در شرایطیکه در فوتبال ما ناگهان پس از کرونا همه قراردادها چندبرابر شده و گفته میشود یک مربی معادل ریالی یکمیلیون دلار یعنی حدود 25میلیارد تومان برای فصل آینده قرارداد بسته و بازیکنان معمولی که تا فصل قبل 500میلیون میگرفتند، دستمزدشان 7برابر شده و درباره یک باشگاه خاص تهرانی شایعه شده که صدمیلیارد تومان با بازیکنانش قرارداد بسته است، باشگاههای اروپایی بودجههای خود را متناسب با شرایط اقتصادی پس از پاندمی کوویدـ19 لاغر کردهاند. تنها تعداد معدودی باشگاه هستند مثل چلسی که ولخرجیها را بیشتر کردهاند یا مثل منچستریونایتد و منچسترسیتی که هنوز دچار مشکل اقتصادی نشدهاند.
رئال مادرید که پس از چلسی دومین تیم پرهزینه قرن بیستویکم است و مبلغ خریدهای این باشگاه از 2میلیارد یورو فراتر رفته است، این فصل هیچ خریدی نکرد. گفته میشد این باشگاه به جذب بازیکنانی مثل کاماوینگا و هالند نزدیک است اما همهچیز به سال آینده موکول شد. باشگاه ترجیح داده در دوران افت درآمد اقتصادی ناشی از کرونا خریدی انجام ندهد و با فروش بازیکنانی مثل اشرف حکیمی، بیل، خامس، رگیلون، ماریانو و... بودجه خود را تنظیم کند تا مثل بارسلونا در خطر ورشکستگی قرار نگیرد. حتی خبر توافق با اینتر بر سر انتقال لائوتارو مارتینس هم که از سوی رسانههای ایتالیایی منتشر شده بود، توسط باشگاه قویا رد شد. زیدان و پرس مثل 2پنجره نقل و انتقالاتی که رئال از خرید بازیکن محروم بود عمل کردهاند. بخشی از این تصمیم به ترکیب خوبی که رئال در اختیار دارد برمیگردد و بخش دیگر به شرایط اقتصاد کرونایی، اما رئال مادرید که در حال اتمام بازسازی ورزشگاه سانتیاگو برنابئو است، نمیخواهد خرید بازیکن خللی در روند این بازسازی ایجاد کند. فعلا پولها در حال پسانداز برای تابستان بعدی است تا کاماوینگا، اوپامکانو و امباپه بهعنوان 3خرید فرانسوی دیگر به برنابئو بیایند. رئال برخلاف بسیاری از باشگاههای بزرگ که از ویروس چینی متحمل خسارت شدیدی شدند و درآمد بلیتفروشی و اسپانسر و فروش محصولات باشگاه را از دست دادند، توانسته فصل را بدون ضرر و با تراز مالی مثبت 320هزار یورو به پایان برساند.
در حقیقت درحالیکه بسیاری از باشگاههای بزرگ ضرر شدیدی را متحمل شدهاند، در نهایت رئالمادرید ضرر نکرد. بازیکنان تیم فوتبال و بسکتبال هم با قبول کسر 10درصد از دستمزد خود به اقتصاد باشگاه کمک کردند. سرخیو راموس باز در حال مذاکره با بازیکنان است تا برای فصل جدید هم از آنها به نفع باشگاه تخفیف بگیرد. بازیکنان 2تیم که هرکدام 2 جام در فصل گذشته گرفتهاند، از دریافت پاداشهای قهرمانی خود چشمپوشیدند تا از این طریق هم کمکی به باشگاه صورت بگیرد. اصرار برای رد کردن ستارههایی مثل بیل، خامس و ماریانو هم بر همین اساس صورت گرفته تا دستمزد بالای این بازیکنان نیمکتنشین و سکونشین صرفهجویی شود. احتمالا بهزودی بیل به منچستر میرود و رئال نیمی از حقوق او را پرداخت میکند. خامس هم که به اورتون رفته و در نخستین بازی مقابل تاتنهام درخشیده و ماریانو نیز فعلا همه پیشنهادها را رد میکند. بودجه فصل جدید حدود ۶۵۰میلیون یورو خواهد بود که ۱۷۲میلیون نسبت به بودجه فصل گذشته که ۸۲۲میلیون یورو بود، آب رفته است.
با محاسبات روزنامه مارکا، بودجه بارسلونا بیشتر از رقیب آب رفته. بارسا بودجه خود را از یک میلیارد و 47میلیون یورو به 733میلیون کاهش داده و در حال تلاش است تا از شر دستمزد 24میلیونی سوارس هم خلاص شود و او را آزاد کند. سایر باشگاهها نیز چنین افتی را تجربه خواهند کرد؛ اتلتیکو از 500 به 400میلیون یورو و بقیه باشگاهها هم با کاهش بودجه روبهرو خواهند شد. تنها باشگاه سهویاست که بودجهاش از 185 به 200میلیون یورو افزایش یافته است.
همه لاغر میشوند
درحالیکه هزینههای باشگاههای ایرانی چندبرابر شده باشگاههای بزرگ جهان به صرفهجویی روی آوردهاند
در همینه زمینه :