• چهار شنبه 19 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 8 رجب 1446
  • 2025 Jan 08
پنج شنبه 25 دی 1399
کد مطلب : 121902
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/kRKJN
+
-

با دستباف‌های رکوردشکن ایرانی آشنا شوید

قالیچه 850میلیارد تومانی

استفاده از فرش دستباف به‌عنوان زیرانداز ریشه در فرهنگ و تمدن برخی کشورهای آسیایی دارد. آنطور که در روایت‌های تاریخی آمده، نخستین قالیچه‌هایی که با دست بافته شده‌اند به برخی کشورهای غرب آسیا ازجمله ترکیه تعلق دارند و قدمت آنها حدود 4هزار سال برآورد می‌شود. بین باارزش‌ترین فرش‌های دنیا همیشه اثری از فرش‌های ایرانی هم دیده می‌شود و با اطمینان می‌توان گفت که بسیاری از گران‌قیمت‌ترین فرش‌های دنیا به دوره‌های تاریخی مختلف ایران زمین تعلق دارند. این گزارش شما را با فرش‌های ایرانی که نامشان در فهرست گران‌ترین فرش‌های دنیا قرار گرفته آشنا می‌کند.

 قالی کلارک سیکل برگی
  کرمان

وقتی چکش حراج سه بار روی میز خورد، کمتر کسی باور می‌کرد فرشی که قیمت پایه آن ۹ میلیون دلار تعیین شده بود در حراجی سوثبی نیویورک حدود 34میلیون دلار فروش رفته باشد. قالی کلارک سیکل برگی که گفته می‌شود در کرمان بافته شده اکنون گران‌ترین فرش دنیا محسوب می‌شود. این قالی چهارمتری علاوه بر اینکه یک اثر هنری است یک عتیقه محسوب می‌شود چرا که در دوره صفوی بافته شده و تا قرن بیستم به ویلیام کلارک، سناتور و میلیاردر معروف آمریکایی تعلق داشته است. با یک حساب سرانگشتی این قالی هم‌اکنون 850میلیون تومان قیمت دارد.

 زیگلر محل
  محل بافت: اراک

این قالی با گذشت سال‌های طولانی آسیب دیده و چندان سالم نیست اما چه ‌کسی است که نداند فرش ایرانی اصالت دارد و آسیب‌های احتمالی از ارزش آن کم نمی‌کند. فرش زیگلر محل در حراجی حدود ۱۷۰هزار دلار فروخته شده که به‌گفته کارشناس‌ها بیش از ۶ برابر قیمت پایه آن بوده است. این قالیچه به طول 7متر و عرض 5متر بافته شده و در مقایسه با سایر قالیچه‌های کمیاب بزرگ‌تر است. تاریخ بافت این قالیچه به‌طور دقیق مشخص نیست اما گفته می‌شود که در مناطق مرکزی ایران و احتمالا اراک بافته شده است. طرح و نقشه این قالیچه به حدی زیباست که سالم نبودن آن هم باعث نشده کلکسیونرها از خریدنش صرف‌نظر کنند.

 قالی گلدانی
  محل بافت: کرمان

قالی گلدانی کرمان از گران قیمت‌ترین فرش‌های دنیاست. این قالی در سال۲۰۱۰ با قیمت ۱۰,۲ میلیون دلار به فروش رسید و در میان گران‌قیمت‌ترین فرش‌های دنیا رکورد ثبت کرد. این قالی ۳,۵ متر طول و ۱,۵ متر عرض دارد و در قرن هفدهم میلادی بافته شده است. قبلا از حراجی نیویورک پیش‌بینی می‌شد که این قالی 200هزار یورو قیمت بخورد اما در نهایت به بیش از 10میلیون دلار به فردی ناشناس فروخته شد. قالی گلدانی کرمان به‌دلیل نوع طراحی و قالی‌های زیبایش زبانزد است و در سراسر دنیا طرفداران
بسیاری دارد.

 قالیچه ابریشمی
  محل بافت: اصفهان

از دیگر فرش‌های گران‌قیمت دنیا می‌توانیم به قالیچه ابریشمی اصفهان اشاره کنیم که مثل قالیچه ترنج‌دار تبریز جزو گران‌قیمت‌ترین فرش‌های دنیا بود. این قالیچه در سال ۲۰۰۸ ۴,۴۵‌میلیون دلار در حراجی معروف کریستی لندن فروخته شد و همان موقع همه معادلات بازار جهانی فرش را بر هم زد. گفته می‌شود این فرش به قرن شانزدهم میلادی تعلق دارد و در مناطق مرکزی ایران بافته شده اما به قالیچه ابریشمی اصفهان معروف است. این قالیچه که ۲,۵متر طول و ۱,۵متر عرض دارد از ابریشم خالص و بسیار باکیفیت بافته شده است و گره‌های آن تراکم بالایی دارند.

  قالی مدالیون
  محل بافت: تبریز

فرش تبریز شهرت جهانی دارد و دلیلش هم این است که قدیمی‌ترین قالیچه‌های دنیا در این شهر بافته شده است. قالی‌های تبریز از گران‌قیمت‌ترین فرش‌های دنیا محسوب می‌شوند و در طرح‌های مختلف و رنگ‌های گوناگون بافته می‌شوند. فرش و قالیچه مدالیون در مقایسه با بسیاری از فرش‌های تبریز شهرت بیشتری دارد. این قالیچه مدالیون هم در حراجی سوتبی به قیمت ۱۸۲,۵۰۰ دلار به فروش رسیده است. این قالی به طول 7متر و عرض 4متر است و تنوع رنگ بالایی دارد. این قالی به قرن هجدهم میلادی تعلق دارد و به همین دلیل با قیمت گزافی خرید و فروش می‌شود.

  فرش ترنج‌دار
  محل بافت: تبریز

فرش ترنج‌دار تبریز تا چند سال قبل، عنوان گران‌قیمت‌ترین قالی دنیا را یدک می‌کشید اما به‌مرور قافیه را به سایر رقبای ایرانی واگذار کرد. این قالی که ۶,۵متر طول و ۴متر عرض دارد متعلق به آذربایجان شرقی و شهر تبریز است و بین کلکسیونرها مشتریان زیادی دارد. استفاده از طرح‌های مدالیون، فرش تبریز را از سایر فرش‌های زینتی و گران‌قیمت متمایز کرده و بسیاری از مشتریان فرش برای اینکه یک تخته از این فرش‌ها را در مجموعه‌شان داشته باشند مبالغ کلانی پرداخت می‌کنند. فرش ترنج‌دار تبریز به قرن ۱۶ میلادی تعلق دارد و ۲,۴ میلیون دلار قیمت خورده است.

این خبر را به اشتراک بگذارید