• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
یکشنبه 11 آبان 1399
کد مطلب : 114458
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/zpl6Y
+
-

آمران سلامت منطقه 11 برای مقابله با کرونا به میدان آمدند

ماسک بزن هموطن!

ماسک بزن هموطن!

فاطمه عسگری نیا

  نه از زلزله خبری است نه از سیل و سیلاب! اما باز عرصه شهر پر شده از داوطلبانی که با لباس‌های سفید و قرمزشان به یاری همشهری‌هایشان آمده‌اند؛ این بار در مأموریتی متفاوت، آن هم به دعوت رهبر خود. نامشان آمران سلامت است. آمده‌اند تا در جبهه مقابله با شیوع بیماری کرونا هم شهروندان را متحد کنند هم آنها را به ابزار بهداشتی، از جنس ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده، تجهیز کنند. میدان انقلاب نقطه‌ای بود که به‌صورت نمادین اجرای این طرح را بررسی کنیم.

«آقا! لطفاً ماسک را کامل روی صورت قرار دهید.»، «خانم! اگر ماسک ندارید، ما تقدیم می‌کنیم.»، «دوست بزرگوار! با زدن ماسک به مبارزه با کرونا برویم.» اینها جملاتی که همراه با لبخند و با لحنی دوستانه بین جوان‌های داوطلب هلال‌احمر و شهروندان تهرانی رد و بدل می‌شود؛ آنقدر دوستانه و صمیمی که نه به کسی بر می‌خورد نه کسی از شنیدنش دلخور می‌شود. آنها که ماسک دارند دستی به نشانه خداقوت برای داوطلبان جوان تکان می‌دهند و می‌روند. آنها که با کمک آمران ماسک می‌گیرند هم با گفتن دم شما گرم و مشت کرونایی که به رسم رفاقت به‌هم می‌زنند از کنار آمران رد می‌شوند.

می گویند با دل و جان به میدان آمده‌ایم، دختران و پسران جوانی که در قالب تیم‌های متعدد دور میدان ایستاده‌اند.
زهرا ساعی فرد، دانشجوی مهندسی پزشکی، از فعالیتش در جمعیت هلال‌احمر، به‌عنوان عضو داوطلب، یک سال می‌گذرد. دلیل حضورش را در این طرح اطاعت از رهبری و کمک به همشهریانش عنوان می‌کند و می‌گوید: «همه باید در این شرایط به یکدیگر کمک کنیم. هریک نفر که در این طرح آموزش می‌بیند و آگاه می‌شود، جان 30 نفر را نجات می‌دهد. سرعت اپیدمی بالا رفته و چاره‌ای جز مقابله با آن در سایه همدلی نداریم.»

در جبهه سلامت آماده ایم
زهرا ساعی فرد می‌گوید: «روزی که به جمعیت هلال‌احمر پیوستم، گمان می‌کردم فقط در حوادث و بلایای طبیعی می‌توانم کمک حال مردم باشم، اما خوشحالم که در این برهه سخت هم سهمی برای خدمت یافتم.»
 با مهربانی مردم را به زدن ماسک و رعایت اصول بهداشتی دعوت می‌کند. پیرمردی که با کمک او ماسک بر چهره می‌زند، می‌گوید: «ماسک راه نفسم را می‌گیرد.» زهرا صبورانه پاسخ می‌دهد: «در عوض، شما را برای خانواده و ما نگه می‌دارد.» پیرمرد لبخندی رضایتمندانه از شنیدن این پاسخ نثار این آمر می‌کند و با دعای «پیر شی جوون» از او خداحافظی می‌کند.
زهرا مشغول آموزش شهروندان می‌شود. در گوشه دیگر پایگاه محمد شاهی، دیگر عضو داوطلب جمعیت هلال‌احمر منطقه 11، مشغول آموزش اصول بهداشتی به 2 کودک‌کار است. با مهربانی ماسک‌ها را بر صورت کودکان تنظیم می‌کند. آنها هم می‌خواهند با دادن فال از او تشکر کنند. فال را می‌گیرد و خواندش را به خلوت بعد از کار موکول می‌کند و می‌گوید: «آمران سلامت باید زودتر از این به میدان می‌آمدند. ما باید با مردم هر روز درباره ماسک زدن و رعایت اصول بهداشتی صحبت کنیم. وقتی این قصه در جامعه تکرار شود مردم خود به خود رعایت می‌کنند.»

کاری ساده با نتایج چشمگیر
4 سال از عضویتش در جمعیت هلال‌احمر می‌گذرد و معتقد است جلب مشارکت مردم با کمک آمران سلامت قطعاً بازخورد مثبت دارد، چون قهری نیست: «ما برخاسته از خود مردم هستیم و با زبان آنها سخن می‌گوییم. رفاقت و همدلی با مردم اصل طرح آمران سلامت است.» او می‌گوید: «شاید در ظاهر کار آمران سلامت‌کاری ساده به نظر آید، اما این کار ساده با عواید بسیار برای جامعه همراه است.»
حرف‌های این جوان را عزیز‌الله‌قبادی، یکی از شهروندان تهرانی، تأیید می‌کند و می‌گوید: «شاید باورتان نشود، اما من تا امروز از روی لجبازی ماسک نمی‌زدم، اما امروز این بچه‌ها با مهربانی و دلسوزی از ما خواستند تا با زدن ماسک مراقب سلامت خودمان و دیگران باشیم. این راه صحیح آموزش به مردم است.»

به فرمان رهبر معظم لبیک گفتیم
فاطمه بهگلی یکی دیگر از امدادگران منطقه 11 هم در این‌باره می‌گوید: «آمران سلامت امروز به فرمان رهبر انقلاب به شکل رسمی و با گستردگی بیشتر به انجام وظیفه مشغول شده‌اند. البته از ابتدای شیوع کرونا در میان گروه‌های مختلف اجتماعی با آموزش مردم در حال خدمت بودیم؛ از گروه‌های فامیل گرفته تا گروه دوستان و آشنایان.»
او می‌گوید: «مشارکت در طرح آمران سلامت یک وظیفه همگانی است. حتماً نباید عضو جمعیت هلال‌احمر بود. شما می‌توانید این رسالت را در محله و کوچه خود هم اجرا کنید. همه باید به میدان بیاییم و با آگاهی دادن به مردم ضریب سلامت جامعه را افزایش دهیم.»
درست است جوان‌ها سهم بسزایی در طرح آمران سلامت دارند، اما داوطلبان کهنه کار هم در این طرح حضور دارند تا قوت قلبی باشند برای جوان‌ها. عفت سادات حسینی یکی از این داوطلب‌های قدیمی است. او می‌گوید: «هنوز خیلی‌ها آسیب‌زایی بیماری کرونا را باور ندارند. شاید علتش درگیر نشدن اعضای خانواده تاکنون بوده است.» او ادامه می‌دهد: «به نظر من این بحران بدتر از زلزله و سیل و حوادث دیگر است، چراکه جمع کردن اپیدمی سخت‌تر از جمع کردن خسارت در حوادث و بلایای طبیعی دیگر است.»

.

مشارکت 21 داوطلب در منطقه 11
نیک‌نژاد، رئیس هلال‌احمر منطقه 11 شهر تهران، در حاشیه اجرای این طرح می‌گوید: «21 نفر از دواطلبان جمعیت هلال‌احمر منطقه 11 در این طرح با ما مشارکت دارند.» او می‌افزاید: «این داوطلبان در قالب 7 پایگاه تا پانزدهم آبان ماه جاری به مردم آموزش‌های لازم را در خصوص نحوه ماسک زدن، رعایت پروتکل‌ها و... می‌دهند و در مواقع لازم تجهیزات بهداشتی را بین نیازمندان توزیع می‌کنند.»
او یادآور می‌شود: «جمعیت هلال‌احمر منطقه 11 تا پیش از این هم در قالب طرح‌های غربالگری، تب‌سنجی و توزیع ماسک با پایگاه‌های بسیج مساجد منطقه همکاری لازم را داشته و در این بخش به ارائه خدمات پرداخته است.»

 

این خبر را به اشتراک بگذارید