• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
دو شنبه 27 بهمن 1399
کد مطلب : 124401
+
-

خیّران هیئت حضرت زینبس بیش از ۱۵ میلیون تومان حساب دفتری خانواده‌های نیازمند را تسویه کرده‌اند

بنویسید به حساب همدلی‌های کوچک

بنویسید به حساب همدلی‌های کوچک

سحر جعفریان

نزدیک به ۱۰ سال پیش که محفل هیئت «زینب»(س) ویژه بانوان محله «امامزاده عبدالله»(ع) را راه انداخته‌اند با برگزاری دورهمی مذهبی، آموزشی و خیرخواهانه به رفع نیاز خانواده‌های نیازمند و آبرومند کوشیده‌اند. اوایل تعدادشان به زحمت به ۱۰ نفر می‌رسید و اکنون بیش از ۲۰۰ بانو هستند که رسم همسایه‌داری را با مهرورزی در شرایط سخت به جای می‌آورند. کمک‌های مادی و معنوی ویژه کودکان کار، افراد بیمار و نیازمند، تهیه جهیزیه، هزینه‌های تحصیلی و کمک به آزادسازی زندانیان غیرعمد و مالی از جمله اقدامات این گروه نیکوکار است که دیگر نمی‌خواهند همدلی‌هایشان در مرزهای یک محله و منطقه محصور بماند. برای همین، فرایند شناسایی سایر خانواده‌های نیازمند در پایتخت و حاشیه‌های آن را آغاز کرده‌اند. در گزارش زیر ساعتی را به گفت‌وگو با برخی از اعضای هیئت زینب(س) گذراندیم.

محله «مهرآبادجنوبی» است و یکی از سوپرمارکت‌های قدیمی که مشتری‌های زیادی دارد. «مریم بیات» از اعضای هیئت زینب(س) مطلع می‌شود که در این سوپرمارکت پر رفت‌وآمد از ابتدای شیوع «کرونا» چند خانواده نیازمند حساب دفتری دارند و بدهی‌شان تا سقف ۳۰۰ هزار تومان پر شده‌است. افراد نیازمند و آبرومند گاهی می‌آیند و داخل کیسه‌ای چند تخم‌مرغ و یک رب گوجه‌فرنگی کوچک می‌اندازند و آرام و خجالت‌زده به‌گونه‌ایی که مشتری دیگری متوجه نشود، به صاحب سوپرمارکت می‌فهمانند که پول خریدهایشان را خیلی زود می‌آورند. بیات در این‌باره می‌گوید: «صندوق خیریه‌ای با نام «همدلی‌های کوچک» در هیئت داریم که بانوان خیر به‌صورت ماهانه و براساس نیازهای مناسبتی مبالغی را ویژه تسویه حساب دفتری افراد و خانواده‌های نیازمند جمع‌آوری می‌کنند. به‌ویژه از زمانی که کرونا شیوع پیدا کرد و بسیاری از هم‌محله‌ای‌ها منبع درآمد خود را از دست دادند و یا بانوان سرپرست خانواری بودند که درآمدشان بسیار محدودتر از پیش شده بود. بنابراین، دست به کار شدیم تا در این شرایط سخت اقتصادی گره‌ای هر چند کوچک از مشکل آنها بگشاییم. از ابتدای سال تاکنون، بیش از ۱۵ میلیون تومان حساب دفتری و بدهی این افراد و خانواده‌هایشان را تسویه کرده‌ایم.» بیات هم‌چنین ادامه می‌دهد: «در محله «شهید دستغیب» بیشترین حساب‌های دفتری و بدهی را تسویه کرده‌ایم که شاید به سبب وجود تراکم قشری از افراد باشد که بضاعت مالی اندکی دارند. البته همکاری کاسبان و مالکان سوپرمارکت‌ها را نباید فراموش کرد که با اعتماد به افراد نیازمند، برایشان حساب دفتری باز می‌کنند. محله‌های دیگری که بیشترین فعالیت را در آنها داشته‌ایم، محله «دکتر هوشیار» و محله «امامزاده عبدالله»(ع) است که با توجه به میزان نذرهای معنوی در هیئت، به دنبال راه‌اندازی کارگاه‌های کارآفرینی با موضوع مشاغل ساده خانگی هستیم تا از حداقل مهارت و استعداد افراد به نفع سودآوری‌های مالی‌شان استفاده کنیم. البته این میان نیاز است که مراکزی مانندسراهای محله یا تولیدی و کارگاه‌های خصوصی هم آستین بالا بزنند و در مشارکت با ما به اجرای طرح «کارآفرینی محلی» کمک کنند.»


زهرا مددی/ یکی از اعضای هیئت بانوان

رسم مهرورزی در محله‌های قدیمی پایتخت
حساب دفتری ۲ خانواده نیازمند در محله دکتر هوشیار تسویه و سبد ارزاق پروتئینی نیز به در خانه‌شان ارسال می‌شود. «زهرا مددی» یکی دیگر از اعضای هیئت بانوان، مأمور می‌شود تا به‌صورت تلفنی و در کمال احترام به آن خانواده‌ها اطلاع دهد که حسابشان تسویه شده است. مددی می‌گوید: «سوپرمارکت «حاج اکبر» سال‌های سال است که در این محله فعال است. معمولاً هم حساب‌های دفتری بسیاری آنجا باز است چراکه حاج اکبر عادت ندارد کسی دست خالی از مغازه‌اش بیرون برود. هیئت محلی ما نیز چون این کاسب خوش‌نام و خیر را می‌شناسد، هر ماه سری به سوپرمارکت او می‌زند و تا جایی که مقدور باشد حساب‌های دفتری را تسویه می‌کند. این نوع از کارهای خیر در محله‌های قدیمی بسیار رایج است چراکه پدران و مادران ما باور داشته‌اند نباید تو سیرباشی و همسایه‌ات گرسنه. ما نیز با این روحیه تربیت و بزرگ شدیم و چرخه فعالیت‌های خیرخواهانه آنها را پیش بردیم. حتی سبدهای ارزاق ویژه مناسبت‌های مختلف مانند شب «یلدا»، «نوروز»، آغاز سال تحصیلی یا حلول ماه مبارک «رمضان» تهیه و توزیع می‌کنیم. البته در ایام کرونا توزیع پک‌های بهداشتی از جمله مواد ضدعفونی‌کننده، ماسک و دستکش هم داشته‌ایم. چراکه واقعاً برخی از خانواده‌ها اینجا شناسایی شده‌اند که حتی از خرید ماسک به‌صورت روزانه هم عاجز هستند. بنابراین، همت بیشتری از خیّران و نیکوکاران انتظار می‌رود. امیدوارم هر کسی که توانایی دارد، گره‌ای هر چند کوچک به شکرانه نعمت‌هایش از مشکلات دیگران باز کند تا این رسم مهرورزی نیز به جریان خود ادامه پیدا کند.»

فعالیت‌های متنوع نیکوکاران
داروخانه‌های این منطقه یکی دیگر از اماکنی هستند که بانوان خیر آنجا هم مراجعه می‌کنند تا فردی از خانواده نیازمند برای علاج دردهای جسمی، ناتوان نماند. «مرضیه خادمی» هم از اعضای هیئت زینب(س) است که می‌گوید: «از طریق معتمدان محله متوجه شدیم برخی خانواده‌های نیازمند به هنگام بیماری، توانایی مالی استفاده از خدمات درمانی را ندارند و بر همین اساس، به شیوه‌های خود درمانی روی می‌آورند. با چند پزشک خیر صحبت کردیم تا شرایط ویزیت رایگان یا کم‌بها برای آنها فراهم شود. از سویی داروخانه‌هایی هم هستند که برای تسویه حساب دفتری برخی اهالی به آنها سر می‌زنیم.» برگزاری جشن تولد ویژه ایتام، تهیه ویلچر، خرید سمعک، اعطای وام‌های قرض‌الحسنه، جمع‌آوری کمک هزینه‌های آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد و مالی از دیگر اقدامات خداپسندانه هیئت زینب(س) و گروه همدلی‌های کوچک است که خادمی در توضیح آنها می‌افزاید: «جمع بانوان محله امامزاده عبدالله(ع) در هر موضوعی که خانواده و فردی نیازمند گرفتار شده باشد، ورود می‌کند تا دلی غمگین نماند. تاکنون ۲ ویلچر و ۳سمعک برای افراد نیازمند خریداری شده است. اینها به این معنی نیست که اعضای این هیئت بسیار ثروتمند و یا توانایی مالی آن‌چنانی دارند، خیر. خیلی از ما کلی قسط و اجاره با حقوق‌های اندک داریم. اما قطره قطره‌هایمان را کنار هم می‌گذاریم تا دریایی از مهر شود. گاهی حتی کسانی هستند که برای مثال، کمک‌های ۱۰ هزار تومانی به صندوق خیریه می‌کنند. این مبالغ اندک در نهایت به همان ویلچر یا سمعکی تبدیل می‌شود که نمی‌توانید تصور کنید چقدر دل یک همسایه را شاد می‌کند.»

 

این خبر را به اشتراک بگذارید