• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
یکشنبه 23 آذر 1399
کد مطلب : 118621
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/KrG5M
+
-

آخرین نشست کمیسیون برجام در دوران ترامپ

لاوروف: از مواضع کشورهایی که می‌خواهند علاوه بر مسئله هسته‌ای مسائل دیگر را در برجام مطرح کنند حمایت نمی‌کنیم

دیپلماسی
آخرین نشست کمیسیون برجام در دوران ترامپ


 کمیسیون مشترک برجام روز چهارشنبه برای آخرین بار در دوران دولت ترامپ تشکیل جلسه می‌دهد و شاید این آخرین نشست این کمیسیون بدون حضور آمریکا باشد. جو بایدن، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا منتقد خروج آمریکا از برجام بوده و وعده داده به این توافق بازخواهد گشت. 3 روز قبل جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی دولت بایدن گفته بود: دولت بایدن می‌خواهد با پیوستن مجدد به توافق هسته‌ای و واداشتن تهران به عمل کردن به مفاد این توافق منطقه‌ای،  (برنامه) ایران را دوباره تحت کنترل درآورد و در مقابل آمریکا آماده خواهد بود به مفاد توافق 2015وفادار باشد. سالیوان افزوده: بایدن سعی خواهد کرد خسارتی را که تیم او معتقد است با اقدام رئیس‌جمهور ترامپ به خارج کردن آمریکا از توافق هسته‌ای در سال 2018ایجاد شده، جبران کند که به‌معنای لغو تحریم‌های چند میلیارد دلاری برای تهران است که باب «مذاکرات بعدی» درباره مسائل گسترده‌تر را باز خواهد کرد. اظهارات سالیوان در حالی است که پیش از این مقامات ایران هرگونه مذاکره مجدد درباره برجام را رد کرده‌اند. در همین رابطه سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه هم با بیان اینکه موضع ایران درباره برجام سنجیده است و از آن حمایت می‌کنیم، تصریح کرد: از مواضع کشورهایی که می‌خواهند علاوه بر مسئله هسته‌ای مسائل دیگر را در برجام مطرح کنند حمایت نمی‌کنیم. برجام نباید مورد بازنگری و تجدید نظر قرار گیرد و در آن مسائل دیگر مطرح شود. به گزارش ایرنا لاوروف افزود: در مورد امکان بازگشت آمریکا به برجام من نمی‌توانم تخیل پردازی کنم و واشنگتن باید خود به این سؤال پاسخ دهد.
وزیر امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد: ما تحریم‌های یکجانبه غرب را نمی‌پذیریم و با اقدامات مشخص از جمهوری اسلامی ایران حمایت می‌کنیم. این اقدامات را در اینجا برنمی‌شمرم زیرا حساس است. ولی در تهران این را می‌دانند.
روسیه به همراه چین 2 عضو شورای امنیت سازمان ملل هستند که با ایران در موضوع هسته‌ای همسو بوده‌اند و ایران با هر دو کشور درصدد انعقاد برنامه جامع همکاری‌های اقتصادی بلندمدت است.
از طرفی ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در سخنرانی خود در نشست شورای‌عالی اقتصادی اوراسیا که به‌صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت که تصمیم گرفته شده یک منطقه آزاد تجاری میان اعضای این سازمان در یک طرف و جمهوری اسلامی ایران در طرف دیگر ایجاد شود.
برخلاف چین و روسیه و حتی اتحادیه اروپا که تمایلی به باز کردن مسائل جدید در برجام ندارند، کشورهای عربی، آمریکا و برخی کشورهای اروپایی ازجمله فرانسه و آلمان درخواست‌هایی را در این رابطه مطرح کرده‌اند، اما آنچه همه طرف‌ها غیر از رژیم صهیونیستی و عربستان به آن اذعان می‌کنند، لزوم بازگشت بی‌قید و شرط دولت بایدن به توافق هسته‌ای موسوم به برجام است.
در همین رابطه وزیر امور خارجه اتریش تصمیم رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا برای بازگشت به توافق هسته‌ای با ایران را دلگرم‌کننده خواند و با بیان اینکه وین به‌طور قطع سهم خود را برای تسهیل مذاکرات بین طرف‌ها ایفا خواهد کرد، گفت: همه طرف‌ها باید به برجام که الگوی عالی‌ترین سطح نظام چندجانبه گرایی است، برگردند.

   نشست برجام مجازی برگزار می‌شود

نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح معاونان و مدیران سیاسی وزارت خارجه‌های ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس) به ریاست هلگا اشمید، دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا، روز چهارشنبه (۲۶ آذر ۱۳۹۹) به‌صورت ویدئو کنفرانس برگزار خواهد شد. براساس اعلام کانال اطلاع‌رسانی اخبار معاون سیاسی وزارت خارجه، سیدعباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه، ریاست هیأت کشورمان را در نشست کمیسیون مشترک برجام برعهده خواهد داشت.

این خبر را به اشتراک بگذارید