• دو شنبه 8 بهمن 1403
  • الإثْنَيْن 27 رجب 1446
  • 2025 Jan 27
شنبه 11 مرداد 1399
کد مطلب : 106376
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/YEV4A
+
-

رهبر معظم انقلاب تاکید کردند:

عزاداری با ضوابط ستاد ملی کرونا

توصیه من به همه عزاداران، هیئت‌ها، منبری‌ها و مداحان این است که ضوابط ستاد ملی کرونا باید رعایت شود، که اگر همین مقدار کنترل هم سست شود، فاجعه‌ای بزرگ پدید می‌آید

رهبری
عزاداری با ضوابط ستاد ملی کرونا


رهبر معظم انقلاب اسلامی در خجسته عید قربان در سخنرانی زنده تلویزیونی، ملت شریف ایران را به حضور پرنشاط و گسترده‌تر در مسابقه معنوی «کمک مؤمنانه به قشرهای آسیب دیده و یاری مجاهدان سلامت» فراخواندند و با تشریح اهداف کوتاه‌مدت، میان‌مدت و درازمدت آمریکا در جنایت تحریم ملت ایران تأکید کردند: دشمن به موازات جریان تحریم، جریان تحریف حقایق را هم دنبال می‌کند اما به فضل الهی و با هوشیاری، زیرکی و شناخت عمیق ملت ایران از آمریکا به هیچ کدام از اهدافش نرسیده و نخواهد رسید و ایران عزیز با صبر و ثبات، تلاش بیشتر مسئولان برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم و استفاده هرچه بیشتر از ظرفیت‌های داخلی به راه روشن خود ادامه خواهد داد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، آیت‌الله خامنه‌ای درباره عزاداری‌ ماه محرم نیز تأکید کردند: همه سوگواران حسینی، هیئت‌ها و مداحان موظفند به هرچه ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام می‌کند، عمل کنند زیرا موضوع بسیار مهم است.
رهبر انقلاب با تبریک عید سعید قربان به ملت عزیز ایران، مسلمانان جهان و پیروان ادیان ابراهیمی، دهه اول ذی‌حجه را دهه خاطرات پرشکوه و هدایتگر و دهه تضرع و توسل خواندند و افزودند: دهه دوم این‌ ماه پربرکت، با توجه به عید سعید غدیر دهه ولایت است که این موضوع از همه احکام الهی جایگاه برتری دارد چرا که ولایت تضمین‌کننده اجرای همه احکام الهی است.
ایشان افزودند: دهه سوم ذی‌حجه نیز با مناسبت‌هایی ازجمله مباهله، دهه مهمی است که امیدواریم ملت دهه اول را به مبارکی و 2 دهه بعد را آنچنان که موجب رضای الهی و خوشبختی ملت است، سپری کنند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای دیدارهای مردمی را از دلخوشی‌ها و دلبستگی‌های پرجاذبه‌ خود خواندند و خاطرنشان کردند: این دشمن حقیر اما بسیار خطیر یعنی کرونا این دلخوشی را نیز سلب کرده است.
ایشان در همین زمینه افزودند: قرار بود این دیدار به ‌صورت تصویری با خدمتگزاران عرصه سلامت و کمک مؤمنانه انجام شود اما چون ستاد ملی مبارزه با کرونا گفته اجتماع بیش از 10 نفر ممنوع است، متأسفانه این دیدار تصویری هم ممکن نشد.
ایشان ایثارگری را از خصوصیات بارز ملت ایران برشمردند و افزودند: امروز نیز که مجموعه‌های درمانی اعم از پزشکان، پرستاران و دیگر عوامل، با تمام وجود در خدمت بیماران کرونا هستند لازم است داوطلبان در کارهای غیرتخصصی و عمومی به یاری آنان بشتابند.
رهبر انقلاب با اشاره به آسیب دیدن اقتصادی اغلب مردم در دوران کرونا افزودند: البته در این میان عده‌ای دچار آسیب‌ها و مشکلات جدی شده‌اند که باید با گسترش نهضت کمک مؤمنانه مردمی، به کمک این قشرها شتافت.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با استناد به آیات قرآنی، مردم را به حضور پرنشاط و فعال‌تر در این مسابقه معنوی دعوت کردند و افزودند: سبقت در کار خیر از دستورات مؤکد و مکرر الهی در قرآن مجید است و موجب شوق و انگیزه دیگران به کارهای خیر نیز می‌شود. رهبر انقلاب اینگونه کارها را معنای واقعی انقلابی‌گری خواندند و افزودند: اطعام ماه ‌محرم نیز می‌تواند با رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی به شکل کمک مؤمنانه به‌دست خانواده‌ها برسد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به تلاش‌های جدی علمی در کشور برای شناخت ویروس کرونا و راه‌های مقابله و درمان آن افزودند: اینگونه تلاش‌ها در همه ابعاد باید گسترش یابد. رهبر انقلاب در بخش دوم سخنانشان، تحریم‌های آمریکا را جنایتی بزرگ علیه ملت ایران برشمردند و افزودند: دشمن خبیث از این تحریم‌ها که همه ملت را نشانه گرفته اهداف مختلفی دارد.
ایشان «خسته کردن و به ستوه آوردن ملت» را هدف کوتاه‌مدت تحریم‌ها برشمردند و گفتند: دشمن می‌خواهد مردم را آشفته کند تا در خیابان‌ها در مقابل حکومت بایستند به همین علت مدام از تابستان داغ سخن گفته و می‌گوید اما اکنون خودشان به تابستان داغ مبتلا شده‌اند.
«ایجاد محدودیت و جلوگیری از پیشرفت کشور به‌خصوص در بعد علمی» هدف میان‌مدت آمریکایی‌هاست که رهبر انقلاب با تبیین آن گفتند: دشمن در درازمدت هم دنبال به ورشکستگی کشاندن و فروپاشی اقتصادی ایران است چرا که در آن صورت، ادامه حیات برای یک کشور، امکان‌پذیر نخواهد بود. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای «قطع رابطه جمهوری اسلامی با مراکز و جریان‌های مقاومت در منطقه» را هدف جنبی آمریکایی‌ها از تحریم ایران دانستند و در جمع‌بندی این بخش از سخنانشان گفتند: به فضل الهی و با هوشیاری ملت، دشمن در تحقق همه این اهداف ناکام مانده و به قول ما ایرانی‌ها شتر در خواب بیند پنبه دانه! رهبر انقلاب افزودند: البته کشور دچار مشکلاتی است که بخشی از آن به تحریم‌ها، بخشی به ضعف‌ها و مدیریت‌ها و بخشی هم به کرونا بازمی‌گردد اما همانگونه که شماری از اندیشمندان و فعالان غربی هم به صراحت اعتراف می‌کنند دشمن با همه شدت عمل خود نتوانسته به اهداف خود در جنایت تحریم دست یابد.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه به موازات جریان تحریم، یک جریان «تحریف حقایق» و واژگون نشان دادن واقعیات هم وجود دارد، گفتند: هدف این جریان، ضربه زدن به روحیه مردم و دادن آدرس غلط درباره علاج تحریم است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به سخنان مداوم مقام‌های آمریکایی و تبلیغات گسترده رسانه‌های وابسته به آنها برای واژگون نشان دادن واقعیات ایران افزودند: هدف دشمن، گرفتن نشاط و امید از ملت به‌ویژه جوانان است تا اینگونه القا کنند که کشور به بن‌بست رسیده و امکان حل مشکلات وجود ندارد. ایشان تحریف واقعیات را خط ثابت تبلیغاتی رسانه‌های غربی در طول چهل و یک سال گذشته خواندند و خاطرنشان کردند: در این خط تبلیغاتی، نقاط قوت به‌طور کلی انکار و یا در مورد آن سکوت می‌شود اما اگر نقطه ضعفی باشد، ده‌ها و حتی صدها برابر بزرگ‌نمایی می‌شود.

آدرس غلط برای رفع تحریم‌ها
رهبر انقلاب اسلامی درخصوص آدرس غلط دادن برای رفع تحریم‌ها نیز گفتند: در این خط تبلیغاتی گفته می‌شود اگر می‌خواهید تحریم‌ها برطرف شود، کوتاه بیایید و ایستادگی نکنید و متأسفانه برخی در داخل هم این آدرس غلط را تکرار می‌کنند اما این خط روی اکثریت ملت ایران با شناختی که از دشمن و غرض‌ورزی او دارند، مؤثر نیست. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه جریان تحریف واقعیات به مقاصد خود نرسیده است، خاطرنشان کردند: اگر جریان تحریف شکست بخورد، قطعا جریان تحریم هم شکست خواهد خورد، زیرا عرصه کنونی، میدان جنگ اراده‌ها است و اگر اراده ملت ایران مستحکم باقی بماند، بر اراده دشمن غلبه خواهد کرد.
نکته دیگری که رهبر انقلاب اسلامی به آن اشاره کردند، استفاده ملت زیرک ایران از تحریم برای شکوفایی علمی کشور بود. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: با اینکه تحریم یک جنایت بزرگ است اما مردم به‌ویژه جوانان، مسئولان، دانشمندان و فعالان سیاسی از این موضوع برای افزایش اتکا به نفس ملی استفاده کردند.
رهبر انقلاب اسلامی در همین زمینه افزودند: تولید جت آموزشی و قطعات حساس و ظریف، راه‌اندازی چند هزار شرکت دانش‌بنیان، ساخت پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس به‌دست سپاه، اقدامات بزرگ در پارس‌جنوبی، طرح‌های وزارت نیرو در زمینه آب و برق، طرح‌های وزارت راه و تولیدات شگفت‌انگیز دفاعی، همه در دوران تحریم انجام شده است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای یکی دیگر از آثار دوران تحریم را تمرین جداسازی اقتصاد کشور از نفت برشمردند و گفتند: به‌علت آنکه نفت کشور کمتر فروش می‌رود، جداسازی اقتصاد از نفت خام به‌طور طبیعی درحال روی دادن است که این موضوع باید با پیگیری دولت و مجلس به سرانجام برسد.
رهبر انقلاب اسلامی در پاسخ به این سؤال مهم که «آیا تحریم‌ها قابل علاج است؟» گفتند: تحریم‌ها قطعا قابل علاج است اما علاج آن، عقب‌نشینی و کوتاه آمدن در مقابل آمریکا نیست زیرا عقب‌نشینی موجب پیشروی متجاوز می‌شود.
ایشان افزودند: خواسته امروز آمریکا از ایران، کنار گذاشتن کامل صنعت هسته‌ای، کاهش بسیار شدید توان دفاعی و رها کردن اقتدار منطقه‌ای است اما پذیرفتن این خواسته‌ها قطعا موجب عقب‌نشینی آمریکا نخواهد شد و هیچ عقلی نیز حکم نمی‌کند که برای توقف متجاوز، خواسته‌های او را اجابت کنیم.
رهبر انقلاب اسلامی با اظهار تأسف از تکرار حرف‌های دشمن مبنی بر فایده نداشتن صنعت هسته‌ای از زبان عده‌ای در داخل گفتند: صنعت هسته‌ای نیاز قطعی فردای کشور برای تولید برق است و امروز باید به فکر فردا باشیم.

استفاده تبلیغاتی از مذاکره
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه با وجود خسارات فراوان برجام، اصل صنعت هسته‌ای حفظ شده است، درخصوص ادعای آمریکایی‌ها برای مذاکره با ایران، خاطرنشان کردند: من علت مذاکره نکردن با آمریکایی‌ها را بارها گفته‌ام اما برخی یا متوجه نمی‌شوند و یا وانمود می‌کنند که متوجه نشده‌اند. ایشان تأکید کردند: هدف اصلی آمریکایی‌ها از ادعای مذاکره، گرفتن توانایی‌های حیاتی ملت ایران است. البته رئیس‌جمهور فعلی آمریکا هم به‌دنبال برخی منافع شخصی و انتخاباتی است همچون استفاده تبلیغاتی از مذاکره با کره‌شمالی. ایشان با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران با همه کشورها به جز آمریکا و رژیم جعلی صهیونیستی مذاکره می‌کند، افزودند: علاج تحریم‌ها، عقب‌نشینی و مذاکره با دشمن نیست بلکه علاج واقعی آن، تکیه بر توانایی‌های ملی، وارد کردن جوانان به میدان و احیای ظرفیت‌های فراوان کشور، و در یک کلام عمل به ارکان اقتصاد مقاومتی یعنی درون‌زایی و برون‌گرایی است.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: ما امکانات و توانایی‌های داخلی و ظرفیت‌های بین‌المللی فراوان داریم که باید با مدیریت جهادی و تدبیر واقعی، به فعلیت در بیایند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران دوستان مؤثری در دنیا دارد اما تکیه واقعی نظام اسلامی به خدا و مردم است، گفتند: تکیه بر امکانات و استقلال داخلی، هم دشمنان خارجی و هم بدخواهان داخلی دارد. آن کسی که برای منافع خودش حاضر است کالایی را که در داخل تولید می‌شود، از خارج وارد کند، در واقع خیانت می‌کند و با وجود تأکیدهای مکرری که شده است اما همچنان واردات کالاهایی که در داخل تولید می‌شوند، ادامه دارد.
آخرین نکته‌ای که رهبر انقلاب اسلامی درخصوص تحریم‌ها گفتند «دل نبستن به وعده‌های توخالی دیگران» بود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: در سال ۹۷ و بعد از خروج آمریکا از برجام، متأسفانه کشور ماه‌ها معطل وعده‌های اروپایی‌ها باقی ماند و اقتصاد کشور شرطی شد درحالی‌که معطل کردن اقتصاد به وعده‌های دیگران، بسیار مضر است.
ایشان افزودند: اروپایی‌ها هیچ کاری برای مقابله با تحریم‌های آمریکا نکردند و آنچه به نام اینستکس نیز مطرح کردند، بازیچه‌ای بود که محقق نشد. رهبر انقلاب اسلامی در جمع‌بندی این بخش از سخنان خود تأکید کردند: علاج تحریم‌ها فعال کردن ظرفیت‌های داخلی است که نیازمند مجاهدت است.

قیمت افسارگسیخته مضر است
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنانشان با اشاره به گرانی‌ها و مشکلات جدی خانوارها در تأمین معیشت گفتند: کارهای لازم برای رفع این مشکلات را در جلسات خصوصی با مسئولان ازجمله آقای رئیس‌جمهور مطرح کرده‌ایم و باز هم به دستگاه‌های مسئول تأکید می‌کنیم.
رهبر انقلاب اسلامی مسئله فوری در بخش اقتصاد را «مهار نوسان قیمت‌ها، ایجاد ثبات در بازار و حفظ ارزش پول ملی» دانستند و افزودند: این حالت هر روز یک قیمت برای اجناس و افسارپاره‌کردن قیمت ارز برای کشور مضر است و افراد آشنا به مدیریت‌های اجرایی معتقدند که این مسئله با برخورد دستگاه‌های اجرایی و در مواردی دستگاه قضایی قابل مهار است.
ایشان افزودند: در قضیه ارز، بانک مرکزی تلاش‌های زیادی انجام می‌دهد که ان‌شاءالله موفق خواهد شد البته گزارش‌های مطمئنی وجود دارد که دلایل سیاسی، امنیتی در افزایش قیمت ارز بیش از دلایل اقتصادی مؤثر است که در این صورت باید با کسانی که به این آتش دامن می‌زنند، جداً مقابله شود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای مسئله «هدایت نقدینگی به سمت تولید» و همچنین «رفع موانع جهش تولید» را از دیگر اولویت‌های اقتصاد کشور خواندند و گفتند: عده‌ای از کارشناسان پیشنهاد کرده‌اند رؤسای سه قوه کارگروهی را برای شناسایی و رفع موانع تولید تعیین کنند.
رهبر انقلاب اسلامی اصلاحات اساسی در اقتصاد کشور را «اصلاح ساختار بودجه»، «اصلاح نظام بانکی»، «ارتقای سرمایه‌گذاری و اشتغال» و «بهبود محیط کسب و کار» برشمردند و گفتند: این موارد 2سال قبل و همزمان با تشکیل جلسه شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی به سران قوا ابلاغ شد که البته با وجود تلاش‌ها پیشرفت قابل توجهی نداشته است البته مهم این است که ما می‌دانیم چه می‌خواهیم و به‌دنبال چه برنامه‌ای هستیم. ایشان، «صبر» و «ثبات» را 2 نیاز اساسی برای آینده کشور دانستند و با تأکید بر اینکه بر اثر ایمان مذهبی و اعتماد مردم به نظام، ثبات ملت خوب است، افزودند: مسئولین هم باید با کار جهادی، صبر و ثبات خود را نشان دهند و از تردید و نگرانی‌های مضر اجتناب کنند.

مشکلات غیرقابل مقایسه آمریکا
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، مشکلات دشمن اصلی یعنی آمریکا را بسیار بزرگ و غیرقابل مقایسه با مشکلات ایران خواندند و با برشمردن مصادیقی از مشکلات امروز آمریکا مثل فاصله طبقاتی عجیب، تبعیض نژادی، مشکلات اقتصادی و بیکاری‌های گسترده، مشکلات مدیریتی در قضیه کرونا و مدیریت اجتماعی ضعیف که منجر به بی‌رحمی‌ و قتل و شکنجه به‌دست پلیس آمریکا می‌شود، گفتند: امروز آمریکا در سطح دنیا منفور و منزوی است.
ایشان تأکید کردند: حوادث جاری آمریکا آتش زیر خاکستری است که شعله‌ور شده و اگرچه آن را سرکوب کنند اما دوباره شعله‌ور می‌شود و نظام کنونی آمریکا را از بین می‌برد چرا که فلسفه سیاسی و اقتصادی این نظام غلط و محکوم به نابودی است. رهبر انقلاب اسلامی سخنان مکرر مقام‌های آمریکایی علیه ایران را نشان‌دهنده سردرگمی آنها دانستند و افزودند: مدیریت آمریکا دچار سرگیجه و آشفتگی است. آمریکایی‌ها به‌دنبال پیدا کردن دشمن هستند بنابراین گاهی از ایران اسم می‌برند و گاهی از روسیه و چین، اما امروز رژیم آمریکا دشمنی بزرگ‌تر از ملت خود ندارد و همین دشمن آن رژیم را به زانو درخواهد آورد.

دولت تازه‌نفس، کاری جدی‌تر
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید مجدد بر صبر، ثبات و کار جهادی افزودند: دولت در اواخر دوران مسئولیت خود قرار دارد البته در طول این ۷ سال هر چه توانستند تلاش کردند و در برخی بخش‌های دولت نیز واقعا کارهای خوبی انجام گرفت، پس از این دولت هم، دولت تازه‌نفسی خواهد آمد که کارها را با جدیت بیشتر دنبال کند.
رهبر انقلاب اسلامی در پایان سخنانشان به مسئله عزاداری در محرم اشاره و تأکید کردند: در عزاداری‌ها معیار آن چیزی است که ستاد ملی کرونا اعلام می‌کند. بنده هر چه آنها لازم بدانند مراعات خواهم کرد. توصیه و تأکید من به همه عزاداران، هیئات، منبری‌ها و مداحان نیز این است که ضوابط ستاد ملی کرونا باید رعایت شود، چرا که اگر همین مقدار مراقبت و کنترل هم سست شود، فاجعه‌ای بزرگ پدید خواهد آمد.

این خبر را به اشتراک بگذارید