می‌دهد: «از شما تشکر می‌کنم که مربیان خوبی برای آموزش و رفع اشکال درسی ما به سرای محله آورده‌اید، مثل خانم حاجی حسینی که خیلی مهربان و دوستداشتنی است.» این کودک روستایی لبخندی می‌زند و می‌گوید: «من برای نوشتن این متن از کسی کمک نگرفته‌ام. هر چیزی را که دیده‌ام درباره آن نوشته‌ام. امیدوارم آقای شهردار به خواسته‌های بچه‌ها توجه کند.»


 محمد سینا زند/ یکی از بچه‌های روستای گلدسته

اردوهای تفریحی و گردشگری برایمان برگزار کنید
«دیگر ازماندن درخانه‌های کوچک خسته شده‌ایم. در روستا فضای بازی و تفریح برای بچه‌ها وجود ندارد، بنابراین نمی‌توانیم در اوقات فراغت و بیکاری با هم‌سن و سال‌های‌مان بازی و تفریح کنیم.» «محمد سینا زند» یکی از بچه‌های روستای گلدسته است که با بیان این نکته از بخشی از مطالبی که از طریق نامه به اطلاع شهردارناحیه ۷ رسانده صحبت می‌کند و می‌گوید: «بیشتر وقت‌مان درفضای باز روستا و یا سرای محله صرف می‌شود، اما هنوز من و دوستانم از لحاظ امکانات تفریحی و ورزشی به رضایت کامل نرسیده‌ایم. کاش مسئولان شهرداری اردوهای تفریحی و گردشگری برای بچه‌های روستا در نظرمی گرفتند تا اوقات شاد و مفرح بیشتری داشته باشیم.»


علیرضا تیموری/ از نوجوانان ورزشکار

گلدسته مثل جزیره سفره‌خانه‌ها شده
«علیرضا تیموری» نیز همراه دوستان هم‌سن و سالش به نزدیکی ساختمان شهرداری آمده تا نامه خود را به دست مسئولان برساند. او خطاب به شهردار ناحیه ۷ نوشته است: «روستای ما خوش آب و هواست. خیلی از تهرانی‌ها برای خوشگذرانی اینجا می‌آیند و تفریح می‌کنند، اما از طرف دیگر اهالی و بچه‌های روستای گلدسته هیچ‌گونه امکانات رفاهی و ورزشی و... ندارند. این را هم باید بگویم که افزایش سفره‌خانه و رستوران اینجا را به جزیره شبیه کرده تا روستا. روزگاری اینجا را به خاطر دشت و دمن‌های پر از گلش به گلدسته می‌شناختند، اما اکنون باید اینجا را جزیره سفره‌خانه‌ها نامید.»


امیرمحمد صادقی/ یکی از دانش‌آموزان نمونه

دوست دارم شهردار شوم
«امیرمحمد صادقی» از آن دسته بچه‌هایی است که روابط اجتماعی خوبی دارد و می‌تواند به راحتی خواسته‌ها و نیازهایش را بگوید. او در حالی که نامه‌ای را به دست گرفته، می‌گوید: «من خیلی دوست دارم شهردار شوم. اگر روزی به آرزویم برسم در همه کوچه‌ها و خیابان‌ها گل می‌کارم طوری که محله و شهرم گلستان شود. البته به مهمانان روستا و به شهروندان توصیه می‌کردم که مبادا گل‌ها را بچینند یا خراب کنند، چون زیبایی طبیعت متعلق به همه مردم است و نباید عده‌ای آن را نادیده بگیرند و به آن خسارت برسانند.»

بیمارستان می‌خواهیم
«روستای گلدسته بیمارستان ندارد و درمانگاه پاسخگوی نیاز اهالی در طول شبانه‌روز نیست. اگر هنگام شب اتفاق و حادثه‌ای برای یکی از اعضای خانواده پیش بیاید، نمی‌توانیم بیمار را فوری به بیمارستان برسانیم و جانش را نجات دهیم.» «حسین اسکندری سبزی» یکی دیگر از نوجوانان گلدسته در نامه‌ای به شهردار ناحیه ۷ نوشته که از کمبود مراکز درمانی در محله‌اش رنج می‌برد. می‌گوید: «ساخت یک بیمارستان مجهز در این روستا می‌تواند نگرانی خانواده‌ها را از بین ببرد.»

راه‌اندازی شبکه اجتماعی ویژه کودکان
«کرم عزیزی‌منش» مدیر اداره اجتماعی ناحیه ۷ منطقه ۱۸ درباره اجرای طرح نامه به شهردار اضافه می‌کند: «نامه‌نگاری بچه‌ها باعث شد تا در زمینه راه‌اندازی یک شبکه اجتماعی ویژه کودکان و نوجوانان روستا با همکاران خود در ناحیه ۷ همفکری و تصمیم‌گیری کنیم. این بچه‌ها می‌توانند درشبکه‌های اجتماعی مهم‌ترین مشکلات محله‌شان را مطرح کنند و حتی ایده‌ها و و طرح‌های خود را دراختیار مدیران شهری قرار دهند.»


امیرمحمدی/ شهردار ناحیه7

«امیرمحمدی» شهردار ناحیه ۷
راه‌اندازی کانال ارتباطی برای تبادل نظر با کودکان و نوجوانان

«تاکنون تعداد زیادی از نامه‌های کودکان و نوجوانان را که به دستم رسیده، خوانده و جواب داده‌ام.»
شهردار ناحیه ۷ شهرداری منطقه ۱۸ با بیان این مطلب از حرکت خودجوش و ابتکاری کودکان و نوجوانان روستای گلدسته و انتخاب روش نامه‌نگاری برای تعامل و گفت‌وگوبا خدمتگزاران شهر صحبت می‌کند و می‌گوید: «نامه‌ها بسیار خواندنی بود. این بچه‌ها از درک و فهم بالایی برخوردارند. بر خلاف تصور، آنها چیزی را برای رفاه و آسایش خود نخواسته و اگر خواسته و مشکلی را مطرح کرده‌اند رفاه جامعه و هم‌محله‌ای‌های‌شان بوده نه مسائل فردی.»
نکته دومی که از نگاه محمدی دور نمانده، قدرشناسی و قدردانی بچه‌ها از زحمتکشان شهر است. می‌گوید: «در بیشتر نامه‌ها بچه‌ها در کنار بیان خواسته‌ها و مطالبات خود از کارهایی که شهرداری در این مدت انجام داده تشکر کرده‌اند. با این حال اقداماتی که شهرداری برای مردم انجام می‌دهد جز وظیفه چیز دیگری نیست و این‌قدرشناسی‌ها احساس تعهد و وظیفه‌مان را در قبال مردم بیشتر می‌کند.»
محمدی با بیان اینکه صحبت درباره مشکلات حق همه شهروندان است درباره مهم‌ترین موضوعاتی که کودکان و نوجوانان بیان کرده‌اند، می‌گوید: «ساخت کتابخانه، افزایش امکانات بازی و تفریح، راه‌اندازی تورهای تفریحی و گردشگری، افزایش فضای سبز و گل و گیاه در محله‌ها بیشتر از دیگر موارد به چشم می‌رسید. البته این بچه‌ها موضوعاتی را هم مطرح کردند که باید آنها را با مدیران ارشد شهرداری در میان بگذاریم تا راه‌حلی برای آن پیدا شود.»

 

 

 

این خبر را به اشتراک بگذارید