بهجای گوشت و مرغ، قارچ بخورید!
جایگزین گیاهی برای سفره ایرانی
احسان بهرام غفاری
زمزمه گرانی و نایابی گوشت از سال65 آغاز شد. ستون خوانندگان روزنامههای آن زمان، همگی از قیمت گوشت و نبودن آن گله داشتند و دولت در یک اقدام عجیب، مردم را دعوت به خوردن قارچ بهجای گوشت کرد تا آبها از آسیاب بیفتد. توجیه مسئولین هم این بود که قارچ به اندازه گوشت قرمز پروتئین لازم بدن را تامین میکند و قیمت ارزانتری هم دارد. اما با ورود به سال66، مرغ نیز به جرگه نایابان و گرانها پیوست و حالا علاوه بر گوشت قرمز، نایاب شدن مرغ هم دلالانی را پرورش داده بود که این موجود زبان بسته را با قیمتی گزاف، زیرمیزی و یا عیان، به فروش برسانند و کوپن را دور بزنند. گلایههای مردم از قیمت سرسامآور گوشت سفید از همه جا بلند بود و مسئولان هم وعدههایی برای کنترل بازار و مبارزه با گرانفروشان و محتکران دائما به سمع و نظر مردم میرساندند، اما در عمل چیزی دیده نمیشد.