• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
دو شنبه 26 آبان 1399
کد مطلب : 115902
+
-

سینما/ ابراهیم کارگردان موسی

احمد میرعلایی از انتخاب ابراهیم حاتمی‌کیا به‌عنوان سومین کارگردان پروژه تاریخی حضرت موسی ع می‌‌گوید

سینما/ ابراهیم کارگردان موسی

فهیمه پناه‌آذر- روزنامه نگار

اوایل دهه‌90، فرج‌الله سلحشور بعد از پایان‌ پخش سریال «حضرت یوسف (ع)» بر آن شد تا سریال «حضرت موسی (ع)» را نیز جلوی دوربین ببرد؛ سریالی که جزو پروژه‌های بزرگ سیما به‌حساب می‌آید، اما این کارگردان سال94از دنیا رفت و این پروژه‌ مسکوت ماند. بعدها جمال شورجه، به‌عنوان کارگردان این مجموعه انتخاب شد. شورجه هم دچار بیماری شد و با بهبودی حال این کارگردان و توصیه تیم پزشکی، وی به این پروژه باز‌گشت. اما با سکته مغزی این کارگردان و طولانی‌تر شدن زمان استراحت‌ او به‌نظر می‌رسد که هم‌اکنون نمی‌تواند همراه پروژه حضرت موسی (ع) باشد و با موافقت ایشان و انتخاب سازمان، ابراهیم حاتمی‌کیا قرار است کارگردانی این سریال تاریخی را بر ‌عهده بگیرد. ابراهیم حاتمی‌کیا تاکنون کارگردانی 2 سریال تلویزیونی «خاک سرخ» و «حلقه سبز» را در آغاز و میانه دهه 80 در کارنامه کاری خود دارد و سریال حضرت موسی(ع) نخستین کار تاریخی او در میان کارهای تلویزیونی و سینمایی‌اش به شمار می‌رود.
این کارگردان قرار است با همان تیم قبلی نویسندگان یک‌بار دیگر فیلمنامه این سریال را بازنویسی کند و در این بازنویسی از گروه نویسندگان به سرپرستی سعید بهمن‌پور بهره خواهد برد و بنا دارد پس از بازنویسی متن، سریالی بسازد که به گفته مدیران سازمان مشابه آن در ایران ساخته نشده است! مذاکره مسئولان صدا و سیما با حاتمی‌کیا، از حدود 2 ‌ماه پیش آغاز شده بود که در نهایت او کارگردانی این سریال را پذیرفت. حاتمی‌کیا درباره پذیرفتن کارگردانی این سریال تاریخی که آن را نوعی ادای دین به مرحوم سلحشور می‌داند، تأکید کرده است: «در میان آثار متعددی که ساخته‌ام، جای یک کار قرآنی را خالی می‌بینم و به همین علت باانگیزه و علاقه این مسئولیت سنگین را می‌پذیرم.»

بازنویسی حق طبیعی کارگردان جدید است
احمد میرعلایی، تهیه‌کننده این سریال که عنوان کرده بود سریال برای سال ۱۴۰۰ آماده می‌شود حالا از تعویق تولید و پخش آن خبر می‌دهد و به همشهری می‌گوید: «کارگردان جدید وارد پروژه شده و حق طبیعی اوست که سریال را بازنویسی کند همانطور که وقتی جمال شورجه وارد پروژه شد قرار بود تا بخش اجرایی آن را بازنویسی کند. هنوز هیچ‌چیز قابل پیش‌بینی برای تولید و پخش نیست.» میرعلایی، تهیه‌کننده سریال حضرت موسی (ع) درباره انتخاب ابراهیم حاتمی‌کیا به‌عنوان کارگردان این سریال تاریخی به همشهری می‌گوید: «بعد از سکته مغزی آقای شورجه، نگرانی ما سلامتی ایشان بود. تلاش بر این بود که با گذشت زمان سلامتی کامل حاصل شود و خدا را شکر حالشان نسبت به گذشته مساعد‌تر است اما در شرایط حال با بررسی‌های صورت‌گرفته با توجه به سنگینی پروژه پیش‌بینی می‌شود سپردن مسئولیت کار به ایشان روند مسیر دستیابی به سلامتی کامل وی را با مشکلاتی مواجه سازد و بنا به فرمایش دکتر علی‌عسکری، رئیس سازمان صدا و سیما « حفظ سلامت شخصیتی ارزشمند و فرهنگی چون جمال شورجه برای ما اهمیتی بیشتر از ساخت سریال داشته و خواهد داشت.» لذا با پیشنهاد و رضایت خود آقای شورجه که ساخته شدن این سریال قرآنی با بهترین کیفیت را مهم‌ترین مسئله می‌دانند و توقف آن را مصلحت نمی‌دانند؛ قرار شد شخصی در جایگاه کارگردان برای پیشبرد سریال انتخاب شود؛ با مشورت آقای شورجه چند گزینه برای انتخاب معرفی شدند که با توجه به‌نظر سازمان و ویژگی‌هایی که حاتمی‌کیا داشت از ایشان درخواست همکاری شد و ایشان هم پذیرفتند.»

شورجه در کنار حاتمی‌کیا خواهد بود
احمد میرعلایی از همکاری و تعامل میان حاتمی‌کیا و شورجه می‌گوید: «وقتی حاتمی‌کیا آمد شرط خودشان این بود که حتما جمال شورجه در پروژه باشد و خود شورجه نیز از حضور حاتمی‌کیا که از اصلی‌ترین گزینه‌های انتخابش بود؛ بسیار خوشحال شد. آنچه در این میان مهم است مسئله سلامتی کامل این کارگردان است. سازمان و سیما فیلم به‌عنوان متولیان اصلی این کار تامل لازم را به‌کار بردند تا حال وی برای ادامه کار مساعد شود اما در این اواخر این نگرانی پیش آمد که اگر ایشان مسئولیتی سنگین بپذیرند شاید سلامتی‌شان به خطر بیفتد و البته به‌طور حتم در آینده، جمال شورجه در این مسیر به پروژه کمک خواهد کرد.» وی درباره شایعات پیش‌آمده این سریال الف ویژه محصول سیمافیلم نیز می‌گوید:«وقتی اینگونه پروژه‌ها شروع می‌شوند عده‌ای از روی بی‌اطلاعی و گاه حب و بغض به این شایعات می‌پردازند؛‌ به قول رندی شنونده باید عاقل باشد و ما قرار نیست به همه شایعات پاسخ بدهیم و ترجیحمان این است که انرژی و تلاشمان را صرف  کنیم تا این سریال به بهترین شکل ممکن ساخته شود.» به گفته میرعلایی، در این پروژه سعی می‌شود از تمام عوامل ایرانی استفاده شود. میرعلایی همچنین درباره انتخاب عوامل و بازیگران توضیح می‌دهد: « با توجه به حضور حاتمی‌کیا، هیچ قراردادی بسته نشده و البته در دوره شورجه یک سری انتخاب صورت گرفته بود و وارد قرارداد هم شده‌ بودیم اما این حق کارگردان جدید است که تصمیمات و انتخاب‌های خود را داشته باشد.» باید منتظر ماند و دید نخستین تجربه تاریخی کارگردان نام‌آشنای سینمای ایران چگونه از کار درخواهد آمد و آیا او می‌تواند موفقیت پروژه‌های تاریخی تلویزیون را تکرار کند یا نه.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید