زکیه صفری / سفالگر محله ابوذر
هنر باعث توانمندی هنرمند میشود
سفالگری یکی از هنرهای اصیل و قدیمی ایرانی است که در عصر حاضر هم طرفداران خودش را دارد. این هنر پیشینه کهنی دارد وهنوز هم از جایگاه ویژهای در جامعه ما برخوردار است. «زکیه صفری» یکی از بانوانی است که از ۶ سال پیش به این حرفه رو آورده و آن را وسیلهای برای آرامش فکری خودش میداند. میگوید: «چند سالی است کلاسهای آموزش سفالگری در مراکز فرهنگی و هنری شهر برگزار میشود.
کودکان علاقه زیادی به سفالگری دارند و این هنر در ایدهپروری آنها تأثیر زیادی دارد.» به باور این هنرمند، یادگیری هنر باعث کشف استعدادها و توانمند شدن خلاقیت بانوان میشود. او خودش ۶ سالی میشود در کنار سفالگری، میناکاری روی ظروف سفالی را انجام میدهد. میگوید: «این کار تمرکز زیادی میخواهد و اوقات فراغت را پر میکند.» او توصیه میکند، بانوان چه شاغل و چه خانهدار بهتر است هنری را دنبال کنند. چراکه معتقد است، کارهای هنری اگر درآمدزایی چشمگیری نداشته باشند اما فرد را توانمند میکنند. شاید بعضی از بانوان فضای کوچک آپارتمانی را مانع برپا کردن وسایل سفالگری در خانه بدانند.
البته حق دارند اما صفری راه دیگری پیشنهاد میدهد و آن میناکاری روی سفال است. میگوید: «کوزه یا ظرفهای سفالی را میتوان تهیه کرد و با رنگآمیزی روی این ظروف به آنها نقش و نگار زیبا بخشید. قیمت کوزهها چند برابر میشود.» او در پارکینگ خانهاش کورهای ایجاد کرده تا بتواند سفالهای رنگآمیزی شده را پخته و برای فروش به بازار عرضه کند.»