• پنج شنبه 18 بهمن 1403
  • الْخَمِيس 7 شعبان 1446
  • 2025 Feb 06
سه شنبه 14 بهمن 1399
کد مطلب : 123554
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/v27Eg
+
-

جشنواره سی‌و‌نهم به روایت آمار


3روز از برگزاری جشنواره تئاتر فجر می‌گذرد و هنوز نمی‌توان درباره کیفیت آثار منتخب و برگزاری جشنواره سی‌ونهم در بخش‌های مختلف قضاوت کرد. جشنواره‌ای که به شکل ملی برگزار شده و بودجه‌اش نسبت به دوره قبل نزدیک به 2میلیارد تومان کاهش یافته است. هر چند تعطیلی مداوم سالن‌های تئاتر و سردرگمی گروه‌های نمایشی سال سختی را برای تئاتر کشور رقم زده است.
اجرای ۴۸ نمایش صحنه‌ای
براساس جدول ارائه شده از سوی دبیرخانه تئاتر فجر، این دوره در ۱۱ بخش نهایی برگزار می‌شود که این بخش‌ها شامل ۶ بخش اجرایی با میزبانی از ۱۰۷ نمایش از تهران و دیگر استان‌ها و 5بخش غیراجرایی است. از مجموع ۱۰۷ نمایش راه‌یافته به جدول نهایی سی‌ونهمین جشنواره سراسری تئاتر فجر در ۶ بخش اجرایی۴۹ نمایش از تهران یعنی ۴۶ درصد آثار و ۵۸ نمایش از سایر استان‌ها که در مجموع ۵۴ درصد آثار را به‌خود اختصاص داده را شامل می‌شود. در بخش آثار صحنه‌ای (با ۲ زیر مجموعه آثار رقابتی و غیررقابتی) در مجموعه ۴۸ نمایش حضور دارند که از این میان ۲۸ نمایش از تهران (۵۸ درصد آثار) و ۲۰ نمایش به سایر استان‌ها (۴۲درصد آثار) تعلق دارد. در بخش آثار خیابانی (با ۲ زیرمجموعه آثار رقابتی و بخش ویژه سرباز انقلاب) در مجموع ۳۹ نمایش حضور دارند که از این میان ۸ نمایش از تهران (۲۱ درصد آثار) و ۳۱ نمایش به سایر استان‌ها (۷۹ درصد آثار) اختصاص پیدا کرده است.
اصفهان در صدر فجر ۳۹ 
از میان آثار نمایشی شرکت کننده؛‌استان اصفهان با ۱۲ گروه نمایشی با اختلاف فاحشی نسبت به ۲ استان ایلام وکردستان که هر کدام با ۵ گروه نمایشی در رتبه دوم این دوره از جشنواره تئاتر فجر حضور دارند، در جایگاه نخست ایستاده است. بعد از 3استان نام‌برده، رتبه سوم به استان کرمانشاه با ۴ نمایش، رتبه چهارم به استان‌های خراسان رضوی، هرمزگان و همدان هر کدام با ۳ نمایش، رتبه پنجم به استان‌های آذربایجان شرقی، البرز، بوشهر، خوزستان، قزوین، کرمان، گلستان، گیلان و مازندران هر کدام با ۲ نمایش و در نهایت رتبه ششم به استان‌های خراسان شمالی، زنجان، سیستان و بلوچستان، فارس و یزد هر کدام با یک نمایش، تعلق دارد.

این خبر را به اشتراک بگذارید