• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
چهار شنبه 16 مهر 1399
کد مطلب : 112494
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/o2XVz
+
-

تجربه برندگان نوبل پزشکی برای شکست جهانی کرونا

3 دانشمند برنده نوبل پزشکی امسال به‌خاطر کشف ویروس هپاتیت C از تجربیات خود در مقابله با ویروس جدید کرونا استفاده می‌کنند

تجربه برندگان نوبل پزشکی برای شکست جهانی کرونا

زهرا خلجی- خبرنگار

3دانشمند برنده جایزه نوبل پزشکی امسال در گفت‌وگو با سایت جایزه نوبل، علاوه بر تأثیر و کمک به شناسایی ویروس هپاتیت C در راه پژوهش‌های مهم در دوره پاندمی کرونا و شناخت بهتر این ویروس، قصه 50ساله‌ای که پشت کشف مهم دنیای پزشکی است را بازگو کرده‌‌اند.
«چارلز رایس» یکی از برندگان مشترک نوبل پزشکی که یک ویروس شناس آمریکایی و استاد دانشگاه راکفلر نیویورک است موفقیت در مسیر کشف
هپاتیت C را پیش درآمدی برای بررسی بهتر در شناخت کامل ویروس کرونا می‌داند. او می‌گوید: کار کردن با جامعه‌ای از دانشمندان و پژوهشگران واقعا لذتبخش است. اعضای این جامعه در تقسیم ایده‌های خود با دیگران بسیار دست و دلباز بودند و این نتایج در نهایت، به ارائه داروهایی ختم شده که بسیار مؤثر هستند. ما هنوز برای اطمینان از اینکه همه بیماران با این داروها درمان می‌شوند، با چالش‌هایی روبه‌رو هستیم. به‌نظرم، این یک موفقیت برای همه گروه‌های علمی است و می‌تواند نمونه خوبی برای بررسی‌هایی باشد که در مورد همه‌گیری کروناویروس انجام می‌شوند و به گروه‌های پژوهشی که روی این ویروس کار می‌کنند، کمک کند. امیدوارم که این پژوهش بتواند به کنترل همه‌گیری ویروس کرونا نیز کمک کند. او تأکید می‌کند: ویروس کرونا هم‌اکنون و به‌خصوص برای ویروس‌شناسان، به یک اولویت تبدیل شده است. ما در همین هفته، مشغول آماده کردن مقالاتی هستیم که می‌تواند اطلاعاتی در مورد برخی از جنبه‌های این ویروس ارائه دهد. فعالیت‌هایی که در سراسر جهان در مورد کرونا انجام می‌شوند، واقعا نفسگیر است. روند این فعالیت‌های علمی به‌شدت تغییر کرده و مشخص است که همکاری بیش از پیش پژوهشگران با یکدیگر می‌تواند منجر به کارهای بزرگی شود. «هاروی جی آلتر» ویروس‌شناس و محقق پزشکی در انستیتوی ملی بهداشت آمریکا نیز درباره فرایند تحقیق و رسیدن به ویروس نوع سوم از خانواده هپاتیت که عامل بیماری‌های مرگبار سرطان و سیروز کبدی است، می‌گوید: رسیدن به پاسخی برای علت ایجاد هپاتیت‌های منتقله از خون، مطالعات بسیار طولانی لازم داشت که طی این مطالعات افراد بسیاری نیز درگیر بودند. اما دهه‌ها زمان برد تا با همراهی افرادی مانند باب پورسل، پل هلند و پل اسمیت که در بانک خون همراه من بودند به نتیجه برسیم. در این بین باب پورسل بسیار اساسی به ما کمک کرد. واقعا 50سال قصه پشت این کشف است.
 «مایکل هوتون» دانشمند ویروس‌شناس انگلیسی شاغل در دانشگاه آلبرتای کانادا یکی دیگر از برندگان نوبل پزشکی ۲۰۲۰ است. این محقق انگلیسی درباره این همکاری و تحقیقات طولانی درباره هپاتیت C و انگیزه‌اش برای ادامه آن می‌گوید: من از ۱۷ سالگی وارد حوزه میکروبیولوژی شدم و قبل از آن نیز درباره زندگینامه لویی پاستور مطالعه کرده بودم. او الهام‌بخش من بود. یادم می‌آید در دوره‌ای که بسیار ناامید شده بودم، در مسیر رانندگی تا محل کار، ساختمان‌های بزرگ هتل‌هایی را نگاه می‌کردم که در اطراف انستیتو ساخته می‌شدند. باخودم فکر می‌کردم آنها این هتل را تازه شروع کردند، تا زمان تکمیل آن، تحقیق ما هم به نتیجه می‌رسد. اما واقعا اینطور نشد؛ فکرمی‌کنم تا تحقیق ما به نتیجه برسد ۱۰ هتل ساخته شد! با وجود موفقیت شگفت انگیز در تولید داروهایی که می‌تواند تقریبا همه بیماران مبتلا به هپاتیت C را درمان کند، هوتون یادآوری می‌کند که هپاتیت C همچنان یک بیماری همه گیر است که هنوز هم سالانه حدود 400هزار نفر را به کام مرگ می‌کشاند.

این خبر را به اشتراک بگذارید