• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 12 آبان 1399
کد مطلب : 114606
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/o2JOz
+
-

شریک موقوفه آقمشهد: تسلیم رأی قوه قضاییه در سرنوشت آقمشهد هستیم

سیدمحمد فخار- خبرنگار

در پی انتشار 8مورد تحریف اساسی در بازنویسی سند وقفی جنگل آقمشهد که دیروز در روزنامه همشهری منتشر شد، شریک متولی این وقف برخی از این موارد را تأیید و اعلام کرد که رأی قوه قضاییه در این پرونده فصل‌الخطاب همه است. محمد قنبریان آقمشهدی بهره‌بردار و شریک متولی وقف 5600هکتار جنگل‌های هیرکانی در گفت‌وگو با همشهری اعلام کرد که برخی موارد اختلافی در کتیبه و سند بازنویسی‌شده سال 1218 قمری وجود داشته است.
به گزارش همشهری، پرونده عجیب‌ترین وقف تاریخ کشور هم‌اکنون با رأی رئیس قوه قضاییه، مخالف شرع تشخیص داده شده و برای صدور رأی نهایی در این‌باره به دیوان عالی کشور ارجاع شده است. پیش از این در اسفندماه سال98 این دیوان، رأی نهایی را به نفع وقف داده بود. اما پیگیری‌های روزنامه همشهری موجب شد این پرونده که می‌تواند مصداق بزرگی از دست‌اندازی به منابع طبیعی و انفال باشد، بار دیگر در مراجع قضایی رسیدگی شود. دیوان عالی کشور می‌تواند مستند به موارد تحریف، وقف جنگل‌ آقمشهد را ابطال کند.
مطابق فتوای رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید، وقف انفال که سرمایه عمومی محسوب می‌شود باطل است، چراکه فرد تملکی بر آن ندارد. براساس اسناد منتشرشده در روزنامه همشهری نیز، 8مورد دستکاری در سال1218 قمری در مرحله بازنویسی سند وقف جنگل آقمشهد صورت گرفته که طبق دستور شرع، حرام است و می‌تواند تغییری جدی در اصل وقف پدید آورد.
محمد قنبریان شریک متولی وقف آقمشهد، حالا درباره بررسی این پرونده در قوه قضاییه به همشهری می‌گوید: این بررسی به نتیجه می‌رسد و نباید شایعه‌پراکنی برخلاف قانون صورت بگیرد. البته می‌دانیم که این بررسی بر اثر تحقیق است و وقف هم شرعی بوده، اما باید اصل و جزئیات نیز بررسی شود. نتیجه هرچه باشد ما می‌پذیریم و نظر کارشناسان را قبول داریم. وی درباره اینکه میرعبدالله ساروی واقف اصلی بوده، می‌افزاید: زمان آغاز وقف مربوط به حکومت علویان در مازندران بوده و اگر هم اسم ساروی در کتیبه دور قبر نباشد، دلیل نمی‌شود وقف نبوده باشد. یا مثلا اینکه اسم کلیج خیل و کرخیل یا اسم خود آقمشهد در کتیبه نیست، اصلا نباید هم باشد. اصلا آن سند1218 برای آن است که اگر متولی نباشد شرایط چطور پیش برود و این موارد روی کتیبه نبوده است. حتی متصرفی و غیرمتصرفی هم در کتیبه نبوده و بعدا اداره اوقاف این روند را گذاشته تا موقوفه مدیریت شود. وی در پاسخ به این پرسش همشهری که اگر متوجه شوید در اصل وقف دست برده شده و تحریفی صورت گرفته است چه واکنشی خواهید داشت، تأکید کرد: وقف، کارشناسانی دارد که می‌توانند این موارد را متوجه شوند و باید به دقت کتیبه قبر و سند سال1218 قمری را بررسی کنند تا به اصل وقف رسیدگی شود و مشخص شود موارد وقفی چه بوده تا به همان موارد عمل شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید